Viikon mietiskelyn aihe 2.3.2018


Armolahjat ja Hengen hedelmät: Osa 1 


  Tarkasti Raamattua tutkineet ovat huomanneet sen, että Uuden Liiton Kirjoituksissa on lueteltu yhdeksän armolahjaa ja yhdeksän Hengen hedelmää. Tarkastelen näinä yhdeksänä viikkona sitä, miten ne korreloivat keskenään, vai onko niillä mitään yhteistä? Tuottaako jokin tietty armolahja jotain tiettyä Hengen hedelmää vai ei? Mitä erityistä niistä kustakin on lisäksi mainittu?

Lähde kanssani tälle tutkimusmatkalle hengelliseen ulottuvuuteen ja rikastu Adonai Yeshuaan kätketyistä ikuisista viisauden ja tiedon aarteista!

Listaan tähän alle siinä järjestyksessä kuin ne on kirjoitettu ensin nuo 9 armolahjaa: (1. Kor. 12:8-10)
1) Viisauden sanat, 2) Tiedon sanat, 3) Usko, 4) Parantamisen armolahjat, 5) Lahja tehdä voimallisia tekoja, 6) Profetoimisen lahja, 7) Henkien erottamisen lahja, 8) Eri kielillä puhumisen lahja ja 9) Lahja selittää kieliä.

Seuraavaksi listaan alle siinä järjestyksessä kuin ne on kirjoitettu nuo 9 Hengen hedelmää: (Gal. 5:22-23)
1) Rakkaus, 2) Ilo, 3) Rauha, 4) Pitkämielisyys, 5) Ystävällisyys, 6) Hyvyys, 7) Uskollisuus *), 8) Sävyisyys ja 9) Itsehillintä.

///
 *) Uskollisuus on kirjaimellisesti käännettynä "Usko".

Löysin siis johdatuksena heti alkuun noista kahdesta luettelosta yhden ominaisuuden, joka yhdistää niitä toisiinsa: Uskon armolahja ja Usko Hengen hedelmänä!

Tässä Uskon armolahjalla ei tarkoiteta ns. ”pelastavaa uskoa”, vaan ihan jotain muuta! Kyse on ”vuoria siirtävästä uskosta” **) eli yliluonnollisia fyysisiä tapahtumia aikaansaavasta uskosta. Kuten lukija tietää, perin harvoin (jos koskaan) kuulee todistettavan kristitystä, joka on uskonsa avulla siirtänyt ihan konkreettisesti vuoria tai tehnyt jotain siihen verrattavaa! Sitä se kirjaimellisesti tarkoittaa, kuten seuraavasta ilmenee:


**) a) Kun opetuslapset eivät kyenneet ajamaan riivaajahenkeä ulos pienestä pojasta ja he kysyivät syytä siihen, niin he saivat Adonai Yeshualta seuraavan vastauksen: Matt. 17:20 >>Niin hän sanoi heille: "Teidän epäuskonne tähden; sillä totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle vuorelle: 'Siirry täältä tuonne', ja se siirtyisi, eikä mikään olisi teille mahdotonta."<< 

/// Erään käsikirjoituksen mukaan Adonai Yeshua lisäsi tähän maininnan: ”Tätä (riivaajahenki-) lajia ei saa lähtemään muulla kuin rukouksella ja paastolla.” 

**)  b) Kun apostolit pyysivät ensin Adonai Yeshuaa lisäämään heille uskoa, niin tämä vastasi heille: Luuk. 17:6 >>Niin Adonai sanoi: "Jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, te voisitte sanoa tälle silkkiäispuulle: 'Nouse juurinesi ja istuta itsesi mereen', ja se tottelisi teitä.<<

Allegorisesti eli kuvaannollisesti sanoen on toki moni luotettava kristitty siirtänyt edestään tai muiden edestä mahdottomilta tuntuvia esteitä eli hengellisiä vuoria ja sen hän on myös tehnyt uskon avulla. Mutta vain sen uskon avulla, jonka ainoastaan Adonai Yeshua on Pyhän Hengen kautta hänessä ja häntä käyttäen vaikuttanut!

/// Kirjoitin ”luotettava kristitty” erotukseksi niistä, jotka myös kykenevät tekemään suuria voimallisia tekoja, mutta joille Adonai Yeshua on tuomiopäivänä sanova näin: (Matt. 7:19-23) 
(Koska tässäkin on kyse sekä armolahjoista että ”eräänlaisista” Hengen hedelmistä, niin otan koko asiayhteyden mukaan) 

>>19. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. 20. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään. 21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Adonai, Adonai!', pääse taivasten kuningaskuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. 

