Viikon mietiskelyn aihe 29.12.2017

Mitä Israelissa nyt on tapahtumassa? 


Pohdimme, mitä siellä tapahtuu profeetallisesta näkökulmasta katsoen. 

Johdannoksi otan seuraavat Adonai Yeshuan profeetalliset sanat Luuk. 21:20-32

>>20. Mutta kun te näette Jerusalemin sotajoukkojen ympäröimänä, silloin tietäkää, että sen hävitys on lähellä. 21. Silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille, ja jotka ovat kaupungissa, lähtekööt sieltä pois, ja jotka maalla ovat, älkööt sinne menkö. 22. Sillä ne ovat koston päiviä, että kaikki täyttyisi, mikä kirjoitettu on. 23. Voi raskaita ja imettäväisiä niinä päivinä! Sillä suuri hätä on oleva maan päällä ja viha tätä kansaa vastaan. 24. He kaatuvat miekan terään, heidät viedään vangeiksi kaikkien kansojen sekaan, ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät.


25. Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. 26. Ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa, sillä taivaitten voimat järkkyvät. 27. Silloin he näkevät Ihmisen Pojan tulevan pilvessä suurella voimalla ja kirkkaudella.

28. Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä." 29. Ja hän puhui heille vertauksen: "Katsokaa viikunapuuta ja kaikkia puita. 30. Kun ne jo puhkeavat lehteen, niin siitä te näette ja itsestänne ymmärrätte, että kesä jo on lähellä. 31. Samoin te myös, kun näette tämän tapahtuvan, tietäkää, että Elohimin kuningaskunta on lähellä. 32. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki tapahtuu.<< 

Historia todistaa jakeiden 20-24 toteutuneen kirjaimellisesti. Elämme kuitenkin jo pitkällä jakeen 24 kuvailemaa aikaa, sillä Israelin 70. itsenäisyyspäivä on ensi keväänä 14.5.2018! Tätä taustaa vasten Adonai Yeshuan maininta jakeen 32 lopussa ”tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki tapahtuu” saa mielenkiintoisen sisällön. Siinähän viitataan siihen sukupolveen, joka käsittääkseni näkee Jerusalemin koko alueen hallinnon, koskien myös Temppelivuorta, siirtyvän israelilaisille. Nyt se on edelleen muslimien hallinnassa.

Vaikuttaa siltä, että Trumpin lupaus siirtää USA:n suurlähetystö Tel Avivista Jerusalemiin on uusi vaihe matkalla siihen, että jakeen 24 loppuosa etenee täyttymykseensä. Luemme sen uudelleen: ”ja Jerusalem on oleva pakanain tallattavana, kunnes pakanain ajat täyttyvät.” Se herättää kysymyksen, mitä merkitsee käytännössä ”pakanain aikojen täyttyminen?” Uskon sen tarkoittavan 2000-vuotisen pakanakansoille erotetun evankelioimisjakson päättymistä.

Sen voisi loogisesti ajatella päättyvän juuri 14.5.2018, jos USA siirtää viimeistään silloin suurlähetystönsä Jerusalemiin.

Israel sai haltuunsa koko Jerusalemin 6-päivän sodan aselevossa 16.6.1967, mutta antoi yllätyksellisesti Jerusalemin vanhankaupungin Temppelivuoren hallinnon silti muslimeille(?) Voimme spekuloida mitä tuo pvm merkitsee, sillä jakeen 25 lopussa viitataan nimenomaan Jerusalemiin. 22.10.2017 tuli siitä kuluneeksi 50 vuotta, kun Israel sai koko Jerusalemin maa-alueen haltuunsa. Silti monen kristityn siionistin laajasti levittämä oppi riemuvuoden alkamisesta vuonna 2017 ei toteutunutkaan!

On monenlaisia käsityksiä siitä, että mihin vuoteen tuo Israelin riemuvuosi eli joka 50. vuosi ajoittuu nykyisin. Oletan, että Adonai Yeshuan ristillenaulitseminen ja kuolleista nouseminen tapahtui riemuvuonna, koska ylösnousemuksen kautta Yehowah Elohim sai päävihollisestaan Paholaisesta Yeshuan kautta voiton riemuneli riemuvoiton jakeen Kol. 2:15 mukaisesti. Hän saavutti Paholaisesta ikuisen voiton! HalleluYah!

