Viikon mietiskelyn aihe 15.6.2018

Yeshua HaMashiach on Ylösnousemus ja Elämä! 


Yksi suurimmista uutisista on Adonai Yeshuan julistus, joka alkaa sanoilla ”Minä Olen”, mikä on myös eräs Yehowah Elohimin erisnimistä. Hän ilmoitti sen Martalle vähän ennen kuin herätti tämän veljen Lasaruksen kuolleista.

Luemme jakeet Joh. 11:25-26 sanatarkasti suomentaen, lähdekirjoituksena Textus Receptus eli hyväksytty kreikkalainen teksti.

>>25. Yeshua sanoi hänelle: Minä Olen Ylösnousemus ja Elämä! Se, joka elää ja uskoo minuun elää, vaikka kuolisi. 26. ja jokainen, joka elää ja uskoo minuun ei kuole ikuisesti. Uskotko tämän?<<

Sama kieliopillisesti paremmin suomennettuna:

>>25. Yeshua sanoi hänelle: Minä Olen Ylösnousemus ja Elämä! Se, joka elää ja uskoo minuun elää, vaikka hän olisi kuollut. 26. Eikä yksikään, joka elää minuun uskoen, koe ikuista kuolemaa. Uskotko tämän?<<

Kuuntelin tänään radiosta uusintana Yle puheen ohjelman. Siinä sai vapaasti soittaa studioon ja kertoa, mitä kukin ajattelee uskosta, oli hän sitten uskova, epäilijä tai ateisti. Moni soitti ja julisti ”omaa uskontoaan”.

Mieleeni jäi erityisesti yksi sähköpostitse yhteyden ottanut. Hän sanoi, että jos hän joutuisi paratiisiin, niin hän kokisi sen helvetiksi ja tulisi viimeistään 1000 vuoden kuluttua hulluksi. Hän kuolisi ihan mielellään ja katoaisi olemattomiin.

Kyseinen henkilö ei kyennyt ajattelemaan, että ne, jotka pääsevät paratiisiin ja ylösnousemukseen kuolleista, puetaan kirkastettuun henkiruumiiseen, jossa ei ole jäljellä mitään Aadamilta ja Eevalta peritystä syntiturmeluksesta. Saamme silloin sisimpäämme läpikotaisin puhtaan jumalallisen luonnon ja täydelliset katoamattoman henkiolennon aistit.

Mielestäni suurinta meille elämässämme paljon epäonnistuneille 
on se lupaus, että Kaikkivaltias luo KAIKEN uudeksi. Hän pyyhkii pois kaikki kyyneleet meidän silmistämme, entisiä ei enää muisteta, eivätkä menneet enää nouse sydämeen!

Jes. 65:17 >>For behold, I create new heavens and a new earth; and the former things shall not be remembered nor shall go up on the heart.<<

Sama suomennettuna (RK2012-käännöksen mukaan) :

>>Katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää nouse mieleen.<<


Olisihan se silloin kurjaa muistella tässä maailmassa tapaamiamme ihmisistä heitä, jotka ovatkin joutuneet helvettiin ja ikävöidä heitä! Silloinhan tulisi myös helposti mieleen, että teimmekö todella kaikkemme johdattaaksemme heidät Adonai Yeshuan yhteyteen, vai olemmeko osasyyllisiä siihen, että he joutuivat lopulta kadotukseen.

Koska meille on uskottu pelastussanoman vieminen kaikille ihmisille, niin olkaamme silti ahkeria tässä työssä nyt kun vielä voimme sitä tehdä! Tulee aika, jolloin se on jo myöhäistä monen rakkaan ystävämme kohdalla.

Kun tänään puhdistin kirjoituspöytäni laatikoita ylimääräisistä papereista ja kuiteista, niin löysin laatimani hautaan siunaamismuistion erään uskonveljen tilaisuudesta. Huomasin miten aika on nopeasti vierähtänyt, sillä nyt 20.6. tulee siitäkin jo tasan 7 vuotta. Kyseinen uskonveli nukkui uskossa Vapahtajaansa.

Palaan vielä hetkiseksi siihen, että viihdymmekö todella paratiisissa ja taivaassa, jos sinne pääsemme uskonkilvoituksemme loputtua täällä? Tähän vastaavat arvoituksellisesti seuraavat jakeet 1. Kor. 2:9-10

>>9. Mutta, niin kuin on kirjoitettu: ”Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut, minkä Elohim on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat”, 10. sen Elohim on meille ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaiken, Elohimin syvyydetkin.<<

Myös seuraava Jesajan profetia siunaa minua suuresti aina kun sitä muistelen: Jes. 33:15-17 (Etenkin jae 17, jossa Kuninkaalla viitataan Adonai Yeshuaan)

>>
15. Joka vanhurskaudessa vaeltaa ja puhuu sitä, mikä oikein on, joka halveksii väärää voittoa, jonka käsi torjuu lahjukset luotaan, joka tukkii korvansa kuulemasta veritöitä ja sulkee silmänsä näkemästä pahaa, 

16. hän on asuva kukkuloilla, kalliolinnat ovat hänen turvansa; hänelle annetaan hänen leipänsä, eikä vesi häneltä ehdy. 

17. Sinun silmäsi saavat katsoa Kuningasta hänen ihanuudessaan, ne saavat nähdä kauas yli avaran maan.<<


Lopuksi aiheeseen sopivia lauluja:

Awake O Israel - Zeal of God - I Lay in Zion with Lyrics:


Dance Like David Danced with Lyrics:

  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018