22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Adonai, Adonai, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' 23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut. Menkää pois minun luotani, te laittomuuden tekijät.'<< 

/// Laittomuus merkitsee israelilaisille Mooseksen Lain tahallista rikkomista. ”Synti on laittomuus” 1. Joh. 3:4. Meille kristityille se merkitsee Elämän Hengen Lain tahallista rikkomista ja lisäksi tuossa asiayhteydessä (Matt. 7:19-23) sitä, että ”laittomuuden tekijä” eli lainrikkoja eli syntinen ei ole katunut tekojaan jälkeenpäin, ei ole tehnyt parannusta eikä ole tunnustanut syntejään voidakseen saada ne anteeksi uskon kautta Adonai Yeshuan Nimessä ja hänen verensä puhdistavan voiman kautta. 

Lukija voi ihmetellä sitä, että jotkut kristityn nimeä kantavat voivat tehdä Adonai Yeshuan Nimessä tai Herran Jeesuksen Nimessä valtavia ihmeitä kuten: Ennustaa eli profetoida (armolahja nro 6), ajaa ulos riivaajahenkiä (armolahjat nro 3, 4) ja tehdä monta voimallista tekoa (armolahja nro 5)! Voidaan aiheellisesti kysyä: Miten tämä on mahdollista? 

Vastaus on tämä: Room. 11:29 >>Sillä ei Elohim armolahjojaan ja kutsumistaan kadu.<< Jakeen rinnalle on tarpeen ottaa myös jae Matt. 22:14 >>Sillä monet ovat kutsutut, mutta harvat valitut.<< Kristitylle, joka on saanut yhden tai useampia armolahjoja voi käydä niin, että hän mielistyy mihin tahansa syntiin ja sen seurauksena häneen lopulta tulee saastainen henki tai useita saastaisia henkiä. 

Niistä huolimatta kyseinen kristitty voi edelleen käyttää saamiaan armolahjoja ja Paholainen voi niiden kautta rohkaista julistajaa kuulevia ja hänet lähemmin tuntevia myös sallimaan syntiä elämässään! 

Tuollaiset julistajat eivät yleensä saarnaa aidon parannuksenteon välttämättömyyttä, vaan menestysteologien tavoin äkkirikastumista, suuria ihmeitä, tunnustekoja, kaiken saastan peittävää armoa ja rajatonta rakkautta! Valitettavan tuttua harhaopetusta nykyisin ns. vapaitten herätysliikkeiden ja isompienkin kirkkoyhteisöjen taholta kuultuna.

Tuollaiset julistajat ovat vääriä voideltuja sieltä kaikkein petollisimmasta päästä! Adonai Yeshua ei turhaan varoittanut peräti kolme eri kertaa  meitä omiaan luvussa Matt. 24 monista vääristä profeetoista, jotka tulevat hänen nimessään tekemään suuria tunnustekoja ja ihmeitä eksyttääkseen heidät pois Adonai Yeshuaa seuraamasta siten, kuin Adonai Yeshua itse ja hänen valitut apostolit meitä siihen opettavat! 

Vielä kehotuksen sanoina, osin uudelleenkin, seuraavat jakeet Matt. 7:12-20

>>12. Sen tähden, kaiken, mitä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te myös samoin heille. Tämä on laki ja profeetat. 13. Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevä. 14. Mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. 15. Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevia susia.

16. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita? 17. Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä. 18. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. 19. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. 20. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.<<
 
_ _ _

Mitä tulee ”uskoon” Hengen hedelmänä, on syytä viitata uskon isäämme nimeltä Abraham, joka vielä ollessaan Abram, uskoi Yehowah Elohimin antamaan lupaukseen siitä, että Abram ja Sarai tulevat saamaan vielä pojan huolimatta siitä, että Abram oli jo 99-vuotias ja Sarain kohtu oli jo kuoleentunut tämän ollessa jo 90-vuotias. Saarai synnytti pojan, Iisakin. 

Huomaamme esimerkistä sen, että Abramin ja Sarain usko yliluonnolliseen Yehowah Elohimin lupaukseen johti yliluonnollisen teon tapahtumiseen! Heissä kummassakin ollut ”uskon armolahja” johti Hengen hedelmänä fyysiseen uskon ihmeeseen! Seurauksena oli myös se, että Abram ja Sarai saivat uudet nimet: Abraham ja Sara. Myös muita hyviä seurauksia tästä oli, mutta ne eivät liity tähän tutkielmaani.




Laulu norjaksi: ”Nostan katseen ylös kohti vuoria, sieltä avun saan!”

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018