Viikon mietiskelyn aihe 13.4.2018

Armolahjat ja Hengen hedelmät: Osa 7 


  Tarkasti Raamattua tutkineet ovat huomanneet sen, että Uuden Liiton Kirjoituksissa on toisaalla lueteltu yhdeksän armolahjaa ja toisaalla yhdeksän Hengen hedelmää. Tarkastelen näinä yhdeksänä viikkona sitä, miten ne korreloivat keskenään, vai onko niillä mitään yhteistä? Tuottaako jokin tietty armolahja jotain tiettyä Hengen hedelmää vai ei? Mitä erityistä niistä kustakin on lisäksi mainittu? (Boonuksena vielä 10. viikko ja Osa 10 extra tutkielmana!)

Lähde kanssani tälle tutkimusmatkalle hengelliseen ulottuvuuteen ja rikastu Adonai Yeshuaan kätketyistä ikuisista viisauden ja tiedon aarteista!

Listaan tähän alle siinä järjestyksessä kuin ne on kirjoitettu ensin nuo 9 armolahjaa: (1. Kor. 12:8-10)
1) Viisauden sanat, 2) Tiedon sanat, 3) Usko, 4) Parantamisen armolahjat, 5) Lahja tehdä voimallisia tekoja, 6) Profetoimisen lahja, 7) Henkien erottamisen lahja, 8) Eri kielillä puhumisen lahja ja 9) Lahja selittää kieliä.

Seuraavaksi listaan alle siinä järjestyksessä kuin ne on kirjoitettu nuo 9 Hengen hedelmää: (Gal. 5:22-23). Huom. ”hedelmä” - sana on yksiköllinen. Hedelmät poikkeavat silti toisistaan, kuten maallisetkin hedelmät. Siksi käsittelen niitä erillisinä. Asiayhteyksissäkin ne erottuvat selvästi toisistaan.
1) Rakkaus, 2) Ilo, 3) Rauha, 4) Pitkämielisyys, 5) Ystävällisyys (Lempeys) *), 6) Hyvyys, 7) Uskollisuus **), 8) Sävyisyys eli Lempeys ***) ja 9) Itsehillintä.

*) Kreikk. Textus Receptus teksti eli Novum käyttää tässä sanaa, jolla on seuraavat merkitykset: hyvyys, lempeys, ystävällisyys. Novum käyttää tekstiyhteydessä sanaa ”lempeys” ja koen sen olevan paras ilmaisu, koska nuo muut (hyvyys ja ystävällisyys) on listassa jo mainittu erikseen.  

**)
Uskollisuus on kirjaimellisesti käännettynä Usko.

***) Kreikk. Textus Receptus teksti eli Novum käyttää tässä sanaa, jolla on seuraavat merkitykset: lempeys, laupeus, sävyisyys, hiljaisuus. Novumkin käyttää tässä sanaa sävyisyys ja koen sen olevan paras vaihtoehdoista.



Olemme jo aiemmin mietiskelleet armolahjoja ja niihin liittyviä Hengen hedelmiä nro 3+7, nro 4+6, nro 5+9, nro 7+4, nro 1+1 ja nro 6+5.

 
Tänä seitsemäntenä tutkielmaviikkona tutkimme armolahjaa nro 2) Tiedon sanat ja saumattomasti siihen liittyvää Hengen hedelmää nro 2) Ilo.


Tämä armolahja on muihin lahjoihin verraten siinä mielessä erilainen, että kyseessä on yliluonnolliset Tiedon sanat. Voimme saada ne ilmestyksenä,  unessa, kuulla ne Hengen korvin valveilla ollessamme tai profetian kautta.

Kerron esimerkiksi seuraavan tapauksen, joka tapahtui noin 2 vuotta sitten. Olin juuri päättämässä päivittäistä rukousta lukuisten eri kohteiden ja henkilöiden puolesta. Minulla on lista rukousaiheista ja päivitän myös sitä. Kun seisoin kädellä kohotettuina, kuulin Hengen korvin äänen, joka sanoi:

”Kuningas Daavidilla ei ole mitään tekemistä niin sanotun Daavidin tähden kanssa, vaan kyseessä on Romfa jumalan tähti.”

Tuossa toimi armolahja, nimeltä
”Tiedon sanat”. Olin aivan ihmeissäni tuon kuultuani, sillä kyseinen symboli on Israelin valtion lipussa ja lähes kaikessa, mikä liittyy nykyjuutalaisuuteen. Kysyin sydämessäni, että voiko se olla totta? Sain sydämelleni kehotuksen mennä googlaamaan aiheesta tietsikasta.

