Viikon mietiskelyn aihe 24.11.2017

Kolme syytä ahdinkoomme valittuina ja kristityiksi tulleina. 


Syy nro 1: Luemme aluksi erään yleisen syyn Psalmista 107, jakeet 1-9

>>1. Kiittäkää Yehowaa, sillä hän on hyvä ja hänen armonsa pysyy ikuisesti. 2. Näin sanokoot Yehowan lunastetut, jotka hän on lunastanut ahdistajan kädestä 3. ja koonnut  vieraista maista, idästä ja lännestä, pohjoisesta ja meren puolelta. 4. He harhailivat autiomaassa, kuivassa maassa, löytämättä tietä kaupunkiin, johon asettua asumaan. 5. Heidän oli nälkä ja jano, heidän sielunsa nääntyi. 6Mutta hädässään he huusivat Yehowaa, ja hän pelasti heidät ahdingosta. 7. Hän ohjasi heidät oikealle tielle, niin että he pääsivät asuttuun kaupunkiin. 8. Kiittäkööt he Yehowaa hänen armostaan, hänen ihmeellisistä teoistaan ihmislapsia kohtaan. 9. Sillä hän tyydyttää nääntyvän sielun ja täyttää nälkäisen sielun hyvillä antimilla.<<

Hengellinen syy on kaksitahoinen: a) Tämä koskee aitoja pakolaisia, oli sitten kyse ekokatastrofeista tai sodista yms. Nämäkin ovat alun perin syntiinlankeemuksen seurausta. b) Kaikki ihmiset ovat eksyksissä Luojastaan syntiinlankeemuksen seurauksena ja jos he hädässään huutavat avukseen häntä, he saavat avun. Meidän tulee Uuden Liiton jäseninä huutaa avuksemme Yeshua HaMashiach nimeä.


Syy nro 2: Luemme toisen syyn, koskien kaikkia aitoja kristittyjä: 2. Tess. 1:6b-10

>>6. …Elohim katsoo oikeaksi kostaa ahdistuksella niille, jotka teitä ahdistavat, 7. ja antaa teille, joita ahdistetaan, levon yhdessä meidän kanssamme, kun Adonai Yeshua ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa 8. tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Elohimia eivätkä ole kuuliaisia meidän Adonai Yeshuan evankeliumille. 9. Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Adonain kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta, 10. kun hän sinä päivänä tulee, että hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme.<< 

Koska Paholainen vihaa Luojaansa, mutta ei voi hänelle mitään, niin hän kohdistaa vihansa meihin, joita Luojamme rakastaa, tuottaakseen Luojallemme mielipahaa. Paholainen käyttää pahoja Ihmisiä meitä ahdistamaan, Mutta hän ja nuo pahat ihmiset tulevat ajallaan saamaan tuomion. Jos säälimme pahoja ihmisiä, niin rukoilemme heille armoa ja mielenmuutosta Yehowalta, voidakseen pelastua.


Syy nro 3: Meitä jalostetaan taivaskelpoisuuteen ahdistuksilla: Hebr. 12:3-8

>>3. Ajatelkaa häntä, joka niin paljon kesti syntisten vastustusta itseään kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne. 4. Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan. 5. Te olette unhottaneet kehotuksen, joka puhuu teille niin kuin lapsille: "Poikani, älä pidä halpana Yehowan kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän nuhtelee sinua. 6. Sillä jota Yehowah rakastaa, sitä hän kurittaa. Hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa”. 7. Kärsimys on teille kasvatusta, sillä Elohim kohtelee teitä niin kuin lapsiaan. Mikä on se lapsi, jota isä ei kurita? 8. Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat tulleet osallisiksi, niin te olette äpäriä*) ettekä laillisia lapsia.<<

*) Tässä yhteydessä sana ”äpärä” tarkoittaa aviotonta lasta, jolla ei tuolloin ollut laillisten lasten rinnalla perintöoikeutta. Tässä yhteydessä ”äpärällä” eli kuritusta vaille jäävällä ei ole Elohimin lapsen oikeutta.


On hyvä muistaa tosiasia, että Yehowah Elohim ei kiusaa ketään! Me olemme kaikki ennen uskoontuloamme eksyneet kauas Luojastamme ja kasvaneet kuka milläkin tavalla kieroon ja meidän sielua on pakko muokata taivaskelpoisuuteen!

Olkaamme Paavalin lailla kiitollisia siitä, että saamme joutua moninaisiin ahdistuksiin, sillä emme koskaan ole kärsimyksissämme yksin, vaan meitä rakastava Yeshua on aina meidän kanssamme. Hän huolehtii siitä, että opittuamme läksymme, hän oitis tempaa meidät pois ahdistuksemme keskeltä ja siirtää meidät taivaan ihanuuteen!


HalleluYah! 

Lopuksi illan kevennys:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018