Viikon mietiskelyn aihe 12.1.2018

 Valheen tuomat kärsimykset ihmiskunnalle


Havahduin ja suorastaan järkytyin tänään tämän aiheen kohdalla luettuani jakeet Jaak. 5:19-20

>>19. Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja hänet joku palauttaa, 20. niin tietäkää, että joka palauttaa syntisen hänen eksymyksensä tieltä, se pelastaa hänen sielunsa kuolemasta ja peittää syntien paljouden
.<<

Järkytyin siitä vastuusta, mikä meillä on kaikista uskonsisaristamme ja uskonveljistämme. Jos me kauan uskossa olleet emme piittaa niistä uskovista, joiden huomaamme olevan menossa harhaan ja jo siinä vaiheessa puutu heidän asioihinsa rakkauden ja sävyisyyden hengessä, niin me rikomme Uuden Liiton toiseksi suurinta käskyä: ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi!” 

Suurin käskyistä on: "Rakasta Yehowah Elohimia yli kaiken!"

Me olemme todella veljiemme ja sisartemme vartijoita heidän suojelemisekseen ja parhaakseen. Kuka tahansa meistä voi eksyä, ellemme valvo omaa tilaamme. Miten tärkeää onkaan noudattaa Adonai Yeshuan antamaa käskyä kaikille kristityille, hänen opetuslapsilleen:

>>Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä, sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan ja he eksyttävät monta… Moni tulee minun nimissäni, vaikka minä en ole heitä lähettänyt ja he eksyttävät monta… Sillä vääriä voideltua ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin!<< (Matt. 24:4-5, 24)

Ensimmäinen valhe kylvettiin esivanhempiemme sieluun jo paratiisissa. Käärme johdatteli keskustelua Eevan kanssa sanoen: (1. Moos. 3:1-5)

>>1. Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Yehowah Elohim oli tehnyt. Se sanoi vaimolle: "Onko Elohim todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"<<

Eeva vastasi Käärmeelle:

>>”Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa, 3. mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä paratiisia, on Elohim sanonut: 'Älkää syökö siitä älkääkä koskeko siihen, ettette kuolisi'."<<

Käärme VALEHTELI Eevalle sanoen:

>>4. Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole; 5. vaan Elohim tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niin kuin Elohim tietämään hyvän ja pahan".<<

Eeva uskoi VALHEEN, otti kielletyn puusta hedelmän, söi ja antoi siitä myös Aadamille. Tuskin voimme mitata sen kärsimyksen syvyyttä, mitä koko ihmiskunta on saanut kärsiä tuosta syntiinlankeemuksesta, alkaen heti sen jälkeen kun esivanhempamme karkotettiin pois paratiisista viljelemään tuon synnin tähden kirottua maata. Kärsimys ja katoavaisuuden alaiseksi joutuminen ovat kohdanneet koko luomakuntaa maan päällä, ihmisiä, eläimiä ja kasveja.

Ikävä vielä lisätä tuohon se, että vielä paljon suuremmat kärsimykset ovat luoduilla edessäpäin täällä maan päällä ja ikuisen helvetin piina odottaa kaiken sen kurjuuden jälkeen suurinta osaa ihmiskuntaa, josta on pelastuva vain pieni jäännös ja sekin armovalinnan mukaan.

Edellä kertomani saakoon lukijani valppaammaksi valvomaan, ettei mikään valheopetus saa asuinsijaa hänen sydämessään. Paras valheen paljastaja on Puolustajamme Pyhä Henki, joka muistuttaa meitä kaikesta, mitä Adonai Yeshua maan päällä vaeltaessaan opetuslapsilleen opetti, kuten edellä mainitsemani jakeet Matt. 24:4-5, 24.

Yehowah Elohim on armollinen sille, jolle on armollinen ja paaduttaa kenet hän tahtoo. Hänen armonsa kanssa on hengenvaarallista leikkiä, sillä niin äärettömän suuren uhrin hän antoi puolestamme uhratessaan oman rakkaan ainosyntyisen Poikansa syntiuhriksi maailman synnin tähden Golgatan ristillä lähes 2000 vuotta sitten!


Lopuksi kaunis duetto: ”Vahvista ystävää!”
https://www.youtube.com/watch?v=Jlw6pHP37Lc



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018