Viikon mietiskelyn aihe 22.12.2017

Irti maailman alkeisvoimien orjuudesta!




Mitä ovat Paavalin jakeissa Kol. 2:8,20 mainitsemat maailman alkeisvoimat?
Asia ilmenee lukemalla koko asiayhteyden eli jakeet 8-23


>>8. Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä HaMashiach’an. 9. Sillä hänessä asuu Elohimin koko täyteydessään ruumiillisesti, 10. ja te olette täytetyt hänessä, joka on kaiken hallituksen ja vallan pää. 11. Hänessä te olette myös ympärileikatut, ette käsin tehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, HaMashiach’n ympärileikkauksella. 12. Sen seurauksena te olette haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Elohim, joka herätti hänet kuolleista.

13. Ja teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset.14. Sen hän teki pyyhkimällä pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin. 15. Hän riisui aseet hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi. Hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun. 16. Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta, 17. jotka ovat vain tulevaisten varjo, mutta ruumis on HaMashiach’n. 

18. Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja enkelien palvelemiseen ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama  19. eikä pitäydy häneen, joka on pää ja josta koko ruumis, nivelten ja jänteiden avulla koossa pysyen, kasvaa Elohimin antamaa kasvua. 20. Jos te olette HaMashiach’n kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikään kuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä: 21. "Älä tartu, älä maista, älä koske!" 22. - sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta - ihmisten käskyjen ja oppien mukaan? 23. Tällä kaikella tosin on viisauden maine itse valitun elohiminpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sen tähden, ettei se ruumista säästä. Mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.<<

Mitä tulee noihin ”maailman alkeisvoimiin”, on kyse erittäin vakavasta varoituksesta! Apostoli Paavali varoitti myös galatalaisia samasta vaarasta. Ennen kuin tarkastelemme lähemmin alussa mainittua Raamatunkohtaa, lukekaamme myös tuo galatalaisille kirjoitettu varoitus. Gal 4:6-12

>> 6. Koska te olette lapsia, on Elohim lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa: "Abba! Isä!" 7. Niinpä sinä et siis enää ole orja, vaan lapsi; mutta jos olet lapsi, olet myös perillinen Elohimin kautta. 8. Mutta silloin, kun ette tunteneet Elohimia, te palvelitte jumalia, jotka luonnostaan eivät jumalia ole.

9. Nyt sitä vastoin, kun olette tulleet tuntemaan Elohimin ja, mikä enemmän on, kun Elohim tuntee teidät, kuinka te jälleen käännytte noiden heikkojen ja köyhien alkeisvoimien puoleen, joiden orjiksi taas uudestaan tahdotte tulla? 

10. Te otatte vaarin päivistä ja kuukausista ja juhla-ajoista ja vuosista. 11. Minä pelkään teidän tähtenne, että olen ehkä turhaan teistä vaivaa nähnyt. 12. Tulkaa minun kaltaisikseni, koska minäkin olen tullut teidän kaltaiseksenne, veljet, minä pyydän sitä teiltä. Ette ole minua mitenkään loukanneet.<<

Pane nyt kinkut ja piparit pois käsistä ja pysähdy oikein kunnolla ajattelemaan, että onko noissa Raamatunkohdissa juuri sinulle tässä ja nyt varoituksen sana!

Jouluhysteria on ihan todellinen ongelma Suomessa siten, että ihmiset ottavat pikavippiä, voidakseen hankkia herkkuruokia ja lahjoja omaisilleen jouluksi. Jouluna juodaan ja mässäillään enemmän kuin minkään muun ns. kirkollisen juhlan aikana. Ihmiset ottavat suurin joukoin yhteyttä hätäapupäivystyksiin perheriitojen, väkivallan ja masennuksen vuoksi.

Tuon edellä luetellun listan vuoksi on syytä ajatella, että mikä ihmeen henkivalta on kaiken tuon kurjuuden aiheuttajana? Kyseessä on henkivalta nimeltä Pimeyden Ruhtinas, josta Paavali käyttää tässä yhteydessä nimitystä ”Maailman Alkeisvoimat”.

Monet perheiden ruuanlaittajat, yleensä naiset, ovat ihan vauhkoina ja paniikissa, koska heiltä odotetaan kaikenmaailman joulusiivousta, perinneruokien valmistusta, joululahjojen valitsemista ja ostamista, vaikkei varaa sellaisen olisikaan. Lisäksi kirkolliset tahot painostavat perinteisiin vedoten osallistumaan jos jonkinlaisiin joulumyyjäisiin, messuihin adventteina ja muulloinkin, vaikkei niihin muilta kiireiltä ehtisi, eikä olisi edes varaa mokomaan hössötykseen.

