Viikon mietiskelyn aihe 12.5.2018

Aviosääty Uuden Liiton opetusten mukaan

 

Elämme lopunaikaa, joka huipentuu ennennäkemättömiin ahdistuksiin ja sanoinkuvaamattomiin kärsimyksiin. Siksi ryhdyin kirjoittamaan tätä tutkielmaa. Sukupuolineutraali avioliitto on Raamatun opetusten vastainen ja siksi annan sen selittämiseksi vain viittauksen jakeisiin Room. 1:18-32!

http://www.nic.funet.fi/pub/doc/bible/html/finnish/1933,38/Room.1.html


Hieman taustoitusta aiheelle

Kun Yehowah Elohim sanoi esivanhemmillemme ”Olkaan hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa…”, sanoi hän sen heille ennen heidän syntiinlankeemustaan paratiisissa. Luemme kyseisen jakeen 1. Moos. 1:28

>>Ja Elohim siunasi heidät, ja Elohim sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet."<<

Niin myös tapahtui, mutta syntiinlankeemuksen vuoksi koko maa tuli täyteen väkivaltaa siten, että ihmisten ajatukset ja aivoitukset olivat kaiken aikaa vain pahat. Myös eläinten luonto turmeltui ja ne alkoivat harjoittaa väkivaltaa, mikä ilmenee siitä, että kun 1000-vuotinen rauhanaika koittaa, ne eivät enää sitä tee, koska niiden luonto on asetettu ennalleen eli siihen tilaan missä se oli ennen syntiinlankeemusta (Jes. 11:9 ja 65:25).

Luemme jakeet Nooan ajasta 1. Moos. 6:5-8

>>5. Mutta kun Yehowah näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat. 6. Silloin Yehowah katui tehneensä ihmiset maan päälle, ja hän tuli murheelliseksi sydämessänsä. 

7. Yehowah sanoi: "Minä hävitän maan päältä ihmiset, jotka minä loin, sekä ihmiset että karjan, matelijat ja taivaan linnut; sillä minä kadun ne tehneeni." 8. Nooa sai kuitenkin armon Yehowan silmien edessä.
<<

Vedenpaisumuksessa tuhoutui silloinen maailma: ihmiset, karja, matelijat ja taivaan linnut. Ainoastaan ne eläimet, jotka vietiin Nooan ja tämän lähiomaisten kanssa arkkiin, pelastuivat täystuholta. Ihmisiä lienee ollut jo miljoonia(?)

Myös Nooalle ja tämän kanssa pelastuneelle seitsemälle muulle annettiin seuraava käsky: 1. Moos. 9:1, 7

>>1. Ja Elohim siunasi Nooan ja hänen poikansa ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa… 7. Ja te olkaa hedelmälliset ja lisääntykää, enentykää maassa ja lisääntykää siinä.<<

Myös eläimille Hän sanoi: ”lisääntykää ja täyttäkää maa.” 1. Moos. 8:17. Niin onkin jälleen tapahtunut.

Valitettavasti Nooan jälkeläiset ovat, harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta, taas turmeltuneet ja jopa pahemmin kuin ihmiset ennen vedenpaisumusta! Myös eläimet ovat turmeltuneet, sillä niidenkin keskuuteen on tullut homoutta ja väkivaltaa, mitä ennen syntiinlankeemusta ei esiintynyt, kuten edellä mainitsin.


Sitten varsinaiseen aiheeseen

Adonai Yeshuan vastaus opetuslapsilleen koskien avioon menoa, oli asiayhteyksineen seuraava: Matt. 19:9-12

>>9. Mutta (Adonai Yeshua) minä sanon teille: joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden ja nai toisen, se tekee huorin; ja joka nai hyljätyn, se tekee huorin." 10. Opetuslapset sanoivat hänelle: "Jos miehen on näin laita vaimoonsa nähden, niin ei ole hyvä naida." 

11. Mutta hän sanoi heille: "Ei tämä sana kaikkiin sovellu, vaan ainoastaan niihin, joille se on suotu. 

12. On sellaisia, jotka ovat äitinsä kohdusta syntyneet avioon kelpaamattomina.
*) On myös niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi. **) Samoin on niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi. ***) Joka tämän voi itseensä soveltaa, se soveltakoon."<<

Edellä Adonai Yeshua jakoi ihmiset aviosäätyyn nähden
kolmeen ryhmään. Lopuksi hän kehotti kuulijoitaan soveltamaan opetuksensa omaan elämäänsä. Aika harvoin, tuskin koskaan, olen kuullut pidettävän oppituntia tästä aiheesta.

