Viikon mietiskelyn aihe 26.1.2018

Kenen opettama sinä olet?


Vapahtajamme Adonai Yeshua sanoi maan päällä vaeltaessaan seuraavat hyvin arvoitukselliset sanat Joh. 6:44-45.  >>44. Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä. Minä herätän hänet viimeisenä päivänä. 45. Profeetoissa on kirjoitettuna: 'Ja he tulevat kaikki Elohimin opettamiksi.' Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun luokseni.<< 

Nuo jakeet herättävät useita kysymyksiä, kuten seuraavat kolme:

1) Mihin Profeettojen Kirjoituksiin Yeshua tuossa viittaa?

2) Ketkä Isä sitten vetää Poikansa Yeshuan luo eli millä perusteella hän valitsee heidät ihmisten joukosta?

3) Missä vaiheessa ja milloin nuo pelastukseen valitut ovat Isältä kuulleet ja oppineet, voidakseen sen perusteella tulla Yeshuan luo opetettaviksi?

Ennen kuin alan käsitellä noita kysymyksiä on syytä mainita, että lähes 100 % kaikista kristityistä on käytännössä enimmäkseen ihmisten opettamia. He ovat käyneet yhdessä tai lukuisissa eri seurakunnissa kuuntelemassa eriasteisen teologisen opetuksen saaneita, enemmän tai vähemmän arvostettuja Sanan opettajia. Siksi heidän käsityksensä ovat vajavaisia.

Mielestäni juuri se on johtanut hajaannukseen ja erilaisiin oppikäsityksiin alkaen HaMashiach Yeshuan opin alkeista syvällisempiin opin sisältöihin asti. Myös eri aikakausina vallinneet poliittiset suuntaukset ovat vaikuttaneet ja yhä vaikuttavat oppisisältöön, samoin lukuisat harhaopit.

Tämä johtuu siitä, että kaikki ihmiset ovat hyvin vajavaisia ja monet Sanan opettajat ovat, etenkin tänä viimeisenä pahana aikana, leipäpappeja ja opportunisteja pyrkien miellyttämään kuulijoita mukautumalla kulloinkin vallitseviin oppikäsityksiin. He ovat tuuliviirijulistajia. Jos kaatumisilmiöt ovat muodissa, niin he pyrkivät samaan. Jos pystyssä pysyminen on muodissa, niin kas vaan, he julistavatkin seuraavaksi sitä jne.

Itse olen tässä suhteessa vastavirtakristitty. En etsi ihmisten mielisuosiota, vaan hänen, joka yksin on tosi Elohim. Tämä asenteeni johtuu siitä, että aloin lukea vanhempieni vihkiraamattua salaa jo 10-vuotiaana ja itse Elohim alkoi puhua minulle suoraan Raamatun lehdiltä ilman ihmisten vajavaista selitystä koskien omaksumieni opetusten sisältöä. Vaikka he olisivat hyvää tarkoittaneetkin, olisi opetus silti ollut vajavaista, eikä Elohimin opetusta.

Tuon
asenteen kautta minulle selvisi uskovien upotuskaste Apostolien teoista ja evankeliumin opetuksen mukainen täydellisen synneistä parannuksen tekemisen vaatimus, voidakseni päästä elävään yhteyteen Elohimin kanssa. Samoin Pyhällä Hengellä täyttyminen jne. En väitä onnistuneeni noissa vaatimuksissa, mutta olen aidosti pyrkinyt siihen.

Mielestäni paras ja ainoa tapa kristitylle tulla Elohimin opettamaksi on alkaa itse lukea Raamattua nöyrin sydämin rukoillen ja viipyä tuon Pyhän Kirjan ääressä ja ottaa vaarin sen jaloista ja vertaamattoman arvokkaista opetuksista. Kirjoitettu on: Snl. 30:5 >>Jokainen Elohimin Sana on taattu. Hän on niiden kilpi, jotka häneen turvaavat.<<

Suosittelen kuitenkin sellaista raamatunkäännöstä, jota ei ole laadittu vuoden 1992 käännösperiaatteella ”dynaaminen ekvivalenssi”, koska sitä laadittaessa on tietoisesti manipuloitu luotettavimpien lähdekirjoitusten sisältöä luopumalla sanatarkasta käännösperiaatteesta ja tehden siitä ihmismielen mukaista. Siksi suosittelen netistä esim. vuoden 1933/1938 käännöstä ja Raamattu kansalle RK2012-käännöstä. Myös muilla kielillä olevia hyviä alkuperäiskirjoitusten jäljennöksiä ja käännöksiä löytyy.

