Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!


  
MIKÄ PIIRRE ON IHANINTA ADONAI YESHUASSA?



  Meillä kaikilla ihmisillä on monenlaisia tarpeita elämässämme riippuen olosuhteista, joihin olemme syntyneet tai ajan myötä päätyneet. Nuoruudessamme meillä itse kullakin on tarve saada kokea kodin lämpöä ja turvallisuutta ja että saamme olla vanhempiemme rakastamia ja omien sisarustemme hyväksymiä. Perustarpeita sen lisäksi on saada päivittäin riittävästi ruokaa ja juomaa, saada vaatetus ja asiallista ja oikeamielistä opetusta kotona ja koulussa.

  Kaikkein suurin tarpeemme on kuitenkin saada sieluumme rauhan Pyhän Majesteetin eli Yehowah Elohimin kanssa. Se on mahdollista vain siten, että saamme kokea uskon kautta syntien anteeksiantamuksen, jota hän tarjoaa meille Pojassaan, HaMashiach Yeshuassa, jonka hän on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä. Adonai Yeshua on täydellinen sijaisuhrimme, Yehowah Elohimin Karitsa, joka naulittiin ristille puolestamme.

  Mielestäni ihanin piirre Adonai Yeshuassa on hänen ääretön rakkautensa meitä jokaista luotuaan kohtaan. Se ilmeni hänen sanoistaan, jotka hän lausui ollessaan hirvittävissä tuskissa ristinpuulle naulittuna. Hän rukoili niiden israelilaisten ja roomalaisten sotilaiden puolesta, jotka olivat häntä pahoinpidelleet, runnelleet ja lopulta naulinneet ristille. Hän sanoi heille:

>>...Yeshua sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät." Ja he jakoivat keskenään hänen vaatteensa ja heittivät niistä arpaa.<< Luuk. 23:34b.

  Ilman tuota rukousta kaikki ne ihmiset, jotka olivat tuolloin syyllistyneitä hänen ristille naulitsemiseensa, olisivat jääneet ilman anteeksiantamusta ja ilman toivoa pelastuksesta ajan rajan tuolla puolen. Siinä toteutui se sana, jonka Johannes kirjoitti Adonai Yeshuasta sanoen:

>>16. Sillä niin on Elohim maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi ikuinen elämä. 17. Sillä ei Elohim lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma pelastuisi hänen kauttaan.<< Joh. 3:16-17.

  Johannes jatkaa tuota opetusta sanoen ja samalla kertoen meille sen, miten tärkeää meidän on uskoa Adonai Yeshuaan, antaa hänen valaista sieluamme ja puhdistaa sen:

>>18. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita. Mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Elohimin ainutsyntyisen Pojan nimeen. 19. Mutta tämä on tuomio: valkeus on tullut maailmaan, mutta ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta, sillä heidän tekonsa olivat pahoja. 

20. Sillä jokainen, joka tekee pahaa, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, etteivät hänen tekonsa paljastuisi. 21. Mutta se, joka noudattaa totuutta, tulee valkeuteen, jotta kävisi ilmi, että hänen tekonsa ovat Elohimissa tehty."
<< Joh. 3:18-21.

 
On turvallista saada tietää, että Adonai Yeshua jatkaa tänäänkin rukousta myös meidän puolestamme taivaallisen Isämme oikealla puolella istuessaan, vaikka hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä! Luemme tästä:

>>Siksi hän voi myös täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan tulevat Elohimin luo, sillä hän elää aina rukoillakseen heidän puolestaan.<< Hebr. 7:25.


MUITA IHANIA PIIRTEITÄ ADONAI YESHUASSA

  Olen löytänyt Raamatusta myös seuraavia ihania piirteitä hänessä: Paras Opettaja, Uskollinen auttaja, Hyvä ihmisten Paimen, lempeä ja nöyrä, kärsivällinen ja sävyisä. Hän on viisas ja jalo. Hän on heikkojen ja sorrettujen Puolustaja. Missä tahansa kaksi tai kolme hänen opetuslapsistaan on koolla hänen nimessään, siellä hän on heidän keskellään. Myös tätä lukiessasi hän on seurassasi, sillä kirjoitin tämän hänen läsnä ollessaan.

