Viikon mietiskelyn aihe 22.6.2018


Lähi-Idän tilanne ja eräs vanha profetia

  
  Me, lukuisia profetioita tutkineet kristityt, tiedämme, miten paljon on olemassa profetioita koskien Lähi-Itää ja muitakin maailman kansoja. Useimmat niistä ovat ihmisten itse keksimiä ja kuvittelemia, osa niistä on osin sellaisia ja osin jopa Paholaisen eksytysmielessä antamia. Hyvin pieni osa niistä on todellakin Pyhän Hengen innoituksesta saatuja. 

Nuo viime mainitut voidaan jakaa kahteen pääryhmään: Raamatun meille ilmoittamat profetiat ja muut Pyhän Hengen innoittamat profetiat. Meille ovat tuttuja Vanhan Liiton profeettojen lukuisat profetiat ja myös Uuden Liiton aikana annetut profetiat, kuten Ilmestyskirja kokonaisuudessaan.

Keskityn tässä lyhyessä tarkastelussa tutkimaan vain yhtä vanhaa, arvostetun ortodoksirabbi Yalkut Shimonin noin 1300-luvulla saamaa profetiaa. Sen toteutuminen lähivuosina vaikuttaa nykytiedon valossa pelottavan todennäköiseltä! Luemme sen seuraavasta linkistä ja alla sen suomennos:


>>”Rabbi Yizchok sanoi: 'Vuotena, jolloin Melech Hamoshiach [messiaskuningas] paljastetaan, kaikki maailman kansat provosoivat toisiaan. Persian [Iran] kuningas provosoi Arabian kuningasta, ja Arabian kuningas menee Edomiin (länteen) ottamaan neuvoa, mutta Persian kuningas puolestaan, tuhoaa koko maailman *).

Maailman kansakunnat tulevat olemaan tyrmistyneitä ja paniikissa. Ne putoavat kasvoillensa, ja kokevat kipuja, kuin synnytystuskia. Israel myös tulee olemaan tyrmistynyt ja paniikin kaltaisessa tilassa sekä kysyy, minne me oikein menemme?

Mutta sano heille, ”Lapseni, älä pelkää, 'Higiyah zman geulatchem' [lunastuksesi aika on tullut]. Ja viimeinen lunastus poikkeaa ensimmäisestä, jota seurasi edelleen alistaminen ja tuska. Tämän viimeisen lunastuksen jälkeen, et enää uudestaan koe mitään kipua tai alistamista.”<<

*) Tämä kohta profetiassa on vajavainen, koska kaikki Raamatun ulkopuoliset profetiat ovat vajavaisia. Tulkitsen kohdan niin, että Persia eli nykyinen Iran tulee aloittamaan ydinsodan, jolla se on jo vuosia uhannut tuhota koko Israelin. Se tulee sotimaan myös Saudi-Arabiaa vastaan ydinaseilla. Koko maailmaa ei Iran tuhoa, mutta voi sytyttää katastrofaalisen ww3:n, joka käydään ydinasein.

Voit lukea siitä suomeksi lisää linkistä:



Asetelma Lähi-Idässä nykyisin


Kuten olemme voineet useista eri medialähteistä havaita, on Iran uhannut tuhota koko Israelin maan ydinasein, joita se on tavoitellut jo vuosien ajan. USA:n nykyistä Donald Trumpia edeltävät presidentit ja EU ovat olleet sinisilmäisiä kun ovat kuvitelleet voivansa estää pakottein ja sopimuksin Irania kehittämästä ydinaseita.

Koska Iran on diktatuuri, jota johtavat sokeasti Koraaniin uskovat muslimit, joita nyt johtaa Iranin korkein hengellinen johtaja, Ajatollah Ali Khamenei, niin pitäisi olla selvää, että heidän agendansa on todellakin tuhota Israel valtiona.

Donald Trump uskoo siihen ja tiedostaa tämän. Siksi hän siirrätti USA:n suurlähetystön Tel Avivista Jerusalemiin 14.5.2018. Siksi hän on tiukasti liittoutunut yhdessä Israelin johdon ja Saudi-Arabian johdon kanssa Irania vastaan. Kyseessä on sikäli ”epäpyhä liitto”, että Saudi-Arabia on perinteisesti vihannut Israelia, mutta sillä ja Israelilla on yhteinen vihollinen ja sama vahva sotilaallinen liittolainen USA:sta.

