Viikon mietiskelyn aihe 23.3.2018


Armolahjat ja Hengen hedelmät: Osa 4.  


   Tarkasti Raamattua tutkineet ovat huomanneet sen, että Uuden Liiton Kirjoituksissa on toisaalla lueteltu yhdeksän armolahjaa ja toisaalla yhdeksän Hengen hedelmää. Tarkastelen näinä yhdeksänä viikkona sitä, miten ne korreloivat keskenään, vai onko niillä mitään yhteistä? Tuottaako jokin tietty armolahja jotain tiettyä Hengen hedelmää vai ei? Mitä erityistä niistä kustakin on lisäksi mainittu? (Boonuksena vielä 10. viikko ja Osa 10 extra tutkielmana!)

Lähde kanssani tälle tutkimusmatkalle hengelliseen ulottuvuuteen ja rikastu Adonai Yeshuaan kätketyistä ikuisista viisauden ja tiedon aarteista!

Listaan tähän alle siinä järjestyksessä kuin ne on kirjoitettu ensin nuo 9 armolahjaa: (1. Kor. 12:8-10)
1) Viisauden sanat, 2) Tiedon sanat, 3) Usko, 4) Parantamisen armolahjat, 5) Lahja tehdä voimallisia tekoja, 6) Profetoimisen lahja, 7) Henkien erottamisen lahja, 8) Eri kielillä puhumisen lahja ja 9) Lahja selittää kieliä.

Seuraavaksi listaan alle siinä järjestyksessä kuin ne on kirjoitettu nuo 9 Hengen hedelmää: (Gal. 5:22-23)
1) Rakkaus, 2) Ilo, 3) Rauha, 4) Pitkämielisyys, 5) Ystävällisyys, 6) Hyvyys, 7) Uskollisuus*), 8) Sävyisyys ja 9) Itsehillintä.
*) Uskollisuus on kirjaimellisesti käännettynä Usko.

Olemme jo aiemmin mietiskelleet armolahjoja ja niihin liittyviä Hengen hedelmiä nro 3+7, nro 4+6 ja nro 5+9.

Sain aiheeksi tänä neljäntenä tutkielmaviikkona armolahjan nro 7) Henkien erottamisen lahja ja saumattomasti siihen liittyvän Hengen hedelmän nro 4) Pitkämielisyys eli kärsivällisyys.


Tämä armolahja olisi ollut erittäin tarpeen jo Vanhan Liiton aikakaudella, jolloin Israelin ja muidenkin kansojen keskuudessa oli paljon vääriä profeettoja, joiden kautta Paholainen kykeni johdattamaan harhaan paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät tunteneet Pyhiä Kirjoituksia.

Esimerkkejä löytyisi useita, mutta viittaan aiemmin mainittujen Egyptin Faaraon noitien ja tietäjien lisäksi erityisesti pohjoisen Israelin Ahabin kuningaskunnan vitsauksena toimineisiin baalin ja aseran profeettoihin. Sen seurauksena oli Israeliin tullut 3,5 vuoden kuivuus Elian sanan mukaisesti.

Ahab etsi Eliaa koko sen ajan surmatakseen hänet. Silti Yehowah käski lopulta Elian kautta Ahabia kokoamaan koko Israel Karmel-vuorelle, samoin nuo väärät profeetat, jotta kuiva kausi loppuisi.
Luemme muutaman jakeen siitä, miten profeetta Elia teki heistä selvää jälkeä 450 baalin ja 400 aseran profeetasta. 

Elia haastoi nuo väärät profeetat siten, että se jumala, joka vastaa tulella taivaasta ja polttaa alttarille asetetun polttouhrin on oikea Elohim. Nuo väärät profeetat saivat ensin vuoron huutaa omia jumaliaan avukseen, koska heitä oli niin monta. Vaikka he hurmoksissa tekivät niin, eipä tuli iskenyt alas taivaasta.

Kun Elia heidän jälkeen huusi Yehowah Elohimia avukseen, niin tapahtui seuraavaa: 1. Kun 18:17-40 (tässä vain jakeet 38-40)

>>38. Silloin Yehowan tuli iski alas ja kulutti polttouhrin, puut, kivet ja mullan sekä nuoli veden, joka oli ojassa. 39. Kun kaikki kansa näki tämän, lankesivat he kasvoillensa ja sanoivat: "Yehowah on Elohim! Yehowah on Elohim!" 

40. Mutta Elia sanoi heille: "Ottakaa Baalin profeetat kiinni! Älköön yksikään heistä pääskö pakoon." Ja he ottivat heidät kiinni. Ja Elia vei heidät Kiisonin purolle ja tappoi heidät siellä.<<
Teko voi tuntua julmalta ja rakkaudettomalta, mutta se opasti Israelin pois epäjumalien palvonnasta ja tuhon tieltä oikean Elohiminsa armon alle!

