Viikon mietiskelyn aihe 5.1.2018


 Taivaan Kuninkaan Pojan häät! 


Luemme johdannoksi Adonai Yeshuan vertauksen jakeista Matt. 22:1-14

>>1. Yeshua jatkoi puhuen heille vertauksin. Hän sanoi: 2. "Taivasten kuningaskunta on verrattava Kuninkaaseen, joka laittoi häät pojallensa. 3. Hän lähetti palvelijansa kutsumaan häihin kutsuvieraita, mutta nämä eivät tahtoneet tulla. 4. Vielä hän lähetti muita palvelijoita ja sanoi: 'Sanokaa kutsutuille: Kuulkaa, minä olen ateriani valmistanut, härkäni ja syöttöeläimeni on teurastettu. Kaikki on valmiina. Tulkaa häihin!' 

5. Mutta kutsutut eivät siitä välittäneet, vaan menivät pois, kuka pellolleen, kuka kaupoilleen. 6. Toiset taas ottivat kiinni hänen palvelijansa, pahoinpitelivät heitä ja tappoivat heidät. 7. Silloin kuningas vihastui ja lähetti sotajoukkonsa ja tuhosi nuo murhaajat ja poltti heidän kaupunkinsa. 8. Sitten hän sanoi palvelijoilleen: 'Häät on kyllä valmistettu, mutta kutsutut eivät olleet kutsun arvoisia. 9. Menkää siis teiden risteyksiin ja kutsukaa häihin, keitä ikinä tapaatte.' 10. Ja palvelijat menivät teiden varsille ja kokosivat kaikki, jotka he tapasivat, sekä pahat että hyvät, ja häähuone tuli täyteen pöytävieraita. 

11. Kun kuningas meni katsomaan pöytävieraita, näki hän siellä miehen, joka ei ollut pukeutunut häävaatteisiin. 12. Kuningas kysyi häneltä: 'Ystävä, kuinka sinä olet tullut tänne sisään ilman häävaatteita?' Mutta mies jäi sanattomaksi. 13. Silloin kuningas sanoi palvelijoille: 'Sitokaa hänen jalkansa ja kätensä ja heittäkää hänet uloimpaan pimeyteen. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys’. 14. Sillä monet ovat kutsutut mutta harvat valitut."<<

Vertaus on profetia tulevista tapahtumista. Kuningas tarkoittaa Yehowah Elohimia ja hänen Poikansa on Yeshua HaMashiach. Morsian on Yeshuan verellään ostama Uuden Liiton seurakunta. Se koostuu tuohon tapahtumaan saakka eläneiden sukupolvien ajalta maan kaikista kansoista valituista Korkeimman pyhistä. Siis myös sinusta, jos olet sen lisäksi että olet kutsuttu (nyt sinua viimeistään kutsutaan), olet myös valittu. Miten sitten voit tulla valituksi?

Jakeissa 11-13 on annettu meille varoittava esimerkki siitä, ettei minkään kirkon tai seurakunnan jäsenyys ole tae valituksi tulemisesta, vaan valittuja ovat vain ne, jotka ovat pukeutuneet häävaatteisiin!
Häävaatteilla tarkoitetaan Adonai Yeshuan lahjaksi antamaa vanhurskautta, minkä saamme uskomalla hänen lunastusverensä kaikesta synnistä puhdistavaan voimaan. Meidän tulee nöyrästi kiittää Yeshuaa hänen verestään! Miten sitten vastaanotamme tuon veren puhdistavan voiman?

Siten, että tulemme Adonai Yeshuan luo ja luomme sydämen silmin katseemme uskon kautta ristille naulittiin, kuolevaan Elohimin Karitsaan, jonka Yehowah Elohim on asettanut meille armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä. Kadumme omaa pahuuttamme, tunnustamme syntimme, teemme parannuksen ja kiitämme Yeshuan pyhän veren kaikista meidän synneistämme puhdistavasta voimasta. HalleluYah!

Kun niin teemme, tarkoittaa se oman sielumme pesemistä ja olemme autuaita jakeen Ilm. 22:14 mukaisesti >>Autuaita ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi oikeus Elämän puuhun ja että he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin!<< Tuon Elämän puu mainitaan olevan Elohimin Paratiisissa Luomiskertomuksen mukaisesti. Syömällä sen hedelmää saamme elää ikuisesti. Sitä vartioivat kerubit sallivat vain Adonai Yeshuan veressä sielunsa puhdistaneiden tulla sen luo syömään siitä.

- - -

Otan rinnalle toisenkin Yeshuan kertoman vertauksen samasta aiheesta. Seuraava vertaus valottaa meille lopun aikaa, jolloin kaikkia maailman kansoja ympäröi ennen näkemätön hengellinen pimeys. Matt. 25:1-13

>>1. "Silloin taivasten kuningaskunta on verrattavissa kymmeneen morsiusneitoon, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät sulhasta vastaan. 2. Viisi heistä oli tyhmää ja viisi viisasta. 3. Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa. 4. Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.

