Viikon mietiskelyn aihe 20.4.2018


Armolahjat ja Hengen hedelmät: Osa 8 


Tarkasti Raamattua tutkineet ovat huomanneet sen, että Uuden Liiton Kirjoituksissa on toisaalla lueteltu yhdeksän armolahjaa ja toisaalla yhdeksän Hengen hedelmää. Tarkastelen näinä yhdeksänä viikkona sitä, miten ne korreloivat keskenään, vai onko niillä mitään yhteistä? Tuottaako jokin tietty armolahja jotain tiettyä Hengen hedelmää vai ei? Mitä erityistä niistä kustakin on lisäksi mainittu? (Boonuksena vielä 10. viikko ja Osa 10 extra tutkielmana!)

Lähde kanssani tälle tutkimusmatkalle hengelliseen ulottuvuuteen ja rikastu Adonai Yeshuaan kätketyistä ikuisista viisauden ja tiedon aarteista!

Listaan tähän alle ensin nuo 9 armolahjaa: (1. Kor. 12:8-10) 

1) Viisauden sanat, 2) Tiedon sanat, 3) Usko, 4) Parantamisen armolahjat, 5) Lahja tehdä voimallisia tekoja, 6) Profetoimisen lahja, 7) Henkien erottamisen lahja, 8) Eri kielillä puhumisen lahja ja 9) Lahja selittää kieliä.

Seuraavaksi listaan tähän alle nuo 9 Hengen hedelmää: (Gal. 5:22-23). 
Huom. ”hedelmä” - sana on yksiköllinen. Hedelmät poikkeavat silti toisistaan, kuten maallisetkin hedelmät. Siksi käsittelen niitä erillisinä. Asiayhteyksissäkin ne erottuvat selvästi toisistaan.
1) Rakkaus, 2) Ilo, 3) Rauha, 4) Pitkämielisyys, 5) Ystävällisyys (Lempeys) *), 6) Hyvyys, 7) Uskollisuus **), 8) Sävyisyys ***) ja 9) Itsehillintä.

*) Kreikk. Textus Receptus teksti eli Novum käyttää tässä sanaa, jolla on seuraavat merkitykset: hyvyys, lempeys, ystävällisyys. Novum käyttää tekstiyhteydessä sanaa ”lempeys” ja koen sen olevan paras ilmaisu, koska nuo muut (hyvyys ja ystävällisyys) on listassa jo mainittu erikseen. 

**)
Uskollisuus on kirjaimellisesti käännettynä Usko. 

***) Kreikk. Textus Receptus teksti eli Novum käyttää tässä sanaa, jolla on seuraavat merkitykset: lempeys, laupeus, sävyisyys, hiljaisuus. Novumkin käyttää tässä sanaa sävyisyys ja koen sen olevan paras vaihtoehdoista. 

 

Olemme jo aiemmin mietiskelleet armolahjoja ja niihin liittyviä Hengen hedelmiä nro 3+7, nro 4+6, nro 5+9, nro 7+4, nro 1+1, nro 6+5 ja nro 2+2.


Tänä kahdeksantena tutkielmaviikkona tutkimme armolahjaa nro 8) Eri kielillä puhumisen lahja ja saumattomasti siihen liittyvää Hengen hedelmää nro 3) Rauha.

Tätä armolahjaa on eniten ja aiheetta halveksittu kaikissa niissä kristinuskoa tunnustavissa herätysliikkeissä, joissa ei edes suosita armolahjojen käyttöä. Se on mieletöntä, koska juuri tämä armolahja on korvaamaton niille kristityille, joille on uskottu evankeliumin vieminen pelastusta vaille oleville!

Luemme, mitä apostoli Paavali opetti tästä armolahjasta jakeissa 1. Kor. 14:4
>>Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.<<

Kuka voi totuudessa väittää, ettei hän tarvitse rakentumista Hengessä? Paavali puolusti ylen voimakkaasti tätä armolahjaa: 1. Kor. 14:18
>> Minä kiitän Elohimia, että puhun kielillä enemmän kuin teistä kukaan;<<
Ei tarvitse olla profeetta voidakseen todeta, että tuon armolahjan runsas käyttö oli korvaamaton apu apostoli Paavalille. Minä rukoilen päivittäin vierain kielin!

Kreikkalaisessa tekstissä (Novum: Textus Receptus) mainitaan tätä armolahjaa kuvaavasta sanasta
”glóssa” sen merkitsevän puhuttua kieltä ja kieltä elimenä. Lisäksi Raamatussa mainitaan, kielilläpuhumisen tapahtuvan a) salaisuutena Hengessä tai b) ymmärrettävänä kielenä todistukseksi kuulijoille seuraavasti:

a) 1. Kor. 14:2 >>Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Elohimille. Häntä ei kukaan (muu) ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä.<< Tämä merkitsee sitä, että kristityssä asuva Pyhä Henki puhuu taivaalliselle Isälle asioista, joita Paholainenkaan langenneine enkeleineen ei ymmärrä.

