Uskonkuuliaisuus



Mitä on uskonkuuliaisuus Adonai Yeshuaa kohtaan?


  Moni kristitty luulee, että jos hän säännöllisesti tunnustaa ihmisten edessä uskovansa Adonai Yeshuaan Elohimin Poikana, niin hän pelastuu. Mutta opettaako Raamattu pelastuksen olevan näin yksinkertaista ja ettei sillä, miten ihminen kohtelee lähimmäisiään, ole vaikutusta pelastukseen? 

  Lukekaamme aiheeseen liittyen
kolme kohtaa, joissa itse Adonai Yeshua opettaa, millä perusteella ihminen välttyy joutumasta lopulta Helvettiin ja pelastuu ikuiseen Kuningaskuntaan kirkkauden taivaassa:

A) Matt. 7:12
>>Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää myös te samoin heille! Tämä on laki ja profeetat.<<

B) Matt. 7:13-14. >>13. Menkää sisään ahtaasta portista, sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monet menevät siitä portista sisään. 14. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja harvat löytävät sen!<<

C) Matt. 7:21
>>Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Adonai, Adonai’, pääse Taivasten Kuningaskuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.<<
 
  Ennen kuin alan syventyä lähemmin noihin kolmeen kohtaan, otan lisäksi vielä kolme muutakin aiheeseen läheisesti liittyvää kohtaa. Ensin
Johannes Kastajalta, joka valmisti kansaa uskomaan Adonai Yeshuan tuomaan opetukseen, sitten apostoli Paavalilta, joka opasti miten kristityn tulee suhtautua maallisen elämän elintasoon ja kolmanneksi kaksi apostoli Johanneksen antamaa varoitusta.

1) Luuk. 3:9-14.
>>9. Jo on myös kirves pantu puitten juurelle; jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, siis hakataan pois ja heitetään tuleen." 10. Ja kansa kysyi häneltä sanoen: "Mitä meidän siis pitää tekemän?" 11. Hän vastasi ja sanoi heille: "Jolla on kaksi ihokasta, antakoon toisen sille, joka on ilman; ja jolla on ruokaa, tehköön samoin". 

12. Niin tuli myös publikaaneja kastettaviksi, ja he sanoivat hänelle: "Opettaja, mitä meidän pitää tekemän?" 13. Hän sanoi heille: "Älkää vaatiko enempää, kuin mikä teille on säädetty". 14. Myös sotamiehet kysyivät häneltä sanoen: "Mitäs meidän pitää tekemän?" Hän sanoi heille: "Älkää kiskoko keneltäkään älkääkä kiristäkö, vaan tyytykää palkkaanne".<<

2) 1. Tim. 6:6-10.
>>6. Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa. 7. Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä; 8. mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin. 

9. Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen. 10. Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla.<<

3) 1. Joh. 2:15-17.
>>15. Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä. 16. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta. 17. Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Elohimin tahdon, se pysyy ikuisesti.<<


4) Joh. 3:36
>>Joka uskoo Poikaan, sillä on ikuinen elämä. Mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, ei ole näkevä elämää, vaan Elohimin viha pysyy hänen päällään.<<


  Tarkkaavainen lukija huomaa sen, että kaikissa edellä luetelluissa seitsemässä kohdassa on sama ”punainen lanka” ja sen voi pukea sanoiksi: ”Sellainen uskonkuuliaisuus pelastussanomaa kohtaan, joka johtaa ajatuksista sanoihin ja rakkaudentekoihin.”


Mitä me noista jakeista opimme, vai opimmeko mitään?

  Olen surullisena pannut merkille sen ilmiön, että monet, jopa vuosikymmenet uskossa olleet kristityt, joita suuret kristittyjen joukot pitävät esikuvanaan, elävät aivan eri tavoin, kuin mitä edellisissä raamatunkohdissa on opetettu. He kylpevät rikkauksissa ja jopa kerskaavat siitä! Heillä on suuret omaisuudet sidottuna asuntoonsa, huvilaansa, luksus-autoihinsa ja sijoitussalkkuihinsa.

  Puolusteluksi ei riitä se, että ”pitäähän sitä jotain olla pahan päivän varalle”. Tietenkin näillä leveysasteilla on hyvä olla sen verran säästöjä, ettei heti suuren onnettomuuden tullessa joudu taivasalle eikä sossun luukulle. Kohtuus silti kaikessa!