  Ollessani muutaman kerran vakavasti sairaana, turvauduin häneen ja hän auttoi minua paranemaan. Myös silloin kun olin suurissa hengellisissä kriiseissä ja minut muutaman kerran yritettiin surmata, käännyin suuressa hädässäni hänen puoleensa ja hän auttoi minua konkreettisesti! En voi kyllin kiittää häntä, joka ei ole minulta koskaan apuaan evännyt!
HalleluYah!


LOPUKSI TEEMAAN SOPIVIA LAULUJA

”Vain juurella ristin” (Vaikkei hän tunne vielä Yeshua nimeä) Teresa:
https://www.youtube.com/watch?v=yg2ayzqFjEY

”Yeshua Ha Mashiach” Lamb (album Lamb III) Tämä on ylen ihana laulu!

Kommentit

  1. Hei Leif!
    Olen lukenut tekstejäsi ja kiitän mielenkiintoisista tarinoista. Olen huomannut, että sinua kiinnostavat jumalalliset nimet. Siis Jeesuksen, Herran, Jumalan jne. nimet. Varsinkin Jeesuksen pelastava nimi onkin erityisen ihana.

    Käytät teksteissäsi englanninkielistä Jeesuksen nimeä Yeshua. Olet varmaan kiinnostunut siitä, miltä se kuulostaa hepreaksi. Jos transkripoin (kirjoitan äänteenmukaisesti) hepreankielisen sanan suomeksi, se sanotaan jeshuua. Varmaan tiesitkin tämän.

    Olit 18.5.2019 avannut englanninkielisen Raamattusi Jesaja 52-53 luvuista. Sielläkin löytyy yksi Herramme nimistä jakeessa 52:6. "Sen tähden minun kansani tulee sinä päivänä tuntemaan minun nimeni ja ymmärtämään, että minä olen se, joka sanon: "Tässä minä olen."
    (Raamattulaitos Seppo Seppälä, Suomi-heprea, Raamattu Kansalle ja Biblia Hebraica Stuttgartensia.)

    Hepreasta suomeksi transkripoituna: hahuu kii-ani-huu hamedaber hinneeni. Herra tässä ilmoittaa orjaksi joutuneelle tyttärelleen Siionille, että se pelastetaan. Sen merkiksi Hän ilmoittaa Siionille oman nimensä, joka kuvastaa hänen tekoaan tässä tilanteessa. On suuri asia, että Herra ilmaisee ihmiselle jonkun nimistään. Tässä se on: "Minä olen se, joka sanon, tässä minä olen." Hepreaksi: hahuu kii-ani-huu hamedaber hinneeni.

    Semmoisia nämä heprealaiset nimet ovat. Vähän niinkuin intiaaninimet esim. Tanssii-susien-kanssa.
    Ajattelin ilahduttaa sinua tällä tietoiskulla kiitokseksi hauskoista ja mielenkiintoisista kirjoituksistasi.
    Siunaten Pirjo Timonen Siilinjärveltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Olet niitä harvoja uskovia, jotka ymmärtävät Majesteetilla ja hänen esikoispojallaan olevien lukuisten erisnimien merkityksen. Olen laatinut niistä kaksikin tutkielmaa, kumpienkin erisnimistä erikseen. Ne eivät sisällä kaikkia nimiä, mutta silti melko kattavasti. Heidän nimensä ovat toisinaan yhteisiä ja toisinaan erillisiä, kuten Elohimin Karitsa jne.

      a) Majesteetin erisnimistä:
      https://kristinuskon-perusteita.blogspot.com/2012/03/osa-4-taivaan-isan-erisnimista.html

      b) Majesteetin esikoispojan erisnimistä:
      https://kristinuskon-perusteita.blogspot.com/2012/03/kristinuskon-perusteita-osa-2.html

      Siunausta elämääsi Adonai Yeshuassa!

