Viikon mietiskelyn aihe 1.6.2018

Ihmisten luontainen kyky saastuttaa kaiken Pyhän


Luemme johdannoksi seuraavan jakeen Raamatusta: 2. Moos. 20:25

>>Jos sinä kuitenkin teet minulle kivialttarin, älä rakenna sitä hakatusta kivestä, sillä jos sinä kosket kiveen taltallasi, sinä saastutat sen.<<

Niinkin jalo teko syntiin langenneelta ihmiseltä, kuin rakentaa Luojalle alttari kivestä, on saastaista Hänen silmissään, jos hän muokkaa tai louhii kiveä.

Tuo esimerkkinä perustelen myös kaiken jumalanpalveluksiin liittyvän olevan saastaista, ellei siinä tarkoin noudateta Hänen säätämiään ohjeita.

Löydämme Raamatusta esimerkin, jossa Israelin kahdeksi kuningaskunnaksi jakaantumisen jälkeen pohjoisosan kuningas, Jerobeam, pelkäsi kansalaisten kääntyvän sydämestään Juudan kuninkaan Rehabeamin alamaisiksi, koska heidän piti Mooseksen Lain säädösten mukaan vaeltaa vuosittain kolme kertaa Jerusalemiin.

Estääkseen sen, hän päätti järjestää oman mielensä mukaisen ja itse keksityn jumalanpalveluksen sen sijaan, seuraavasti: 1. Kun 12:28-33

>>Mietittyään asiaa kuningas teetti kaksi kultaista vasikkaa ja sanoi heille: "Te olette jo tarpeeksi kauan kulkeneet Jerusalemissa. Katso, Israel, tässä on sinun Elohimisi, joka on johdattanut sinut Egyptin maasta.29. Hän pystytti toisen Beeteliin, ja toisen hän asetti Daaniin. 30. Tämä koitui synniksi. Kansa kulki sen toisen kuvan luo Daaniin saakka. 

31.
Hän rakensi myös uhrikukkulatemppeleitä ja teki kansan keskuudesta papeiksi kaikenkaltaisia miehiä, jotka eivät olleet leeviläisiä32. Jerobeam laittoi juhlan kahdeksannessa kuussa, kuukauden viidentenätoista päivänä, sen juhlan kaltaisen, jota vietetään Juudassa, ja nousi silloin itse alttarille. Niin hän teki Beetelissä ja uhrasi niille vasikoille, jotka hän oli teettänyt. Tekemiänsä uhrikukkulapappeja hän asetti virkaan Beeteliin.

33.
Hän nousi sille alttarille, jonka oli teettänyt Beeteliin, viidentenätoista päivänä kahdeksatta kuuta, jonka kuukauden hän oli omasta päästään keksinyt. Hän laittoi silloin juhlan israelilaisille ja nousi alttarille polttamaan uhreja.<<

Jerobeamin laatima liberaali jumalanpalvelus tuntuu mielettömältä nykyisten kristittyjenkin mielestä. Silti useimmat kristityt nykyisin viettävät aivan yhtä pakanallisia juhlia, kuten joulua, pääsiäistä, helluntaita jne. pakanakeisari Gregorius Suuren omasta päästään keksimän kalenterin mukaan!

Se poikkeaa suuresti Israelille säädetyn juutalaisen kalenterin ajoituksista. Poikkeavuuksia ovat esim. seuraavat:

- Uusi vuosi alkaa eri aikaan
- Kuukaudet alkavat eri aikaan
- Kuukaudet ovat eri pituisia
- Viikot alkavat eri aikaan
- Viikonpäivät alkavat eri aikaan
- Lepopäivä on eri päivänä
- Kuukausien ja viikonpäivien nimet ovat erilaiset.

Todellisuudessa useimmat kristityt ovat tässä suhteessa aivan eksytettyjä, eikä sitä pyhitä se, että kristityillä on vapaus itse valita monia asioita, kuten Paavali opetti: 1. Kor. 6:12

>>Kaikki on minulle luvallista, mutta ei kaikki ole hyödyksi. Kaikki on minulle luvallista, mutta minä en saa antaa minkään itseäni vallita.<<

Jos joku kristitty vetoaa tuohon jakeeseen perusteluna sille, että hän voi viettää lepopäiviä ja kirkollisia juhlia (raamatullisten juhlien sijaan) miten itse tahtoo ja milloin häntä huvittaa, niin perustelen tuollaisen kevytmielisen luulon olevan vailla mieltä seuraavasti:

- Meidän Luojamme on luonut päivän ja yön. Hän on säätänyt myös vuoden, kuukausien, viikkojen, viikonpäivien ja lepopäivän alkamisen ajankohdat. Samoin hän on säätänyt erilaisten raamatullisten juhlien ajankohdat.