En nimittäin ollut aiemmin kuullutkaan moisesta, enkä siksi ajatellut lainkaan mitään tuollaista tuona rukoushetkenä. Kun googlasin, niin ensimmäinen linkki osoitti saman asian! Se oli tämä:
https://www.linnunrata.org/israel/daavidin-tahti.php

Siinä esitetään, miten tuo symboli otettiin tunnukseksi Israelin valtion lippuun ja missä yhteyksissä sitä on jo muinaisuudesta, jopa vuosituhansia aiemmin käytetty. Ellen olisi saanut kuulla noita
yliluonnollisia Tiedon sanoja, tuskin olisin uskonut sitä, mitä tuossa artikkelissa kerrotaan(?)

Niinpä tein täyssiivouksen kodissani poistaen ne muutamat matkamuistot Israelista, joissa tuo symboli oli kuvana tai valettu kohokuvaksi ja heitin roskiin, sillä kotini on ”epäjumalista vapaa vyöhyke”. Sisimpääni laskeutui syvä rauha. HalleluYah!

Mitä sitten Raamattu sanoo tuosta Romfa jumalan tähdestä? Nimestä on ainakin kaksi variaatiota, toinen VT:ssa ja toinen UT:ssa. Luemme ne:

1)
Aam. 5:25-27  >>25. Toitteko te minulle teurasuhreja ja ruokauhreja autiomaassa neljänäkymmenenä vuotena, te Israelin heimo? 26. Ei, te olette kantaneet kuningastanne Sikkutia ja Kijjunin kuvianne, tähtijumalaanne, sitä, jonka teitte itsellenne. 27. Sen tähden minä vien teidät pakkosiirtolaisuuteen tuolle puolelle Damaskoksen, sanoo Yehowah, jonka nimi on Elohim Tz’vaot.<<

2. Ap.t. 7:42-43
>>42. Mutta Elohim kääntyi heistä pois ja hylkäsi heidät palvelemaan taivaan sotajoukkoa, niin kuin on kirjoitettu profeettojen kirjassa: ’Toitteko te minulle teurasuhreja ja muita uhreja autiomaassa neljänäkymmenenä vuotena, te, Israelin kansa?

43. Molokin telttamajaa ja
Raifan *) jumalan tähteä te kannoitte, kuvia, jotka olitte tehneet kumarrettaviksenne. Sen tähden minä siirrän teidät Babylonin tuolle puolen.’<<

*) Vuoden 1938 käännös käyttää nimitystä Romfa ja sitä vanhempi Biblia käyttää nimitystä Rempha.

Asiayhteys paljastaa selvästi sen, että kyse ihan samasta tähtijumalasta noissa molemmissa raamatunkohdissa. Kuulin tiedon sanojen kautta nimeksi
Romfa ehkä siksi, että olen lukenut juuri tuon 1938 käännöksen yli 30 kertaa. Muistin heti sen olleen mainittu marttyyri Stefanuksen puheessa Sanhedrinissa.

Noin 6 kk tuon tapauksen jälkeen Pyhä Henki johdatti niin, että toimin eräälle messiaaniselle juutalaiselle ja hänen noin 24-vuotiaalle pojalleen kahteen eri otteeseen yösijan antajana täällä Turussa. Toisella kerralla he toivat minulle lahjaksi ison Israelin lipun, jossa oli tuo epäjumalan tähti eli virheellisesti väitetty Daavidin tähti. Otin sen alussa vastaan, sillä päätin kertoa seuraavana yönä laivaristeilyllä heille mitä sain yliluonnollisen tiedon sanojen kautta.

Niin teinkin, sillä yövyimme kolmisin samassa hytissä. Sain tehtäväkseni opastaa heitä listani mukaan lisäksi seitsemässä opillisessa asiassa. Heidän oli vaikea ottaa vastaan opetustani, vaikka olen heitä vanhempi ja tunnen Pyhät Kirjoitukset niissä kohden paremmin kuin he. Mies oli nimittäin teologian tohtori.

Niinpä he lähtivät lopulta kotoani ovet paukkuen. Olin murheissani siitä, sillä yritin kertoa kaiken heille rakkauden ja sävyisyyden hengessä rauhallisesti ja kuitenkin uskon varmuudessa. Iloitsin siitä, että Pyhä Henki lohdutti minua rukoillessani heidän puolestaan ja sanoi:
”Leif, teit miehen työn!”


Silloin sain kokea
yliluonnollista iloa, mikä on yksi mieluisimmista Hengen hedelmistä. HalleluYah! Myös kerran koin samaa, kun eräässä työpaikassa minua vastaan oli punottu paha juoni. Onneksi eräs fiksu esimies tuli salaa kysymään asiaa minulta ja kun kerroin miten asia on, niin hän uskoi minua, ja paha juoni meni myttyyn ja ylleni vuodatettiin reilu ämpärillinen iloöljyä!


HalleluYah!



Lopuksi kaksi aiheeseen liittyvää YouTube laulua:

”El Shaddai” Anders Pelo:


”Sen tähden minun sydämeni iloitsee” Kicke Paananen:
https://www.youtube.com/watch?v=im1gm_qZ-Ig

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018