Apostoli Paavali antoi kristityille tuohon tautiin lääkkeeksi seuraavan hyvän neuvon:
1. Kor. 11:1-5

>>1. Olkaa minun seuraajiani, niin kuin minä olen Messiaan seuraaja *)2. Minä kiitän teitä, että minua kaikessa muistatte ja noudatatte minun opetuksiani, niin kuin minä ne teille olen antanut. 3. Mutta minä tahdon, että te tiedätte sen, että Messias on jokaisen miehen pää ja että mies on vaimon pää ja että Elohim on Messiaan pää. 4. Jokainen mies, joka rukoilee tai profetoi pää peitettynä, häpäisee päänsä. 5 Mutta jokainen vaimo, joka rukoilee tai profetoi ilman päähinettä päässään, häpäisee päänsä, sillä se on aivan sama, kuin jos hänen päänsä olisi paljaaksi ajeltu.<<

*) Tiedoksi joulufaneille: Apostoli Paavalille ei tullut kuuloonkaan haaskata aikaansa sellaiseen pakanalliseen hössöttelyyn kuin joulun perinneruokien, kuusenkoristeiden, eikä minkään muunkaan rituaalin orjana hoiperteluun, seimenlapsen joka jouluisesta palvonnasta nyt puhumattakaan! Tämä seikka avautui minulle jo yli 40 vuotta sitten.

Tässä on perheen päällä eli aviomiehellä näytön paikka!
Ottakaa asemanne perheen päänä vapautumalla ensin itse ja vapauttaen sitten muut perheenjäsenenne jouluhysteriasta jättämällä kaikki siihen liittyvät perinteet kokonaan noudattamatta! Jättäkää joulukuuset metsiin kasvamaan ja luopukaa tonttuperinteestä pakanallisena hömppänä. Teiltä säästyy melkoinen summa rahaa, kun ei tarvitse tehdä turhia ostoksia ja voitte bonuksena saavuttaa mieleenne rauhan.
Huom. Teidän ei tarvitse paeta etelän aurinkoon, vaan voitte ottaa ihan levon kannalta nuo yleiset vapaapäivät ja mennä vaikkapa ulos luontoon patikoimaan. Tein niin tänään, sillä aamupäivä oli pilvetön ja aurinkoinen klo 12 asti. Oli tosi rentouttavaa kävellä Ruissalon rannoilla ja seurata kahta siikaonkijaa ja luontoa yleensä. (Eivät tällä kertaa saaneet kaloja)

Jos tuon lisäksi lopetatte ylensyömisen ja alkoholin nauttimisen, niin teillä ovat mahdollisuudet selvitä jopa hengissä koko vuodenvaihteen ylitse. Tsemppiä!

- - -

Lupasin palata lopuksi alussa lainaamaani Raamatunkohtaan Kol. 2:8,20. Kertaamme ensin jakeen 16
Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun tai sapatin johdosta. Kaikille ei ole varmaan tullut mieleen, että kirkollisten ja juutalaisten juhlien vietto voisi olla Maailman Alkeisvoimien orjuutta!

Monet juutalaisten juhlien innokkaat kannattajat kristittyjen keskuudessa selittävät tuon jakeen merkitsevän pakanallisten juhlien viettokieltoa, mutta heille olkoon tiettävä, että sapatin vietto ei ole pakanallinen juhla, vaan puhtaasti juutalainen.
Sitä voidaan viettää myös ei-juutalaisena juhlana kuten minä teen erottaen sen viikottaiseksi lepopäiväksi. Sen kautta minä samalla boikotoin Rooman Keisari Konstantinus Suuren sunnuntaisäädöstä, jonka kautta hän vuonna 325 kielsi kristittyjä viettämästä sapattia. Sapatti alkaa perjantai-iltana auringonlaskusta ja päättyy lauantai-iltana auringon laskiessa. Koska pohjoisilla leveysasteilla aurinko laskee vaihtelevasti ja on myös kaamosvyöhyke, niin Suomessa on rationaalista viettää sapattia perjantai-illasta klo 18 lauantai-iltaan klo 18 asti läpi koko vuoden.
Tärkeintä on sen vieton ohessa muistaa, että se on alun perin jo ennen Mooseksen Lain antoa annettu ihmisille maailman luomisen muistoksi, ei lisäkuormaksi meille!

Viime viikon mietiskelyn aiheessa totesin, että Yehowah Elohim on säätänyt ihmeellisten armotekojensa muiston auttamaan israelilaisia muistamaan kaikki ne hyvät teot, joita hän on heille historian aikana tehnyt. Siinä ei ole mitään ristiriitaa tämän viikon mietiskelyn kanssa, sillä tuo oli Vanhan Liiton aikaa ja tarpeellista silloin.

Nyt Uuden Liiton aikakaudella meillä kristityillä on oppaana ja muistuttajana lahjaksi annettu Pyhä Henki, joka hoitaa saman tehtävän huomattavasti paremmin, kuin jos se olisi vain meidän oman muistimme varassa! Kuuntele ja tottele sinäkin Häntä!

Tässä hyvä laulu Pyhästä Hengestä:
https://www.youtube.com/watch?v=18X1valEl_4

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018