- Jokainen kristitty, joka noudattaa gregoriaanista tai juliaanista tms. juutalaisesta ajanlaskusta poikkeavaa ajanlaskua, tottelee Israelin Pyhän sijaan muinaista Rooman keisaria tai jotain muuta ihmistä/ihmisiä.

- Jokainen kristitty, joka viettää lepopäivänään sunnuntaita Sapatin sijaan, tottelee Israelin Pyhän sijaan muinaista Rooman keisari Konstantinus Suurta.

- Jokainen kristitty, joka noudattaa erilaisten ns. ”kirkkoisien” omasta päästään keksimiä pyhiä toimituksia, liturgioita ja vigilioita on epäjumalan palvelija.

Lyhyesti sanoen: Useimmat kristityt ovat epäjumalanpalvelijoita, kuten Jerobeam muinoin ja he vaeltavat pimeydessä kohti kadotusta!

Jottain tarttis tehrä ja äkkii!

Kehotan, että tuollaiset kristityt tekevät aidon parannuksen, tunnustavat syntinsä, palaavat harharetkiltään Israelin Pyhän luo ja anovat nöyrästi anteeksiantamusta. Silloin toteutuu heille annettu lupaus: 1. Joh. 1:6-9

>>6. Jos sanomme, että meillä on yhteys Hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valehtelemme emmekä tee totuutta. 7. Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niin kuin Hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Yeshua HaMashiach’n, Hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.
 
8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. 9. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.
<<


PS. Tähän Juutalaisen kalenterin ja sen raamatullisten juhlien noudattamiseen ovat ainoa poikkeus ne uudestisyntyneet kristityt, jotka on lunastettu Lain alta armon alle ja Korkeimman lapsen asemaan, kuten Paavali opetti: Gal. 4:4-11

>>4. Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Elohim Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen5. lunastamaan lain alaiset, että me pääsisimme lapsen asemaan. 6. Ja koska te olette lapsia, on Elohim lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa: "Abba! Isä!" 

7. Niinpä sinä et siis enää ole orja, vaan lapsi. Mutta jos olet lapsi, olet myös perillinen Elohimin kautta. 8. Mutta silloin, kun ette tunteneet Elohimia, te palvelitte jumalia, jotka luonnostaan eivät Elohimeja ole. 

9. Nyt kuitenkin, kun olette tulleet tuntemaan Elohimin ja, mikä enemmän on, kun Elohim tuntee teidät, kuinka te jälleen käännytte noiden heikkojen ja köyhien alkeisvoimien puoleen, joiden orjiksi taas uudestaan tahdotte tulla? 

10. Te otatte vaarin päivistä ja kuukausista ja juhla-ajoista ja vuosista11. Minä pelkään teidän tähtenne, että olen ehkä turhaan teistä vaivaa nähnyt.<<

Eikö olekin mahtava ilosanoma! Meidän ei tarvitse orjailla minkään ajanlaskun mukaan, eikä noudattaa juhla-aikoja, kuukausia eikä vuosia! HalleluYah!

PS. Tähän on kuitenkin yksi poikkeus ja se on
~ Sapatti ~ eli alkuperäinen lepopäivä, jonka Korkein sääti meidän parhaaksemme.
Se alkaa perjantai-iltana auringon laskusta ja päättyy lauantai-iltana auringonlaskuun. Myös tähän on poikkeus Suomessa ja eräillä muillakin maapallon äärialueilla, joissa ei noin pariin kuukauteen aurinko laske kesäisin, eikä näyttäydy talvisin kaamoksena. Noilla seuduin voi viettää rauhassa Sapatit perjantai-illasta klo 18 lauantai-iltaan klo 18.


Kaikesta edellä olevasta huolimatta meidän on aihetta palvoa Hengessä ja Totuudessa Häntä, joka on ikuisesti korkeimman palvontamme arvoinen:

”Kohottakaa huuto Korkeimmalle!” Gloria Deo

https://www.youtube.com/watch?v=UtNulza9RZk

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018