Aihe on kuitenkin varsin tärkeä, koska jos sellaiset ihmiset menevät avioon, jotka eivät ole siihen soveliaita, ovat sen seuraukset useimmiten varsin ikävät.

Käsittelen noita ryhmiä hieman erikseen:

*) Äitinsä kohdusta asti avioon kelpaamattomia ovat liian suuressa määrin älylliseltä että fyysiseltä tasoltaan vammaiset ja vakavaa synnynnäistä mielisairautta potevat ihmiset. En määrittele lähemmin vakavuusastetta.

**)
Avioon kelpaamattomia ovat esim. kuohitut miehet, joista Etiopian kuningattaren Kandaken hoviherra ja profeetta Daniel on esimerkkeinä. Myös sellaiset, jotka ovat tulleet ihmisten aivopesemiksi terrorismiin tai muihin kavaliin harhaoppeihin. Samoin lapset, naiset ja miehet, jotka on pakotettu työskentelemään seksiorjina.

***)
Tähän ryhmään – jotka taivasten kuningaskunnan vuoksi ovat itse tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi - kuuluvat erikseen evankelioimistehtäviin kutsutut henkilöt. Heistä löydämme esimerkiksi apostoli Paavalin, joka oli poikamies marttyyriuteensa asti ja ne, joihin hän viittaa jakeissa: 1. Kor. 7:32-40 (otan mukaan myös tärkeitä yleisohjeita)

>>32. Tahtoisin teidän olevan ilman huolia. Naimaton mies huolehtii siitä, mikä on Adonain, miten miellyttäisi Adonaita. 33. Naimisissa oleva taas huolehtii maailmallisista asioista, siitä, miten miellyttäisi vaimoaan, 34. ja hän on jakautunut kahtaalle. Nainen, jolla ei enää ole miestä, ja neitsyt huolehtivat siitä, mikä on Adonain, että olisivat ruumiiltaan ja hengeltään pyhiä. Naimisissa oleva taas huolehtii maallisista asioista, siitä, miten miellyttäisi miestään.

35. Sanon tämän teidän omaksi hyödyksenne, en kahlitakseni teitä, vaan siksi, että eläisitte säädyllisesti ja pysyisitte häiriintymättä Adonaissa.

36. Jos joku luulee tekevänsä väärin naimaikäistä tytärtään kohtaan, ja jos naimisiinmenon kerran pitää tapahtua, tehköön niin kuin haluaa; ei hän syntiä tee: menkööt naimisiin. 37. Mutta joka pysyy lujana eikä ole minkään pakon alainen, vaan hallitsee oma tahtonsa ja on sydämessään päättänyt pitää tyttärensä naimattomana, tekee hyvin. 38. Joka naittaa tyttärensä, tekee hyvin, ja joka ei naita, tekee paremmin.

39. Vaimo on sidoksissa mieheensä, niin kauan kuin tämä elää. Mutta jos mies kuolee, vaimo on vapaa menemään avioon kenen kanssa tahtoo, kunhan se vain tapahtuu Adonaissa. 40. Minun mielestäni hän kuitenkin on onnellisempi, jos pysyy yksin. Ja minä luulen, että minullakin on Elohimin Henki.
<<


Kannattaako nykyisin avioitua?

Elämme, kuten tutkielmani alussa totesin sellaista lopunaikaa, joka huipentuu ennennäkemättömiin ahdistuksiin ja sanoinkuvaamattomiin kärsimyksiin. Myös apostoli Paavalin aikaa seurasi suuret ahdistukset ja siksi hän kirjoitti näin: 1. Kor. 7:24-31

>>24. Veljet, pysyköön kukin Elohimin edessä siinä asemassa, jossa hänet on kutsuttu. 25. Mitä neitsyihin tulee, siitä minulla ei ole Herran käskyä. Annan vain neuvoni niin kuin se, joka on saanut Adonailta armon olla luotettava. 26. Olen siis sitä mieltä, että lähestyvän ahdingon tähden jokaisen on hyvä pysyä entisellään. 

27. Jos olet sidottu vaimoon, älä hae eroa. Jos sinulla ei ole vaimoa, älä edes etsi vaimoa. 28. Mutta jos menetkin naimisiin, et tee syntiä. Neitsytkään ei tee syntiä jos menee naimisiin. Mutta ne, jotka niin tekevät, joutuvat kokemaan ruumiillista vaivaa, ja siitä tahtoisin teidät säästää.