Syynä Saudi-Arabian ja Iranin vihollisuuksiin on se, että he edustavat keskenään toisistaan poikkeavaa ja vihamielistä tulkintaa Koraanista. Iranilaiset ovat 95 %:sti shiioja ja Saudit ovat 93 %:sti sunneja
**). Näillä kahdella valtiolla on ollut jo vuosien ajan valtataistelu eteläisen Lähi-Idän alueen herruudesta.

**) http://www.religion-facts.com/fi/245

Kaikista maailman muslimeista (yht. noin 1,8 miljardia ***).) on yli 90 % sunneja ja loput noin 10 % lähinnä shiioja.

***) https://fi.wikipedia.org/wiki/Muslimi

Kaikki eivät ole tietoisia siitä, että Syyrian nykyinen diktaattori Bashar Al Assad on uskonnoltaan alaviitti, mikä on eräs shiialaisuuden haara. Siksi hän on hyvä ystävä Iranin johdon kanssa ja perinteisistä syistä johtuen myös Venäjän kanssa, joka niin ikään on hyvä ystävä Iranin johdon kanssa.

Kyseessä on siis kaksi suurta valtaryhmittymää. On mielenkiintoista nähdä kumman puolelle Kiina asettuu, jos sota todella syttyy(?) Mainittakoon vielä, että Suomi on EU:n mallioppilaana asettunut Israelia vastaan. Reilu enemmistö EU:n jäsenistä haluaa sinisilmäisesti antaa Iranin rauhassa kehitellä ydinaseita.

Iran on niin suuri alueeltaan, että sitä on mahdotonta valvoa, mitä kuitenkin pakotteiden asteittainen purkaminen edellyttäisi, eikä muslimein sanoihin voi kukaan ”vääräuskoinen” (lue muu kuin muslimi, jos edes hänkään) luottaa.
Tästä syystä on johdonmukaista, että Donald Trump veti USA:n pois Obaman aikanaan Iranin kanssa solmimasta asteittaisesta pakotteiden purkamisesta.

Donald Trumpia on haukuttu USA:n kaikkien aikojen epäsopivammaksi presidentiksi. Kiistämättä hän onkin sooloillut yllättävän monissa asioissa, mutta suurimmat vaikeudet hänen ennen virkaan pääsyä antamien lupausten toteuttamiseen ovat demokraatit ja monet kateelliset republikaanit!

On mahdollista nähdä Donald myös Yehowah Elohimin ruoskana! Hän voi aiheuttaa suurlähetystön Jerusalemiin siirrollaan ja avoimen vihamielisellä asenteella Israelia vastustavia muslimeja kohtaan yllättävän suuren kalabaliikin myös monissa maissa asuvien muslimien keskuudessa!

On syytä huomioida se
sangen syvä turmeluksen tila, mikä myös israelilaisten keskuudessa rehottaa, vaikka Israel on edelleen valittu kansa Elohimin heidän rakastetuille esi-isille annettujen lupausten perusteella. Valittuna oleminen tuo myös vastuun! Kuten Raamatussa opetetaan, Yehowah Elohim aloittaa syntien vuoksi tulevat rangaistustuomiot valitusta Vanhan Liiton kansastaan, Israelista.

Totean lopuksi, että
kaikki maailman kansat ovat kypsyneet tuomiolle, joten meidän kristittyjen on syytä valvoa nyt hyvin tarkkaan, ettei syntiturmelus onnistu saamaan meistäkin otetta!

Adonai Yeshua sanoi
: ”Niin kuin oli Nooan päivinä…(synti ja väkivalta rehoitti ihmisten keskuudessa)…ja niin kuin oli Lootin päivinä…(egoismi, siveettömyys ja luonnonvastaisten suhteiden harjoitus rehotti ihmisten keskuudessa)… samoin on tapahtuva sinä päivänä, jolloin Ihmisen Poika ilmestyy!”


Lopuksi aiheeseen sopivat laulut:

”Tribulation” Charlie Daniels:
https://www.youtube.com/watch?v=boA3VAGIl6A

 ”Silmänräpäys”

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018