Jos rinnastus on oikea, niin olettakaamme edelleen seuraavaa: Adonai Yeshua syntyi ihmiseksi Stellarium-tähtienkatseluohjelman mukaan syksyllä jo 6 vuotta ennen ajanlaskun alkua ja nousi kuolleista (33,5-vuotisen elämänsä jälkeen) vuoden 28 keväällä. Koska riemuvuodet ovat 50:n vuoden välein, osuu seuraava riemuvuosi vuoteen 2028. Sinä vuonna vietetään myös Israelin 80-vuotista itsenäisyyspäivää.

Palaan toisen kerran jakeen (Luuk.) 21:32 loppuun ”tämä sukupolvi ei katoa, ennen kuin kaikki tapahtuu.” Seuraavaksi pohdimme ”raamatullisen sukupolven” ikää. Mooseksen psalmin mukaan siitä mainitaan näin Ps. 90:10 >>10. Meidän elinpäivämme ovat seitsemänkymmentä vuotta tai enintään kahdeksankymmentä vuotta; ja parhaimmillaankin ne ovat vaiva ja turhuus, sillä ne kiitävät ohitse, niin kuin me lentäisimme pois.<< Siis maksimissaan 80 vuotta!


Täsmääkö tuo 80 vuotta vuonna 2028 pidettävän 80.:n Israelin itsenäisyyspäivän ja Raamatun ilmoittaman oletetun ihmisiän (80 vuotta) kanssa myös nykyisin? Ihme kyllä täsmää, sillä tänä vuonna (2017) on wikipedian mukainen kaikkien ihmisten keskimääräinen elin-ikä 79 vuotta ja todennäköisesti jo lähivuosina 80 vuotta, sillä se pitenee tasaisesti suhteellisen köyhyyden vähetessä, elintason ja terveydenhoidon edistyessä! Vakavat pandemiat voivat hetkellisesti alentaa sitä.

Tuosta lähtökohdasta voisi vetää sen johtopäätöksen, että jotain suurta voisi tapahtua ensi vuonna(?) tai sitten ei. Jätän takaportin auki siksi, että saattaahan olla, että Adonai Yeshua viittaa jakeessa Luuk. 21:32 yksittäiseen ihmiseen, joka kuuluu siihen sukupolveen, joka näki Israelin itsenäistymisen 14.5.1948, mutta elääkin esim. 100-vuotiaaksi! Siinä tapauksessa se suuri saattaa tapahtuu vasta 2048. Tärkeintä on, että mahdollisimman moni ihmisistä pelastuu ennen viimeistä tuomiota vaikka se veisi kauemminkin! 


Lukija voi ihmetellä, että mitä hyötyä on tällaisesta spekuloinnista? Ainakin se hyöty, ettei pidä uskoa kaikenmaailmanprofeettoja, jotka pelottelevat ja väittävät jotain suurta tapahtuvan viimeistään tänä vuonna, vaikka heidän profetiansa osoittautuivat vääriksi jo muutamia kertoja aiemmin. Pistäkää rakkaat kristityt nyt ”jäitä hattuun”, säilyköön sydämissänne HaMashiach Yeshuan rauha ja julistakaa pelastussanomaa missä ikinä kuljettekaan! 

_ _ _

PS. Mitä tulee Luuk. 21:25 merkkeihin "auringossa, kuussa ja tähdissä", on niillä selvästi yhtymäkohta Ilmestyskirjan jakeiseen
 12:1-2. 

"Taivaitten voimien järkkymisellä" (jae 26 loppuosa) tarkoitettaneen pelottavia muutoksia tähtitaivaalla, mikä lienee seurausta sodan syttymisestä ihmissilmille näkymättömissä taivaissa henkivaltojen kesken. 

Jakeen 29 "viikunapuulla" tarkoitettaneen Israelia kansana ja valtiona, sekä "muilla puilla" muita maailman kansoja ja valtioita. Tulee siis olla tarkkaavainen sen suhteen, mitä poikkeuksellista tapahtuu Israelissa ja maan kansoissa! 
  

Lopuksi aiheeseen sopiva YouTube-laulu: Kuuntele Siion! 
https://www.youtube.com/watch?v=zExgPR_ddKw


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018