5. Sulhasen viipyessä he kaikki tulivat unisiksi ja nukkuivat. 6. Mutta keskellä yötä kuului huuto: ’Sulhanen saapuu! Menkää häntä vastaan.' 7. Silloin kaikki nuo neidot heräsivät ja panivat lamppunsa kuntoon. 8. Tyhmät sanoivat viisaille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'. 9. Mutta viisaat vastasivat: 'Emme voi. Ei se riitä meille ja teille. Menkää myyjien luo ja ostakaa itsellenne.'

10. Mutta kun he olivat lähteneet ostamaan öljyä, sulhanen tuli. Ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin. 11. Myöhemmin toisetkin neidot tulivat ja sanoivat: 'Adonai, Adonai, avaa meille!' 12. Mutta hän: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'. 13. Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.<<

Israelissa oli tuolloin tapana viettää häitä 7 pv eli viikon ajan. Vasta hääviikon lopulla morsian vietiin öiseen aikaan sulhasen luo ja tämä otti hänet omakseen. Samoin käy myös Adonai Yeshuan morsiusseurakunnalle. Häät alkavat jo viikon ensimmäisenä päivänä eli silloin, kun ”valvovat, viisaat morsiusneidot” otetaan sisälle hääsaliin eli temmataan ylös taivaaseen sulhasta vastaan. Raamatun profetioissa päivä usein merkitsee vuotta eli tässäkin on kyse seitsemästä (7) vuodesta. Sen vuoksi sulhanen ottaa seurakuntansa vaimokseen vasta tuon 7:n vuoden lopulla.

Viisaat neidot olivat valvoneet tilaansa ja pitäneet sielunsa puhtaana, puhdistettuna Adonai Yeshuan veressä. Se on edellytys saada Pyhän Hengen voimaa eli voitelua eli öljyä lamppuunsa eli henkensä sisimpään myös hengellisesti pimeimpänä aikana. Se, että kaikki neidot nukkuivat, merkitsee väsymistä ja pahoinvointia saastuneen maailman syntiturmeluksen ympäröimänä. Siitä Aamos sanoi: (5:13)
>>Sen tähden ymmärtäväinen vaikenee tänä aikana, sillä se on paha aika.<<

Viisaat neidot ovat siis seitsemän vuotta taivaan hääsalissa, mutta tyhmät neidot joutuvat olemaan sen ajan täällä maan päällä sellaisessa tuhon ja turmion aikakaudessa, josta Adonai Yeshua sanoi näin: (Matt. 24:19-22)


>>19. Voi niitä, jotka noina päivinä ovat raskaana tai imettävät! 20. Rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä sapattina.  21. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta tähän asti eikä tule koskaan olemaan. 22. Ellei niitä päiviä lyhennettäisi, yksikään ihminen ei pelastuisi. Mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.<<

Nyt lukijan on syytä olla tarkkana siitä keistä Yeshua tämän puhui! Hän puhui niistä valituistaan, jotka tuolloin tulevat olemaan Israelissa, eikä muissa kansoissa oleville muille valituilleen. *) Kun kaikille pakanakansoille säädetty 2000 vuoden armon aika, jolloin heille julistetaan evankeliumia, päättyy, kääntyy Israelin Pyhä valitun kansansa Israelin puoleen ja vuodattaa heidän ylleen Armon ja Rukouksen Hengen tuon edellä mainitsemani seitsemän (7) vuoden ajaksi **) jakeen Sak. 12:10 mukaisesti.

>>Minä vuodatan Daavidin suvun päälle ja Jerusalemin asukkaiden päälle armon ja rukouksen hengen. He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet. He valittavat häntä, niin kuin valitetaan ainokaista, murehtivat häntä katkerasti, niin kuin murehditaan esikoista.<<

Jakeessa kerrotaan päivästä, jolloin kaikilta eloon jääneiltä Israelilaisilta poistetaan se peite silmiltä, joka on estänyt heitä uskomasta Adonai Yeshuaan Vapahtajanaan! Voi, suuri on se päivä! Niin mielelläni haluaisin sen nähdä, mutta uskon silloin olevani jo ylösotettuna taivaan hääsaleissa. Kenties saan sieltä katsella tänne alas(?)

*) Liitän linkin, mielestäni raamatullisimpaan lukemaani tutkielmaan Adonai Yeshuan morsiusseurakunnan ylösotosta ja ajoituksista lopun aikana.

https://yakov-2015.blogspot.fi/2015/03/morsius-srkn-ylostempaus-jack-kelley.html

**) T
ai tuon ajan loppupuoliskon (3½ vuotta) ajaksi, jolloin Israelia kohtaa kansana ennen kokematon ahdistus kaikkien pakanakansojen taholta. 

Tässä lopuksi kaksi aiheeseen liittyvää laulua:

Ossi hämäläinen (Uskossa nostan katseen ylös pilviin)
https://www.youtube.com/watch?v=aM5BV5y730U

Gloria deo (Kirkas aamu pian koittaa)
https://www.youtube.com/watch?v=BNM2wc3ZENw
  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018