Tänä Uuden Liiton aikakautena on liikkeelle lähtenyt paljon useampia vääriä profeettoja ja heidän joukossaan myös sellaisia, jotka kykenevät tekemään suuria tunnustekoja ja ihmeitä. He ovat siis paljon kavalampia kuin nuo aiemmat väärät profeetat. Luemme seuraavan Adonai Yeshuan varoituksen:

Matt. 24:24-25 >>24. Sillä vääriä Messiaita ja vääriä profeettoja nousee. He tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. 25. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut.<<

Meille Uuden Liiton pyhille on annettu peräti seuraavat kuusi eri keinoa ottaa selville, onko joku oikea profeetta eli toimiiko hän pimeyden hengen vai Pyhän Hengen välikappaleena. Siksi noin monta, koska totuudesta eksynyt voi lopulta joutua kadotukseen!

1) Väärä profeetta opettaa usein vastoin Raamatun opetuksia ja siksi meidän tulee tuntea hyvin Raamatun Kirjoitukset.

2) On välttämätöntä tutkia profeetan taustat, sillä Adonai Yeshua opetti sanoen: ”Te tunnette väärät messiaat ja väärät profeetat heidän hedelmistään!”

3) Jos myös jumalattomat ihmiset alkavat kehua ja ylistellä jotakuta suosittua kristillistä johtajaa, niin silloin meillä pitäisi hälytyskellojen alkaa soida. Adonai Yeshua varoitti tästä sanoen:
Luuk. 6:26 >>Voi teitä, kun kaikki ihmiset puhuvat teistä hyvää! Sillä niin tekivät heidän isänsä väärille profeetoille.<<

4) Hyvä keino jokaiselle uudestisyntyneelle ja Pyhällä Hengellä täyttyneelle on tutkistella Hengessä ja ottaa selville yhtyykö Pyhä Henki puhujan sanomaan seuraavalla tavalla: 2. Kor. 3:17 >>Sillä Adonai on Henki, ja missä Adonain Henki on, siinä on vapaus.<< Tutki siis hengessäsi, että pyrkiikö puhuja kahlehtimaan sinua henkisellä painostuksella oppiinsa?

5) Yksinkertainen ja toimiva keino on kysyä suoraan julistajalta: ”Uskotko, että Adonai Yeshua on HaMashiach, lihaan eli ihmiseksi syntynyt Messias?”

1. Joh. 4:2-3 >>2. Tästä te tunnette Elohimin Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Yeshuan HaMashiach:ksi, lihaan tulleeksi, on Elohimista; 3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Yeshuaa, ei ole Elohimista. Se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.<<

6) Kaikkein salakavalimman, valkeuden ja kirkkauden hengeksi naamioituneen pimeyden hengen voimme tunnistaa armolahjalla nimeltä Henkien erottamisen armolahja. Tänä pahana eksytysten aikana sen tarve on suuri ja siksi sitä on syytä tavoitella useammalle käyttäjälle seurakunnissa!

Minulle annettiin tuo lahja 31.8.1972 illalla klo 21 siinä yhteydessä, jolloin täytyin ensi kertaa Pyhällä Hengellä ja ilman tätä lahjaa olisin voinut eksyä jo useita kertoja salakavaliin, hyvin läheltä Raamatun opetuksia sivuaviin harhaoppeihin! Lahja toimii näin: Pyhä Henki kertoo sisimmässäni sen, että kyseessä on joko raitis, epäraitis, saastainen tai eksyttävä henki.

Tätä lahjaa on mahdollista käyttää oikein vain jos on itse riittävässä määrin pyhittäytynyt ja silloinkin on erittäin tärkeää olla pitkämielinen ja kärsivällinen eli kantaa hengen hedelmää nimeltä pitkämielisyys eli kärsivällisyys, koska lahjan käyttö helposti ymmärretään tuomitsemiseksi, kateudeksi tai panetteluksi arvioitavaa henkilöä kohtaan.

Joku lukijoista voi joutua asumaan perheyhteydessä tai työyhteydessä henkilön tai henkilöiden kanssa, joita nykyisin nimitetään narsisteiksi eli luonnehäiriöisiksi. Heistä pahimmat tapaukset ovat jopa riivaajahenkien välikappaleita ja juuri heidän suhteensa vaaditaan erityistä pitkämielisyyttä eli kärsivällisyyttä.

Vain aito ja pyyteetön ja jumalallinen rakkaus voi parantaa heidät! Siksi tutkimme viikon päästä, jos Adonai suo, armolahjaa ”viisauden sanat” ja Hengen hedelmää ”rakkaus”.

Henkien erottamisen armolahjan käyttäjän on sitä käyttäessään hyvä muistaa, että profetoimisemme on parhaimmillaankin vain vajavaista.

Kun tuon muistamme, niin meillä on paremmat edellytykset menetellä oikein seuraavassa tapauksessa, jolloin arvostelemme profetiaa: 1. Kor. 14:29
>>
Profeetoista saakoon kaksi tai kolme puhua, ja muut arvostelkoot,<<


Lopuksi kaksi aiheeseen liittyvää laulua:

My Peace - Maranatha Singers (With Lyrics)

https://www.youtube.com/watch?v=ls01XGV7oA0

 

Laulu ”Auta Herra mua valvomaan” Jukka Högbacka

https://www.youtube.com/watch?v=vBc5G8V3r3c

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018