Viikon mietiskelyn aihe 15.12.2017

Muistelkaamme Israelin Pyhän opetuksia ja armotekoja! 



Itkevä nuorukainen

Voimme lukea Raamatusta seuraavia kehotuksia:

a) Aluksi Jeremian opetus: Jer. 31:21 

>>Pystytä itsellesi kivimerkkejä, aseta itsellesi tienviittoja, paina mieleesi tie, polku, jota olet kulkenut. Palaa, neitsyt Israel, palaa näihin kaupunkeihisi.<< 

Opetus annettiin Israelin pakkosiirtolaisuuden aikana ja israelilaisia kehotettiin ottamaan opiksi saamansa kuritus ja palaamaan takaisin Israeliin 70 vuoden loputtua.


b) Toora, Mooseksen Lain viisi kirjaa, annettu ohjeeksi Israelille: Ps. 1:1-6

>>1. Autuas se ihminen, joka ei vaella jumalattomien neuvossa eikä kulje syntisten teitä eikä istu, missä pilkkaajat istuvat, 2. vaan rakastaa Yehowan Lakia ja tutkistelee hänen Lakiansa päivät ja yöt! 3. Hän on niin kuin vesiojien viereen istutettu puu, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy. 

4. Niin eivät jumalattomat! Vaan he ovat kuin akanat, joita tuuli ajaa. 5. Sen tähden jumalattomat eivät kestä tuomiolla eivätkä syntiset vanhurskasten seurakunnassa. 6 Sillä Yehowah tuntee vanhurskasten tien, mutta jumalattomien tie hukkuu.<<

Jakeista 3 ja 6 ilmenee, mitä hyötyä siitä on.



c) Daavidin ylistyslaulu, Ps. 103:1-8 

>>1. Daavidin psalmi. Kiitä Yehowaa, minun sieluni, ja kaikki, mitä minussa
on, hänen pyhää nimeänsä. 2. Kiitä Yehowaa, minun sieluni, äläkä unohta, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt. 3Hän antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi. 4. Hän lunastaa sinun henkesi tuonelasta ja kruunaa sinut armolla ja laupeudella. 

5. Hän tyydyttää kaikki sinun toiveesi hyvyydellään, niin että sinun nuoruutesi uudistuu kuin kotkan. 6. Yehowah tekee vanhurskauden ja hankkii oikeuden kaikille sorretuille. 7. Hän on tehnyt Moosekselle tunnetuksi tiensä ja Israelin lapsille suuret tekonsa. 8. Yehowah on laupias ja armahtavainen, pitkämielinen ja suuri armossa.<<

Jakeen 5 lupaus edellyttää ehyellä sydämellä vaeltamista elämän kaidalla tiellä ja vaeltajan oman tahdon alistamista Kaikkivaltiaan hyvään tahtoon. Adonai Yeshua on tästä paras esimerkki, sillä hän tuli taivaasta, ei tekemään omaa tahtoaan, vaan taivaallisen Isänsä tahdon. Siksi hänet lopulta korotettiin kaikkia luotuja korkeampaan asemaan ja kunniaan, Yehowah Elohimin valtaistuimen oikealle puolelle taivaissa!
_ _ _

d) Adonai Yeshua viittasi seuraavassa opetuksessaan (Matt. 7:24-25) koko Vuorisaarnaansa eli Matteuksen evankeliumin lukuihin 5-7:

>>24. Sen tähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
25. Rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.<<

On tärkeää huomioida kolme seikkaa noissa jakeissa: 1) Kuuntele tai lue Adonai Yeshuan koko Vuorisaarna, 2) Sisäistä se kokonaan Pyhän Hengen valossa oikein, 3) Noudata sitä tunnollisesti omassa elämässäsi.


e) Muistutus Vapahtajamme kulkemasta kärsimysten tiestä. Meidät on kutsuttu seuraamaan häntä, joten koettakaamme kestää! (Hebr. 12:3-11)

>>3. Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseään kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne. 4. Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan. 5. Te olette unohtaneet kehotuksen, joka puhuu teille niin kuin lapsille: "Lapseni, älä pidä halpana Adonain kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee; 6. sillä Adonai kurittaa niitä, joita hän rakastaa. Hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa". 

7. Kuritukseksenne te kärsitte. Elohim kohtelee teitä niin kuin lapsia. Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita? 8. Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat osallisiksi tulleet, silloinhan te olette aviottomia lapsia ettekä kunniallisen vaimon lapsia. 9. Ja vielä: meillä oli ruumiilliset isämme kurittajina, ja heitä me kavahdimme; emmekö paljoa ennemmin olisi alamaiset henkien Isälle, että eläisimme? 

10. He kurittivat meitä vain muutamia päiviä varten, oman ymmärryksensä mukaan, mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään. 11. Mikään kuritus ei tosin sillä hetkellä näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut.<<

On yleistä, että eri monarkioiden kuninkaalliset kasvatetaan ankaraan kuriin ja nuhteeseen, jotta heistä tulisi arvollisia kuningashuoneen perillisiä. Miten paljon perusteellisemmin meitä pitääkään kasvattaa, jotta meistä tulisi arvollisia ikuisen Kuningaskunnan kruunupäitä! Meidät on kutsuttu kuninkaiksi, hallitsemaan ikuisesti koko maailmankaikkeutta, taivaallisen Isämme Yehowah Elohimin ja kuningasten Kuninkaan, Adonai Yeshuan alaisuudessa ja yhdessä heidän kanssaan! 