Suosittelen, että varaat elämästäsi pidemmän ajan esim. 6 viikkoa, jolloin vietät laatuaikaa yksinäisyydessä Luojasi kanssa lukemalla koko Raamatun kannesta kanteen yhtäjaksoisesti ääneen läpi, samoin kaikki Apogryfikirjat.

Laadi edeltä suunnitelma keskittyä erityisesti niihin aiheisiin, jotka ovat juuri sinun elämääsi koskettavia ja tähän pahaan maailman aikaan liittyviä. Alleviivaa ne eri väreillä Raamattuusi tai kirjaa ne erilliseen muistivihkoon, sillä takaan, että Elohim tulee opettamaan sinua tuona aikana enemmän kuin muuna elämäsi aikana yhteensä erilaisilla raamattukursseilla lukuisten eri opettajien kautta!
Yehowah Elohim on ylivertainen Opettaja Yeshuassa! 
_ _ _

Nyt palaan noihin alussa esittämiini kysymyksiin:

Kysymys nro 1:
Löydämme siihen vastauksen jakeista 5. Moos. 33:1-3
>>1. Tämä on se siunaus, jolla Elohimin mies Mooses siunasi israelilaiset ennen kuolemaansa. 2. Hän sanoi: ”Yehowah tuli Siinailta, Seiristä hän nousi loistaen heille; hän ilmestyi kirkkaudessa Paaranin vuoristosta, hän tuli kymmentuhantisesta pyhien joukosta; hänen oikealla puolellansa liekitsi lain tuli. 3. Hän rakastaa kansoja. Kaikki niiden pyhät ovat sinun kädessäsi. He asettuvat sinun jalkojesi juureen, ottavat oppia sinun sanoistasi.”<<
- Jae 3 kertoo valittujen pyhien ottavan oppinsa suoraan Yehowalta, hänen rakastamina ja hänen jalkojensa eteen kumartuneina. HalleluYah!

Kysymys nro 2: Löydämme vastauksen edellisestä kohdasta, jakeesta 3. Siis valinta kohdistuu heihin, jotka tahtovat kuulla alkuperäisopetuksen suoraan Elohimilta ilman ihmisiä välittäjinä! Toki ihmisiäkin tarvitaan, mutta meidän tehtävänämme on opastaa kaikki uskoon tulleet suoraan keskusteluyhteyteen Yehowah Elohimin kanssa, omaksumaan puhdasta oppia suoraan häneltä!

Kysymys nro 3: Käsitykseni mukaan tähän löytyy paras vastaus Uuden Liiton Kirjoituksista. Ap.t. 10:34-35  >>34. Niin Pietari avasi suunsa ja sanoi: "Nyt minä totisesti käsitän, ettei Elohim katso henkilöön, 35. vaan että jokaisessa kansassa se, joka häntä pelkää ja tekee vanhurskautta, on hänelle otollinen.<<


Kunnioittakaamme Yehowah Elohimia ja Hänen Poikaansa Yeshuaa juuri noilla tavoilla, niin tulemme Uuden Liiton opetusten mukaan otollisiksi! 

- - -
 

Lopuksi pari aiheeseen liittyvää laulua: 

Sinun Sanasi varjelee meitä (Heikki Kärhä)
https://www.youtube.com/watch?v=B9VBJtq2INM 

Thy Word (Maranatha Singers) : https://www.youtube.com/watch?v=18eLs9A1Nqo 
 

Kommentit

  1. On kiintoisaa miten Jumala voi vaikuttaa pahojen ihmisten kautta työnsä edistymistä. Saatamme joutua ihmisten oppien vaikutuspiiriin jotta tutkisimme ovatko asiat kuten meille opetetaan.

    Ajattelen tässä yhteydessä King Jamesin raamatunkäännöstä. Englannin kuningas Henrik VIII (kahdeksas) riitaantui paavin kanssa avioeronsa vuoksi ja perustikeskieurooppalaisten uskonpuhdistajien esimerkin vaikuttamana itsenäisen kirkon. Luopiokirkkohan toki anglikaaninen kirkko on siinä missä muutkin katolilaisuudesta erkaantuneet jotka aikojen lopulla palaavat takaisin syntiensä mitan tultua täyteen, mutta Englannin kirkon synty toimi kanavana uudelle raamatunkäännöstyölle.
    Näin Jumala käyttää ihmisiä vaktakuntansa hyväksi, olivat nämä sitten Hänen pelastuksessaan tai eivät.