  Sinulle, joka asut kalliissa omakotitalossa tai liian suuressa ja loisteliaassa rivitalo- tai kerrostaloasunnossa: Ajattele niitä ihmispoloisia, joilla ei ole edes maapohjaista savimajaa voidakseen nukkua, untuvapatjasta, tyynystä tai peitosta nyt puhumattakaan! Pidätkö häntä lähimmäisenäsi, itsesi arvoisena Luojasi luomana, vai onko hän mielestäsi alempiarvoinen, josta sinun ei tarvitse viis veisata?
Näytä se teoillasi, sillä sanat eivät noita kurjia auta. Jos et todella rakasta lähimmäisiäsi tuon vertaa, niin lopeta uskottelemasta olevasi kristitty!

  Sinulle, joka ajat luksusautolla eli turhan kalliilla ja käyttökustannuksiltaan turhan kalliiksi tulevalla menopelillä: Mieti, tarvitsetko
todella autoa? Pidin autoa vain silloin, kun työnantajani vaati sen hankkimista ollessani Ruotsissa autosuunnittelijana. Suomessa pidin autoa viimeksi 1980 noin vuoden ajan ja siksi, että sain sen täysin ilmaiseksi rukousvastauksena! Viimeiset 17 vuotta ennen eläköitymistäni olin ilman autoa, koska Turussa on riittävän hyvä joukkoliikenne ja auton omistamisesta säästyneet varat pistin pelastussanoman levittämistyölle sen eri muodoissa.

  Jos todella tarvitset oman auton, niin mieti että voisitko vaihtaa Mersun, Bemarin, Audin tai Volvon pelkkään kaupunki- ja lähiseutuajoon sopivaksi noin 10 000 euron ajokiksi ja jos on usein tarve vähän pidemmille matkoille, niin voitko vaihtaa sen noin 15 000 euron ajokkiin? Ymmärrät hyvin, että silloin
voit säästää 25.000…45.000 €, jolla voit tukea kärsiviä lähimmäisiäsi. Jos et todella rakasta lähimmäisiäsi tuon vertaa, niin lopeta uskottelemasta olevasi kristitty!

  Sinulle, jolla on vakinaisen asuntosi lisäksi loistohuvila: Pohdi, että voisitko luopua siitä kokonaan ja
voit sijoittaa koko saamasi hinnan verojen jälkeen pelastussanoman julistajien kannattamiseen alikehittyneillä alueilla eri puolilla maailmaa. Vai merkitseekö sinulle mitään Adonai Yeshuan antama lähetyskäsky viedä pelastussanoma kaikille luoduille? Jos et todella rakasta lähimmäisiäsi tuon vertaa, niin lopeta uskottelemasta olevasi kristitty!

  Sinulle, joka olet hankkinut suuren sijoitusvarallisuuden oli se sitten osakkeita, metsää, kiinteistöjä, suuri määrä talletuksia tileilläsi jne.: Luuletko voivasi viedä rikkautesi mukanasi tuonpuoleiseen? Kukaan meistä ei vie sinne mitään muuta kuin rakkaudessa tehdyt vanhurskaat teot, jotka on kirjattu taivaan kirjoihin. Mieti tarkkaan jo tänään, mitä merkintöjä lienee sinun nimesi kohdalla koskien maallista mammonaasi ja sen hoitoa? Jos sydämesi on niin kiinni maallisissa rikkauksissasi, ettei niistä irtoa juuri mitään kärsiville lähimmäisillesi, niin ole rehellinen edes itsellesi ja lopeta uskottelemasta olevasi kristitty! 

  Minulla on
 sen vuoksi aihetta kehottaa kristittyjä toimimaan kaikissa noissa edellä mainituissa kohdissa kärsivien lähimmäistensä parhaaksi, koska olen itsekin menetellyt juuri siten kuin edellä olen opettanut. 



Koitko piston sydämessäsi?

  Jos kävi niin onnellisesti että koit piston, niin et ole vielä läpeesi paatunut. Varo nyt paaduttamasta sydäntäsi enää ja ryhdy hyvistä aikeista tekoihin! Tee se jo tänään!
Löydät ”Hyviä kannatuskohteita” seuraavan esikoiskirjani luvun 18 lopusta:
https://leif-norrgard.blogspot.com/2019/03/seitsemas-joki-luku-18.html   


Lopuksi kaksi teemaan sopivaa laulua ja laulu Jerusalemista:


”Ei kenenkään lähimmäinen” Hortto Kaalo:

”Ei aika mennyt koskaan palaa” Toimi siis tänään! Taneli Mäkelä:
https://www.youtube.com/watch?v=QXHnl3WdHxY    

”The Lord is Building Jerusalem!” Randy Rothwell, Integrity's Hosanna! Music Album: Messianic Praise:
https://www.youtube.com/watch?v=hcn1sQdRSWs

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018