Viikon mietiskelyn aihe 9.3.2018


Armolahjat ja Hengen hedelmät: Osa 2. 


  Tarkasti Raamattua tutkineet ovat huomanneet sen, että Uuden Liiton Kirjoituksissa on lueteltu yhdeksän armolahjaa ja yhdeksän Hengen hedelmää. Tarkastelen näinä yhdeksänä viikkona sitä, miten ne korreloivat keskenään, vai onko niillä mitään yhteistä? Tuottaako jokin tietty armolahja jotain tiettyä Hengen hedelmää vai ei? Mitä erityistä niistä kustakin on lisäksi mainittu?

Lähde kanssani tälle tutkimusmatkalle hengelliseen ulottuvuuteen ja rikastu Adonai Yeshuaan kätketyistä ikuisista viisauden ja tiedon aarteista!

Listaan tähän alle siinä järjestyksessä kuin ne on kirjoitettu ensin nuo 9 armolahjaa: (1. Kor. 12:8-10)
1) Viisauden sanat, 2) Tiedon sanat, 3) Usko, 4) Parantamisen armolahjat, 5) Lahja tehdä voimallisia tekoja, 6) Profetoimisen lahja, 7) Henkien erottamisen lahja, 8) Eri kielillä puhumisen lahja ja 9) Lahja selittää kieliä.

Seuraavaksi listaan alle siinä järjestyksessä kuin ne on kirjoitettu nuo 9 Hengen hedelmää: (Gal. 5:22-23)
1) Rakkaus, 2) Ilo, 3) Rauha, 4) Pitkämielisyys, 5) Ystävällisyys, 6) Hyvyys, 7) Uskollisuus*), 8) Sävyisyys ja 9) Itsehillintä.
/// *) Uskollisuus on kirjaimellisesti käännettynä Usko.

Viimeksi keskityimme armolahjaan nro 3 ja siihen liittyvään Hengen hedelmään nro 7.

Rukoiltuani äsken sain aiheeksi tänä toisena tutkielmaviikkona armolahjan nro 4) Parantamisen armolahjat ja siihen saumattomasti liittyväksi Hengen hedelmäksi kohteen nro 6) Hyvyys.


Ensimmäinen ajatukseni tästä armolahjasta – joka on monikossa eli niitä on useita - oli Hyvä Paimen, Adonai Yeshua, joka paransi kaikki Perkeleen valtaan joutuneet, jotka häneen turvautuivat ja jotka tuotiin hänen luo parannettaviksi. Lisäksi hän paransi jopa etänä erään roomalaisen sadanpäämiehen sairaan palvelijan!

Se, että hän oli ja yhä on Hyvä Paimenemme oli perussyynä sille, että hän teki noita taivaallisen Isämme hyvyyttä osoittavia tekoja köyhille, heikoille, sairaille, syntisille ja ns. hyvien ihmisten halveksimille monenlaisten tautien ja vaivojen (kuten riivaaja henkien) taakoittamille ihmisille, herättäen eräät jopa kuolleista!


A) Luemme ensin Adonai Yeshuan antaman todistuksen itsestään: Seuraavan kohdan alussa Yeshua kertoo ensin vertauksen hyvästä paimenesta, joka antaa tarpeern vaatiessa oman henkensä lammasten edestä. Joh. 10:14-15
>>14. Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut, 15. niin kuin Isä tuntee minut ja minä tunnen Isän; ja minä annan henkeni lammasten edestä.<< Jakeissa Yeshua viittasi Vanhan Liiton Kirjoituksissa oleviin Hyvää Paimenta koskeviin ennustuksiin, kuten Ps. 23 ja Hes. 34:31.


B) Sitten luemme hänen seuraajiensa antaman todistuksen Adonai Yeshuasta: Kohdassa Pietari julistaa evankeliumia roomalaisen Korneliuksen kotiväelle, joka oli jo aiemmin saanut kuulla Adonai Yeshuasta. Läsnä oli myös joukko israelilaisia. Apt. 10:38 >>te tiedätte, kuinka Elohim Pyhällä Hengellä ja voimalla oli voidellut Yeshua HaNostrin. Hänet, joka vaelsi ympäri ja teki hyvää ja paransi kaikki perkeleen valtaan joutuneet, sillä Elohim oli hänen kanssaan.<< Silloin oli siis ihan yleisesti tiedossa myös Kesarean alueella, Samariassa se, mitä Juudean Jerusalemissa oli tapahtunut. Tosin Adonai Yeshua paransi sairaita sairaita ja teki valtavia tunnustekoja ja ihmeitä myös Galileassa Juudean ja Samarian lisäksi.


Hyvä uutinen meille tämän ajan kristityille!