    Jokaisen kristityn oma vastuu on huolehtia siitä, että lampussa on öljyä eikä likaa ja saastaa joka paitsi pilaa öljyn myös lopulta sammuttaa koko lampun. Epäpuhtauksia sisältävä liekki aiheutta jo sekin pelkästään kauhean katkun vaikka se yhä valaisisikin joten kuten.

    Näin on meidän tarkkaan tutkittava olemmeko Herrassa vai olemmeko ihmisten oppien vietävissä.
    Meillä on yhä Jumalan Sana, Raamattu jota saamme tutkia ja rukouksessa pyytää Jumalalta viisautta sen ymmärtämisessä, ei teologisessa viisaudessa, vaan Hengen antaman ymmärryksen kautta. Tämä ymmärrys ei ole sidoksissa koulutustasoon eikä mihinkään ihmisestä itsestään tulevaan ominaisuuteen. Sellaisesta on meillä esimerkkinä mm. Paavali ja Pietari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toit esiin hienon oivalluksen kirjoittaessasi, että Yehowah joskus käyttää välikappaleenaan ihan tavallisia ja jopa synneissään rypeviä ihmisiä, jos hän niin hyväksi näkee. Hän katsoo aina kokonaisuutta ja näkee tulevaisuuden, kuten mainitsemassasi KJV-tapauksessa.

      Tuo jokaisen kristityn oma vastuu on valitettavan vähän tiedostettu nykyisin, koska meille tarjotaan jos jonkinlaisia valmiita vastauksia, joista monet ovat vieraita apostolisille opetuksille. Jos kristitty ei ole itse lukenut kunnolla Raamattuaan edes kertaalleen läpi ja antanut sille auktoriteettiasemaa opetusten suhteen, niin hän on helppo saalis, etenkin jos hän ei ole täyttynyt Pyhällä Hengellä. Silloin Pyhä Henki ei saa ääntään kuuluville hänen elämässään, vaikka haluaisikin häntä opastaa.

      Kirjoitit kypsän kristityn tavoin viitatessasi Paavaliin ja Pietariin esimerkkeinä siitä, että apostoliksi on valittu sekä teologisesti hyvin oppinut että täysin oppimaton kalastaja. Olen vuosien varrella havainnut, että ihan tavallisista oloista uskoon tulleet, jotka ovat kokosydämisesti lähteneet seuraamaan Adonai Yeshuaa, ovat löytäneet sen kaidan elämän tien, jota Pyhä Henki heitä johtaa. Se on pyhityksen tie ja henkilökohtaisten uhrauksien tie, mutta samalla verraton rakkauden viitoittama tie.

      Tänään rukoillessani mieleeni tuli Adonai Yeshuan pyyntö, että kaikkialla missä evankeliumia julistetaan tulee mainita myös se, että Maria Magdaleena voiteli hänet kuolemaa varten. Tuosta Mariasta Yeshua oli ajanut ulos seitsemän riivaajahenkeä. Tämä ei siis ollut taustaltaan mikään pyhimys. Mutta uutena luomuksena ja armahdettuna Maria oli oppinut rakastamaan Mestariaan.

      Voi miten suuresti Yeshua hänen rakkauttaan arvostaakaan, kun pyysi tämän nimen ja teon tulla mainituksi kaikkialla, missä evankeliumia julistetaan. Tuon ajatteleminen toi kyyneleet silmiini. Aito rakkaus Mestariamme kohtaan on hänelle niin ylen kallisarvoista! Hän on ansainnut rakkautemme ja sen sisäistämisessä on minullakin vielä paljon oppimista.

      Poista
  2. Pietari oli oppimaton mies, mutta sai paljon viisautta.
    Paavali oli oppinut mutta luki sen kaiken roskaksi Kristuksen tuntemisen rinnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tulee Paavaliin, hän varmaan oli perin masentunut ja pettynyt havaitessaan, että olikin ollut odottamansa Messiaan ja tämän valittujen pyhien vastustaja. Matkallaan Damaskoon ja kohdatessaan Adonai Yeshuan koko Paavalin siihen astinen elämäntyö fariseuksena romahti. Hän joutui elämänsä raunioille ja voi niitä sisäisiä tuskia ja katumuksen kyyneleitä, joita hän sen jälkeen vuodattikaan! Mutta Adonai Yeshuan rakkaus hoiti häntä, kuten nykyisiä "Paavaleita", kun he saavat kohdata Mestarinsa elämänsä kriisitilanteissa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018