      Poista
    2. Hei Leif
      Nasaretilaisesta löytyy kyllä profetia.
      Heprea on pyhä kieli, jonka kaikki sanat voidaan johtaa kolmikirjaimiseen juureen. Se on viittaus Jumalan Elohim-nimeen, joka on monikollinen sana, joka toimii yksiköllisellä verbillä. Vanhan Testamentin VT uskontunnustus on : Sma Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai Ehad. Kuule Israel, Herra meidän Jumalamme, Herra on Yksi. Ehad on myös yksi Herran nimistä.
      Nasaret-sanan juuri on nun-tsadi-resh eli naatsar. Vain konsonantit ovat juurta, vokaalit tulee ja menee, niitä ei tarvitse ottaa niin vakavasti.
      Naatsar-juurella on useita merkityksiä: 1. vartioida, varjella 2. pitää, säilyttää 3. noudattaa. esim. naatsar toraa = elää tooran mukaisesti 4. säästynyt, säilynyt. Juuresta johdettu substantiivi netser = vesa, verso.
      Vesasta päästään tuttuun Messias-profetiaan Jes. 11:1-3 yms.
      Ap.t. 4:10 nasaretilainen on hepreaksi naatsrii.
      Olen hyvin iloinen löytämästäni kreikka-suomi-heprea Raamatustani, joka nytkin johti VT:ssa alkaneen profetian Jeesukseen.
      Olet kiinnittänyt em. tutkielmassa huomiosi sanaan Nimi, hepreaksi hashem. Se on vähän pitempi juttu, enkä ole tutkinut sitä vielä niin hyvin, että voisin tällä kertaa katsastella sitä tiiviisti.
      Siunaten, Pirjo Timonen Siilinjärveltä

      Poista
    3. Shalom Pirjo!

      Kiitos kommentoinnistasi! On rakentavaa keskustella näistä asioista.

      Alkuperäinen israelilaisten uskontunnustus kuuluu englanniksi: 5. Ms. 6:4-5
      >>4. Sh'ma, Yisra'el, Yehowah Eloheinu, Yehowah echad, 5. and you are to love Yehowah your Elohim with all your heart, all your being and all your resources.<<

      Mitä tulee sanaan Adonai, on se oikeastaan väärennös, koska se on kiertoilmaisu nykyisin israelilaisten uskontunnustuksessa, ettei Yehowah-nimeä lausuttaisi turhaan. Lisäksi jae 5 on jätetty pois, koska israelilaiset olettavat, etteivät kykene sen ehtoa täyttämään. Silti se kuuluu erottamattomasti kyseiseen uskontunnustukseen ja sisältönä kyseiseen virkkeeseen.

      Me Pyhän Hengen voimasta ja uskon kautta Adonai Yeshuaan uudestisyntyneet Uuden Liiton palvelijat ymmärrämme, että meidät on velvoitettu nimenomaan RAKASTAMAAN Yehowah Elohimia yli kaiken ja lähimmäisiämme niin kuin itseämme. Tuo rakkauden olemme saaneet lahjana, sillä "...Yehowah Elohimin rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka meille on annettu". Room. 5:5.

      Vielä lisäys edelliseen kommenttiini: Käytän Vapahtajastani sen vuoksi englantilaista lainasanaa Yeshua, enkä suomalaista Jeshua, koska suomen kielestä puuttuu suhuäänne (š) kirjainparille sh, mutta englannin kielestä se löytyy.

      Olen löytänyt netistä Vapahtajamme nimelle "Nasaretilainen" messiaanisten sivustolta alkuperäiseksi hebrealaiseksi erisnimeksi HaNotzri, miten se lausutaan ja selityksen, miksi sen tulee olla juuri tuo.

      Koska myös kirjainpari tz puuttuu suomen kielestä, niin on syytä käyttää siitäkin englannin kielistä lainasanaa HaNotzri tai ha-Notzri. Myös nimen Yeshua ääntäminen löytyy listalta.
      Tässä linkki sinne: (Jos se ei toimi, niin tee copy paste...)
      https://www.hebrew4christians.com/Names_of_G-d/Yeshua/yeshua.html

      Siunausta Adonai Yeshuassa!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Uskonkuuliaisuus