Viikon mietiskelyn aihe 16.2.2018


Pyhällä Hengellä täyttyminen! 


   Edellisessä kirjoituksessani opastin pelastusta etsiviä apostoliselle uskovien upotuskasteelle, jonka ottajille on luvattu Pyhän Hengen lahja. Tällöinkään tuo lahja ei tule automaattisesti kuin Manulle illallinen, vaan vain heille, jotka tottelevat Yehowah Elohimia, kuten on kirjoitettu jakeessa Apt 5:32

>>Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, jonka Elohim on antanut niille, jotka häntä tottelevat.<<

Millaiseen tottelemiseen, heti edeltävän apostolisen vesikasteen jälkeen apostolit tuossa viittaavat? Vastauksen löydämme jakeista Apt 2:41-43

>>41. Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.  42. Ja he pysyivät apostolien opetuksessa, keskinäisessä yhteydessä, leivän murtamisessa ja rukouksissa. 43. Jokaiselle sielulle tuli pelko ja monta ihmettä ja tunnustekoa tapahtui apostolien kautta.<<

Jakeessa 43 mainitulla pelolla viitataan siihen, että kristityn tulee kavahtaa kaikenlaista syntiä jo ajatuksista alkaen ja pyrkiä kokonaisvaltaiseen elämän pyhitykseen, lukien ja tutkistellen Raamattua niin paljon kuin hän vain voi!


Kristitty voi olla uskossa ja uudestisyntynyt ilman, että hän olisi saanut Pyhää Henkeä sisimpäänsä asumaan. Lisäksi hän on voinut kokea erilaisia Hengen voimavaikutuksia, liikuttumista kyyneliin asti ja nähdä ilmestyksiä ja kauniita ennusunia, kuten minulle on käynyt, sillä tulinhan uskoon jo 3-vuotiaana heti opittuani ymmärtämään puhetta.

Äitini kertoi silloin minulle Jeesuksesta Hyvänä Paimenena ja otin sanoman sydämen uskolla vastaan. Toki jo se, että ihminen on tullut uskoon on Pyhän Hengen aikaansaamaa, sillä hän on toiminut uskon aikaansaamiseksi Pyhän Hengen voimassa julistetun evankeliumin sanan kautta.


Rakas Vapahtajamme Adonai Yeshua ei kuitenkaan tahdo jättää ketään opetuslastaan ilman Pyhää Henkeä, sillä elämme täällä kuolemanvarjon laaksoissa, missä kaikkialla pimeyden voimat pyrkivät eksyttämään meidät monenlaisiin harhaoppeihin ja synteihin.

Lisäksi me tarvitsemme joka päivä Isämme Yehowah Elohimin ja Vapahtajamme Adonai Yeshuan rakkautta voidaksemme elää onnellista kristityn elämää ahdingoistamme huolimatta. Tuo pyhä rakkaus vuodatetaan sydämeemme Pyhän Hengen kautta (Room. 5:5). Tämä on jatkuvaa prosessia.


Löydämme Raamatusta kaksi selvää esimerkkiä, joista ilmenee että ihmisiä oli tullut uskoon, mutta he eivät vielä olleet saaneet Pyhää Henkeä:

1) Luuk. 11:13
>>Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat!<< 

- Tässä tapauksessa anojia ovat juuri ne jo uskoon tulleet kristityt, jotka ovat vielä ilman Pyhää Henkeä ja häntä ei sylivauvakasteessa saada!

2) Apt 8:15-17 >>15. Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestään, että he saisivat Pyhän Hengen. 16. Sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Adonai Yeshua Nimeen. 17. Silloin he panivat kätensä heidän päällensä ja he saivat Pyhän Hengen.<<

- Tuossa tapauksessa apostolit rukoilivat uskoon tulleiden, jo uskovien upotuskasteella käyneiden puolesta, että nämä saisivat Pyhän Hengen.


Mikä on merkkinä Pyhän Hengen saamisesta?

Tästä on paljon kiistelty jo Pyhällä Hengellä saaneiden ja häntä vielä ilman olevien kesken. Sain täyttyä ensi kertaa Pyhällä Hengellä torstai-iltana 31.8.1972 illalla klo 21. Se oli unohtumaton ilta Hesan Vartiokylän Jeesus-talolla! Voit lukea siitä todistuksenani erillisen kirjoituksen blogistani
:
https://toteutuneita.blogspot.fi/2012/11/osa-5-pyhan-hengen-lahja.html


Näen yhteisenä tunnusmerkkinä Pyhän Hengen saamisesta vierain kielin puhumisen armolahjan. Se ei kuitenkaan jää kaikille armolahjaksi, mutta on esiintynyt jokaisen sellaisen kristityn kohdalla juuri siinä hetkessä, jolloin olen nähnyt heidän saavan Pyhän Hengen. Tässä kaksi esimerkkiä siitä: 

a) Ensimmäisenä kristillisenä helluntaina Apt 2:4. Tässä kielillä puhuminen tapahtui tunnetuilla kielillä eli se oli samalla profetoimista, mikä on myös erillinen armolahja (1. Kor. 12:10).

b) Pietarin saarnatessa Korneliuksen kotiin kokoontuneille Apt 10:45-46.
Niille kristityille, joille vierain kielin puhuminen ei jää armolahjaksi, antaa Pyhä Henki jonkin muun tai joitakin muita armolahjoja niin kuin hän itse tahtoo. Ihminen ei voi niitä valita, mutta häntä on kehotettu tavoittelemaan armolahjoja! 1. Kor 14:1

>>Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa!<<


Pyhällä Hengellä täytetyn elämä on ankaraa taistelua, mutta hän, Yeshua HaMashiach'n Henki eli Pyhä Henki auttaa meitä päivin ja öin! HalleluYah!

https://www.youtube.com/watch?v=_TDpEPAu5QE&list=RD0rThVWILfeI&index=2 


Laulu nro 10 alkaen kohdasta 30:25 / Song nr 10 starting at 30:25: 
Hän, joka luettelee tähdet. Hän, joka parantaa, nostaa murtuneet sydämet!

It is He who numbers the stars. It is He who heals, lifts the broken hearts!

https://www.youtube.com/watch?v=E_D--oWmgbI

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018