f) Lisäksi kehotus ahkeroida hyvissä teoissa odottaessamme Vapahtajamme Yeshuan paluuta, jolloin hän noutaa meidät taivaalliseen kotiimme. Tiit. 2:11-14

>>11. Sillä Elohimin armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille 12. ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa. 13. Mehän odotamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Elohimin ja Vapahtajamme HaMashiach Yeshuan kirkkauden ilmestymistä, 14.  häntä, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee.<<
_ _ _

g) Adonai Yeshuan antama esimerkki synnyttäjän tuskasta ja sen jälkeisestä ilosta, joka auttaa unohtamaan synnytystuskat: Joh.16:21

>>Kun vaimo synnyttää, on hänellä murhe, koska hänen hetkensä on tullut. Kun hän on synnyttänyt lapsen, hän ei enää muista ahdistustaan sen ilon tähden, että ihminen on syntynyt maailmaan.<<

On tärkeää muistella Israelin Pyhän armotekoja myös meidän oman elämämme varrelta. Mitä kauemmin olemme saaneet armon vaeltaa kaitaa elämän tietä Adonai Yeshuaa seuraten, sitä enemmän meillä on suurten tuskien ja ahdistusten päivien lisäksi myös ihania muistoja hänen rakkaudestaan ja hyvyydestään meitä kohtaan!



Kerron lopuksi erään monista muistoistani:

Olin ensimmäistä kertaa täyttynyt Pyhällä Hengellä torstai-iltana klo 21, elokuun 31. pv 1972, Stadin Vartiokylän Jeesus-talolla. Kun aloin heti sen jälkeen lukea taas Raamattua alusta alkaen, niin se oli aivan kuin eri kirja, vaikka olin lukenut saman Raamatun kertaalleen läpi juuri sitä ennen! Huomasin, että mistä kohtaa tahansa Raamatun avasin ja luin, niin se kävi suoraan sydämeen rohkaisten, siunaten, opastaen, virvoittaen, lohduttaen ja varoittaen! Oli todella ihmeellistä havaita, että Raamattu on todella innoitettua ja pyhää opetusta itse Pyhältä Majesteetilta!

Olin sen jälkeen kerran hyvin murheellinen ja masentunut muistellessani, miten huonosti olin vaeltanut, vaikka halusin elää puhdasta ja Yehowalle pyhitettyä elämää. Avasin sinä iltana Raamatun ja lukuvuorossa olivat seuraavat jakeet: Jes. 43:22-28

>>22. Mutta et ole sinä, Jaakob, minua kutsunut, et ole sinä, Israel, itseäsi minun tähteni vaivannut. 23. Et ole tuonut minulle lampaitasi polttouhriksi, et teurasuhreillasi minua kunnioittanut; en ole minä vaivannut sinua ruokauhrilla enkä suitsutusuhrilla sinua rasittanut. 24. Et ole minulle kalmoruokoa hopealla ostanut etkä minua teurasuhriesi rasvalla ravinnut - et, vaan sinä olet minua synneilläsi vaivannut, rasittanut minua pahoilla töilläsi.

25. Minä, minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden, enkä sinun syntejäsi muista. 26. Muistuta sinä minua, käykäämme oikeutta keskenämme; puhu sinä ja näytä, että olet oikeassa. 27. Jo sinun esi-isäsi teki syntiä, sinun puolusmiehesi luopuivat minusta. 28. Niin minä annoin häväistä pyhät ruhtinaat, jätin Jaakobin tuhon omaksi, Israelin alttiiksi pilkalle.<<

Lukiessani tuota kohtaa laskeutui alusta alkaen väkevä armon ja rukouksen Henki ylleni ja kuulin sydämessäni suoraa Majesteetin puhetta minulle. Lukiessani jakeita 25-28 alkoi silmistäni virrata niin paljon kyyneleitä, että tuskin sain sanoista selvää. Jouduin kertaamaan ne yhä uudelleen ja ymmärsin miten paljon Hän minuakin kurjaa ihmistä rakastaa! Itkin kauan ja tulin lohdutetuksi ja sisäisesti hoidetuksi. Raamatun sivulle jäivät muistoksi kyynelten jälkeensä jättämät röpelöt, kohoumat.


On hyvä muistella Israelin Pyhän opetuksia ja muinaisia tekoja siksi, ettemme unohtaisi, miten paljon hän on meitä rakastanut ja yhä rakastaa, sillä hän on ikuisesti sama, luotettava, ihana ja uskollinen auttajamme ja ainoa todellinen yksinäisyytemme poistaja, ikuisen elämämme ehtymätön lähde Yeshuassa!

Aiheeseen sopiva laulu:

https://www.youtube.com/watch?v=qNcQrZ2lcNI

 

Kommentit

  1. Tekojen kautta ei pelastusta voi saavuttaa vaikka mikä auktoriteetti tahansa sanoisi niin.
    Jos joku tekeekin hyviä tekoja eivät ne ole pelastuksen tuojia vaan korkeintaan pelastuksen hedelmiä.
    Sellaisia tekoja meidän toki tuleekin tehdä.
    Ne ovat niitä ensimmäisissä tekoja joita kiitollinen vasta pelastettu nöyränä tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein kirjoitit! Myös siinä kohden, että meidät on kutsuttu tekemään hyviä tekoja ja jos ne ovat tehdyt rakkauden vaikutuksesta, niin ne ovat silloin eläviä tekoja. Niistä saa ylösnousemuksessa erikseen palkan, mutta ikuinen elämä voidaan saada vain uskon kautta Yeshuaan, Yehowah Elohimin armosta!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018