Se on strategisesti korvaamatonta! Olemme hengellisellä sotatantereella täällä maan päällä! Tällöin kristittyä voidaan johdattaa niin, että Paholainen joukkioineen ei kykene laittamaan ennalta kapuloita rattaisiin tai jopa estämään toimintaamme ihmissielujen johdattamiseksi pelastukseen!

b) Ap.t. 2:1-6 >>
1. Kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. 2. Silloin tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niin kuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. 3. He näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itse kunkin päälle.

4. He tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua
muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi. 5. Jerusalemissa asui juutalaisia, Elohimia kunnioittavia miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on. 6. Kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.
<<

Kun jatkamme kohdan lukemista, huomaamme jakeista 7-12 seuraavaa:
>>7. He hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia? 8. Kuinka me sitten kuulemme sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet? 9. Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa, 

10. Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset, 11. kreetalaiset ja arabialaiset,
me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Elohimin suuria tekoja." 12. He olivat kaikki hämmästyneitä eivätkä tienneet, mitä ajatella, ja sanoivat toinen toiselleen: "Mitä tämä mahtaakaan olla?"<<

Tuossa tilanteessa vierain kielin puhuminen oli sitä, että nuo galilealaiset eivät itse ymmärtäneet sitä he puhuivat, ellei heille ollut annettu vieraiden kielten selittämisen lahjaa, jota käsittelen viikon päästä, jos Adonai Yeshua suo. Kerron seuraavassa hieman omasta vierain kielin puhumisestani:

Sain tuon lahjan Stadissa, Vartiokylän Jeesus-talolla klo 21 torstai-iltana 31.8.1972 siinä yhteydessä, kun sain ensi kertaa täyttyä Pyhällä Hengellä.

Tuo lahja on ollut minulle usein korvaamattomana apuna.
Päivittäin puhun salaisuuksia Hengessä, mutta kahdesti olen puhunut espanjaa henkilöille, jotka puhuvat sitä sujuvasti. Itse en tuota kieltä ole opiskellut.
Ollessani vielä nuori, Hengestä syntynyt, jouduin useita kertoja hyökkäyksen kohteeksi 1970-luvulla.

Erään kerran Paholainen ja hänen joukkionsa hyökkäsi minua vastaan tarkoituksena johtaa minut harhaan! Silloin seurakuntaan, johon olin liittynyt ystävieni kehotuksesta (en kuitenkaan Adonai Yeshuan opastamana!), pesiytyi harhaoppi, johon moni kauankin uskossa ollut eksyi.

Nuorena uskovana lähes eksyin, mutta onneksi Pyhä Henki laittoi hälytyskellot soimaan sielussani. Kyse oli
branhamilaisuuden harhaopista, jonka mukaan Jeesus on sama persoona kuin taivaallinen Isämme, eikä erillistä Isä-persoonaa olekaan! William Branhamin kautta oli tapahtunut valtavia ihmeitä ja ylen suuria paranemisihmeitä. Jopa tuhannet sairaat olivat parantuneet!

Hälytyskellojen soidessa aloin kotona rukoilla
vierain kielin apua ylhäältä. Vähän ajan päästä kuulin Pyhän Hengen hiljaisen kuiskauksen: ”Leif, muista, että missä Adonain Henki on, siellä on vapaus.” Muistin tuon jakeen olevan Raamatussa ja tajusin heti branhamilaisuuden olevan vieraasta hengestä, koska minua voimakkaasti painostettiin omaksumaan oppia, joka ei ole kuin vain osittain raamatullista!

Henki johdatti minut lopulta pois tuosta seurakunnasta neljänä perättäisenä yönä näytetyn saman, mutta yksityiskohdiltaan tarkennetun, ilmestyksen avittamana. Joka ilta noina neljää yötä vasten rukoilin vierain kielin ehkä noin tunnin kunnes tunsin rukoukseni menneen ylös, Kaikkivaltiaan valtaistuimelle asti ja sain rauhan. Sitten nukahdin ja näin nuo ilmestykset. 

Olin näet lukenut jo 7 ensimmäistä Branhamin opetussaarnaa ja uskoin niihin, mutta kahdeksatta lukiessani alkoivat hältyskellot soida!
Revin heti riekaleiksi kaikki nuo saamani saarnat ja heitin ne roskiin. Koin heti suuren vapautumisen henkisistä kahleista ja sain syvän rauhan, mikä on myös Hengen hedelmä!

Adonai Yeshua opettaa seuraavasti Hengen hedelmästä nimeltä Rauha: Joh. 14:27 >>Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä pelätkö.<< Tämä Hengen hedelmä saadaan siis lahjaksi, kuten kaikki muutkin Hengen hedelmät.

Pyhä Henki kantaa noita hedelmiä meissä ja kauttamme, jos vain suostumme Hänen johdatukseensa. Olemalla kuuliaisia Adonai Yeshuan evankeliumille alamme sen seurauksena kantaa monenlaisia Hengen hedelmiä. Adonai Yeshuan tahto on, että kannamme niitä runsaasti. Luemme tästä lähemmin Joh. 15:1-4

>> 1. "Minä Olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri. 2. Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois. Jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän. 3. Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut. 4. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.<<


Lopuksi kaksi aiheeseen liittyvää YouTube laulua:

”Tuhansin kielin” Ville Salonen:


”Peace in Jesus Christ” Maranatha Singers: https://www.youtube.com/watch?v=_9WrbqcKdVI  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018