29. Sen vain sanon, veljet, että aika on lyhyt. Olkoot tästedes nekin, joilla on vaimo, kuin heillä ei vaimoa olisikaan, 30. ja ne, jotka itkevät, niin kuin eivät itkisi, ja ne, jotka iloitsevat, niin kuin eivät iloitsisi. Olkoot ne, jotka ostavat, kuin eivät omistaisi mitään, 31. ja ne, jotka käyttävät hyödykseen tätä maailmaa, kuin eivät siitä hyötyisi, sillä tämän maailman muoto on katoamassa.
<<

Olemme viime päivinä saaneet uutisista kuulla, että Suomessa syntyvyys laskee tänä vuonna todennäköisesti 1868-luvun nälkävuoden tasolle, jolloin myös syntyi alle 50 000 lasta.
https://yle.fi/uutiset/3-9707111

Alla suora lainaus Ylen ko. uutisesta:

””Tilastokeskuksen mukaan vielä viime vuonna Suomessa syntyi 52 814 lasta. Jos alkuvuoden trendi jatkuu myös lopun vuotta, painuu vastasyntyneiden määrä ensimmäistä kertaa alle 50 000:n sitten vuoden 1868 nälkävuoden. Tuolloin syntyi elävänä 43 757 lasta. Gisslerin mukaan mikään ei puhu sen puolesta, että syntyvyys lähtisi nousuun loppuvuoden aikana.
– Yleensä alkuvuoden tiedot korreloivat aika hyvin koko vuoden tilastoihin, Gissler toteaa.
Tämän päivän syntyvyysluvut näyttävät vielä surkeammilta, kun ottaa huomioon, että Suomen väkiluku oli 1800-luvun puolivälissä alle kaksi miljoonaa. ””

Näen tuon kehityksen profeetallisena!

Kaikkivaltias johdattaa suomalaisia synnyttämään aiempaa vähemmän lapsia lähestyvän ahdingon vuoksi, koska juuri lapset aina joutuvat kärsimään eniten kaikenlaisissa katastrofeissa, olivatpa ne luonnonkatastrofeja tai sotia.

Ahdinko tulee olemaan maailmanlaajuinen. Kaikki on jo valmista kolmannen maailmansodan syttymiseen. Ei yhtäkään syntiä lisää. Kansat ovat jo täyttäneet syntiensä mitan ääriään myöten. Miljoonien abortoitujen lasten veri huutaa kostoa maasta, samoin sorrettujen ja rotunsa tai uskonsa vuoksi tapettujen ihmisten ja heidän äänensä on tullut Kaikkivaltiaan istuimelle asti.
Ainoa syy mikä on viime vuodet pidättänyt Kaikkivaltiasta panemaan toimeen lopun ajan tuomiot, on hänen pyhiensä rukoukset ja niiden ihmisten, eritoten lasten kohtalo, jotka eivät vielä ole tulleet sisälle pelastukseen, sillä Hän on armollinen ja pitkämielinen. Raamattu todistaa, että lopulta Hän kuitenkin ryhtyy toimeen syntien rankaisemiseksi.

Adonai Yeshua opetti Luuk. 17:28-30 mukaan näin:

>>28…samoin kuin kävi Lootin päivinä: he söivät, joivat, ostivat, myivät, istuttivat ja rakensivat, 29. mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, satoi tulta ja tulikiveä taivaasta, ja se hukutti heidät kaikki. 30. Samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy.<<

Ymmärrän ajan merkeistä päätellen tuon ajan olevan hyvin lähellä!
 

Kommentit

  1. Pakanoiden täysi luku ei ole vielä tullut sisälle valtakuntaan. Siinä kriteeri, miksi Herran paluu ei ole tapahtunut. Yhä on ihmisiä joiden syntyminen tähän maailmanaikaan on tapahtumatta, ja siksi pakanoiden luku odottaa edelleen täyttymistään.
    Pyhien rukoukset eivät silti suinkaan ole merkityksettömiä. Ne täyttävät Jumalan maljat ylitsevuotavina ja ne ovat Herran Jumalan suuri ilon aihe. Näin olen nämä asiat ymmärtänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein! Noin ymmärrän minäkin.
      Viittasinkin tuohon "pakanoiden luvun täyttymiseen" hieman eri sanoin tutkielmani lopussa: >>Ainoa syy mikä on viime vuodet pidättänyt Kaikkivaltiasta panemaan toimeen lopun ajan tuomiot, on hänen pyhiensä rukoukset ja niiden ihmisten, eritoten lasten kohtalo, jotka eivät vielä ole tulleet sisälle pelastukseen, sillä Hän on armollinen ja pitkämielinen.<<

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018