Meille tänä pahana maailman aikana eläville on erinomaisen hyvä uutinen se, että Yeshua HaMashiach on sama eilen ja tänään ja ikuisesti! Koska hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä, niin voimme kaikissa ongelmissamme ja sairauksissamme turvautua häneen. Hebr. 13:8
>>
Yeshua HaMashiach on sama eilen ja tänään ja ikuisesti.<<

Jos olemme kovin sairaita, emmekä kykene uskomaan paranemiseemme, niin pyytäkäämme uskonystäviä rukoilemaan puolestamme, kuten on kehotettu jakeessa Jaak. 5:14 >>
Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä.<<

Sitä seuraa lupaus, joka on voimassa tänäänkin: Jaak. 5:15-16 >>15. Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Adonai antaa hänen nousta jälleen. Jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi. 16. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte. Vanhurskaan rukous on tehokas ja voimallinen.<< On siis tarpeen tunnustaa ripityksessä synnit luotettavalle sielunhoitajalle ennen kuin rukoillaan sairaan terveeksi tulemisen puolesta!
_ _ _


Millaisia eri lahjoja parantamisen armolahjat ovat?

Kuten ihmisissä, myös meissä kristityissä, voi olla useita eri sairauksia hengen sielun ja ruumiin alueella, samoin on olemassa - alun perin ensisijaisesti paikallisseurakunnille annettuna - kaikkiin noihin ihmisen tarpeisiin sopivat ja vain Pyhän Hengen voimavaikutuksesta toimivat parantamisen armolahjat.

Lukija voi kysyä, että miksi ne eivät sitten toimi siinä seurakunnassa jossa hän on jäsenenä? Syitä voi olla useita, kuten vääränlainen opetus, epäusko eli ei hyväksytä Uuden Liiton mukaisia lupauksia paranemisesta uskon rukouksen kautta, sairastunut on harrastanut syntiä eikä tunnusta sitä jne.

On myös hyvä tietää, ettei ihmisen sairaus ole aina merkkinä siitä, että hän on tehnyt jotakin syntiä ja saa sen vuoksi kärsiä. Silti se on usein merkkinä juuri siitä! On toki olemassa ns. periytyviä sairauksia, elintasosairauksia ja työympäristöstä ja/tai epäterveellisestä elinympäristöstä johtuvia sairauksia.

Usein on niin, että ihminen - kristittykin - sairastuu ensin sielunsa puolesta, sitten hän voi luopiotilassa ollessaan saada sisimpäänsä vieraan hengen, jopa riivaajahengen tai demonin(!) Sen seurauksena saattaa tulla hyvin vakavia, jopa fataaleja sairauksia, kuten syöpää, halvaustiloja, sokeutta jne.

Yleislääkkeenä kaikkiin noihin vaivoihin Raamattu tarjoaa sitä, että lähestymme nöyrin sydämin, syntimme tunnustaen ja niitä katuen, sekä parannusta tehden syntisten armahtajaa ja rakastajaa, Adonai Yeshuaa! Hän tahtoo ja voi auttaa meitä oli sitten ongelmamme omasta mielestämme miten suuria tahansa!

Juuri näitä vakavasti sairastuneita varten Yehowah Elohim on Pyhä Henkensä kautta varustanut seurakuntansa myös terveeksitekemisen eli
parantamisen armolahjoilla. Nuo lahjat Pyhä Henki on antanut itse valitsemilleen henkilöille, niissä seurakunnissa, joissa ollaan kuuliaisia apostolisille opetuksille.

Tässä lähestymisessä meitä auttaa Raamatun lukeminen, oma rukous ja luotettavien kristittyjen rukousapuun turvautuminen sekä kärsivällinen avun odottaminen Adonai Yeshualta. Hän näkee meidät kaikki ja on sama ihmisiä rakastava Hyvä Paimen kuin mitä hän oli ihmisenä maan päällä vaeltaessaan!
_ _ _

Lyhyesti vielä Hengen hedelmästä nimeltä ”hyvyys”

Tämä hieno ominaisuus toimii jumalallisen rakkauden kautta ja aikaansaa Pyhän Hengen ilmapiirissä ilmeneviä armotekoja niiden ihmisten elämässä, jotka ovat vaikutuspiirissämme. Sellaisia tekoja, kuten paranemista hengen, sielun ja ruumiin alueella mitä moninaisimmista sairauksista ja vaivoista.

Meissä itsessämme ei ole omasta takaa tai oman hyvyytemme ansiosta tätä hedelmää sen koommin kuin mitään muitakaan Hengen hedelmiä eikä armolahjoja, vaan jos olemme kuuliaiset Uuden Liiton opetuksille ja vaellamme Pyhän Hengen johdossa, niin meidän kauttamme alkavat armolahjat toimia ja sen seurauksena myös alamme kantaa Hengen hedelmää sen eri lajeissa!


Edellisessä tutkielmastani opimme sen, ettei kaikkein pahimpia riivaajahenkiä saada ajettua ulos ihmisistä kuin rukouksen ja paaston yhteisvaikutuksesta.


Lopuksi kaksi aiheeseen liittyvää laulua:

Laulu englanniksi ”He is Yehowah!” Tässä viitataan Yeshuaan, jonka kautta Yehowah Elohim toimi ja yhä tänäänkin toimii sairaita parantaen:
https://www.youtube.com/watch?v=yDwMLe3TGf4  

Laulu suomeksi: ”Hän parantaa!”
https://www.youtube.com/watch?v=Gjb-O3XBY1M  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018