Viikon mietiskelyn aihe 23.2.2018


Olkaa täydellisiä rakkaudessa! 


Noin käski Vapahtajamme Adonai Yeshua kuuluisassa Vuorisaarnassaan opetuslapsiaan ja kaikkia häntä kuuntelemaan tulleita. Ensireaktio tuohon on luonnollisesti se, että kyseessä on täysin mahdoton vaatimus meiltä vajavaisilta ihmisiltä. Toisaalta, jos se todella olisi mahdotonta, niin silloin olisi väärin vaatia meiltä mitään tuollaista. Tunnen jo Adonai Yeshuaa sen verran, että uskon sen olevan mahdollista.

Lukekaamme myös asiayhteys liittyen aiheeseen: Matt. 5:43-48


>>43. ”Te olette kuulleet sanottavan: 'Rakasta lähimmäistäsi’ ja ’Vihaa vihollistasi'. 44. Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka vainoavat teitä, 45. että tulisitte taivaallisen Isänne lapsiksi. Hän antaa aurinkonsa nousta niin pahoille kuin hyvillekin ja antaa sataa niin vanhurskaille kuin väärintekijöillekin. 

46. Jos te rakastatte niitä, jotka teitä rakastavat, minkä palkan te siitä saatte? Eivätkö publikaanitkin tee samoin? 47. Jos te tervehditte ainoastaan veljiänne, mitä erinomaista te siinä teette? Eivätkö pakanatkin tee samoin? 48. Olkaa siis te täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen."<<

Asiayhteys kattaa myös kaiken muunkin opetuksen luvun 5 alusta alkaen luvun 7 loppuun eli koko Vuorisaarnan. Meidän tulee myös antaa omastamme niille, jotka kärsivät puutetta. Siksi on kiistatonta todeta, että kaikessa tässä Adonai Yeshua julistaa täysin uutta suhtautumista lähimmäisiimme.

Hän käskee meitä rakastamaan jopa vihollisiamme, eikä vain siten, että vain sietäisimme heitä, vaan kreikan sana jakeissa 43, 44 ja 46 rakkaudelle on Agape eli jumalallinen rakkaus. Se merkitsee täysin pyyteetöntä rakastamista odottamatta lainkaan vastarakkautta rakkauden kohteelta! Viha rakkauden kohteiltamme voi meitä kohtaan aluksi jopa lisääntyä!

Vaatimus on johdonmukainen Luojamme taholta, sillä hän itse uhrasi ainutsyntyisen rakkaan Poikansa kaikkien ihmisten edestä Golgatan ristillä erottelematta ihmisiä toisistaan. Niin murhaajien kuin murhattujenkin puolesta maksettiin täydellinen sielun lunastushinta. Ilman tuota hintaa koko ihmissuku olisi joutunut kadotukseen ikuisiksi ajoiksi.

Siksi me Adonai Yeshuaan uskovat olemme velvoitettuja menettelemään samoin kuin taivaallinen Isämme eli rakastamaan kaikkia ihmisiä, sillä olemme kaikki hänen tekojaan ja hänelle rakkaita. Rakkautemme voi auttaa vihollisiamme uskomaan Adonai Yeshuaan.

- - -

Mitä muuta tapahtui Adonai Yeshuan kuollessa ristillä syntiemme sovituksen lisäksi?

Luemme vastaukseksi seuraavan jakeen: Hebr. 10:14 >> Sillä hän (Adonai Yeshua) on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.<<

Jae on erittäin mielenkiintoinen, sillä siinä kerrotaan, että meidät kaikki Adonai Yeshuaan uskovat on jo tehty täydellisiksi ja jopa ikuisiksi ajoiksi!
Se on siis jo tapahtunut tosiasia ja olemme uusina luomuksina Yeshua HaMashiach’ssa jo täydellisiä Yeshuan lunastusteon perusteella! Olemme
uskoon tultuamme ja uskovien upotuskasteella käytyämme saaneet Pyhän Hengen siitä sinetiksi. Tuo sinetti todistaa, kenelle me kuulumme: Ainoalle Valtiaallemme, Adonai Yeshualle! 

On tärkeää huomioida myös jakeen loppuosa ”ne, jotka pyhitetään.” Lisäksi on hyvä muistaa Adonai Yeshuan sanat Matt. 22:14 >>”Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut.”<< - Siksi on erittäin vaarallista uskoa siihen kavalaan harhaoppiin, jonka mukaan ”Kerran pelastettu olisi aina pelastettu”!

- - -

Täydellisyyttä on ihmisiin nähden neljää päätyyppiä: yksilöä koskevaa, paikallisseurakuntaa koskevaa, universaalia eli koko maailmaa koskevaa ja kaikkia ihmiskunnan pyhiä kautta aikojen koskevaa. Meidät on yksilöinä tehty Yeshuassa täydellisiksi. Kunkin paikallisseurakuntien tulee pyrkiä tiiminä täydellisyyteen. Siihen ylsi kaksi seitsemästä Vähä-Aasian paikallisseurakunnasta, Smyrna ja Filadelfia.

Lisäksi, jos olemme uskollisia kutsujallemme, kilvoittelemme hyvän uskonkilvoituksen ja saamme muuttaa taivaaseen, tulemme yhdessä Vanhan Liiton pyhien kanssa täydelliseksi Yehowah Elohimin kansaksi, jota paimentaa Adonai Yeshua HaMashiach. Saavutamme siis universaalin täydellisyyden: Hebr. 11:39-40

>>39. Ja vaikka nämä kaikki (Vanhan Liiton pyhät) uskon kautta olivat todistuksen saaneet, eivät he kuitenkaan saavuttaneet sitä, mikä oli luvattu. 40. Sillä Elohim oli varannut meitä varten jotakin parempaa, etteivät he ilman meitä pääsisi täydellisyyteen.<<

Jae herättää kysymyksen: Mitä parempaa meille on varattu? Vastaus kuuluu: (1. Kor. 2:9b) >>…niin kuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut sen Elohim on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat.”<<

Rakkaat siskot ja veljet, kilvoitelkaamme ja osoittakaamme rakkauttamme lähimmäisiämme kohtaan, koska taivaallinen Isämme ja Vapahtajamme on meitä kaikkia niin suuresti rakastanut ja yhä rakastaa!

PS. Olen havainnut, että osoittaessani Agape-rakkautta teoissa myös erittäin hankalille ihmisille, olen saanut kokea Adonai Yeshuan koskettavan sisintäni ihmeellisellä rakkaudellaan, vaikka noiden hankalien ihmisten kautta sataakin ”lunta tupaan ovista ja ikkunoista”. Sinuakin seurataan alati taivaasta ja rakastetaan yliluonnollisella ja ikuisella Agape-rakkaudella!

Laulu Agape-rakkaudesta:

https://www.youtube.com/watch?v=T9e3tdKYGow

Laulu tulevasta hyvästä aikakaudesta:
https://www.youtube.com/watch?v=6z3MVFf_NeY 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018