Viikon mietiskelyn aihe 29.6.2018

Oikea suvaitsevaisuus ja lupausten pito.


Viime vuosina ja etenkin viime aikoina on Suomessa lähes kaikista johtavista infokanavista tulvinut henkisesti sairasta opetusta, jonka mukaan meidän tulisi suvaita lähes kaikenlainen saasta, normaalista poikkeava seksuaalisuus ja siihen vedoten monenlainen synninteko ja saasta humanismin nimissä. 

Suvaitsevaisia meidän tulee toki olla tietyissä asioissa, kuten niiden nuorten kohdalla, jotka eivät ole saaneet raitista koti- ja koulukasvatusta. Henkisesti vammaisia meidän tulee kohdella armahtaen heidän iästään riippumatta.

Valitettavasti on olemassa myös täysin vääränlaista suvaitsevaisuutta, jonka harjoitus - ellei sitä ajoissa lopeteta - johtaa lopulta katastrofiin! Tästä on meille annettu kaksi opettavaista esimerkkiä Raamatussa. Ensimmäisen niistä löydämme Vanhan Liiton Kirjoituksista Israelin ylipappi Eelin toiminnasta.

Kyseessä oli tilanne, jossa Eeli tiesi poikiensa tahallaan rikkovan heille säädettyjä uhrisäädöksiä ja makaavan ilmestysmajan ovella palvelleiden nuorten naisten kanssa. Se oli Elohimin silmissä hyvin pahaa ja myös se, ettei Eeli pitänyt poikiaan kurissa. Luemme jakeet
1. Sam. 3:11-14.

>>11.
Yehowah sanoi Samuelille: "Katso, minä teen Israelissa sellaisen teon, että joka sen kuulee, sen molemmat korvat soivat. 12. Sinä päivänä minä annan toteutua Eelille kaiken, mitä olen hänen sukuansa vastaan puhunut, alusta loppuun asti.

13.
Minä ilmoitan hänelle, että minä tuomitsen hänen sukunsa ikuisiksi ajoiksi sen rikoksen tähden, kun hän tiesi poikiensa pilkkaavan Elohimia eikä pitänyt heitä kurissa. 14. Sen tähden minä olen vannonut Eelin suvusta: 'Totisesti, Eelin suvun rikosta ei koskaan soviteta, ei teurasuhrilla eikä ruokauhrilla.'"<<

Kyseessä on varoittava esimerkki siitä, että ihmisen paha teko voi koitua hänen sukunsa jälkeläisille kiroukseksi myös tulevissa sukupolvissa!

Otan toisen esimerkin Uuden Liiton Kirjoituksista, seurakuntakirjeestä Vähä-Aasiassa sijainneelle Tyatiran seurakunnalle, jakeista Ilm. 2:20-23.

>>20.
Mutta se minulla on sinua vastaan, että sinä suvaitset tuota naista, Iisebeliä, joka sanoo itseään profeetaksi ja opettaa ja eksyttää minun palvelijoitani harjoittamaan haureutta ja syömään epäjumalille uhrattua. 21. Olen antanut hänelle aikaa kääntyä, mutta hän ei tahdo tehdä parannusta haureudestaan. 

22. Minä heitän hänet sairasvuoteeseen, ja ne, jotka tekevät huorin hänen kanssaan, minä suistan suureen ahdistukseen, jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistaan. 23. Hänen lapsensa minä tappamalla tapan, ja kaikki seurakunnat saavat tuntea, että minä tutkin mielet ja sydämet ja minä annan teille kullekin tekojenne mukaan.<<

Huomaamme jakeesta 21, että seurakunnan Adonai oli kärsivällisesti odottanut kääntymistä pois syntien harjoittamisesta, mutta uhkaa nyt ankarilla kurinpito toimilla, koska synninteko vain jatkui. Vielä tuossakin vaiheessa noilla synnin harjoittajilla oli mahdollisuus tehdä parannus. En tiedä mitä tuon jälkeen tapahtui Tyatiran seurakunnassa. Raamatussa ei siitä kerrota. 

- - -

Mitä tulee etenkin Yehowalle annettujen lupausten pitoon, on syytä olla hyvin tarkkana ettei lupaa mitään sellaista, mitä ei kykene pitämään. Toisaalta meitä kehotetaan tekemään lupauksia Korkeimmalle. Luemme nuo kolme kohtaa:

1)
5. Moos. 23:21-22 >>21.
Kun teet lupauksen Yehowalle, sinun Elohimillesi, niin täytä se viivyttelemättä, sillä totisesti on Yehowah, sinun Elohimisi, sen vaativa sinulta, ja sinä joudut syyhyn. 22. Mutta jos jätät lupauksen tekemättä, et joudu syyhyn.<<

2) Saarn. 5:3-5 >>3. Kun teet lupauksen Elohimille, niin täytä se viivyttelemättä, sillä ei ole hänellä mielisuosiota tyhmiin. Täytä, mitä lupaat. 4. On parempi, ettet lupaa, kuin että lupaat etkä täytä. 

5. Älä anna suusi saattaa ruumistasi syynalaiseksi, äläkä sano Elohimin sanansaattajan edessä: "Se oli erehdys". Miksi pitäisi Elohimin vihastua sinun puheestasi ja turmella sinun kättesi työt? <<

3) Ps. 76:12-13 >>12. Tehkää lupauksia ja täyttäkää ne Yehowah Elohimillenne. Kaikki hänen ympärillään asuvat tuokoot lahjoja Pelättävälle. 13. Hän lannistaa ruhtinaitten rohkeuden, häntä pelkäävät maan kuninkaat.<<

Kristitty voi tehdä suurenkin uhrin sisältäviä lupauksia ollessaan herkässä mielentilassa ja kokiessaan erittäin suurta Yehowah Elohimin rakkautta ja huolenpitoa. Silloin voi olla tarkoituksena vakuuttaa Hänelle, että tahtoo päästä entistä lähemmäksi Häntä ja saada vielä suuremman mielisuosion osakseen.

Itse tein jo 23-vuotiaana lupauksen elää naimattomana, voidakseni palvella Vapahtajaani Yeshuaa mahdollisimman hyvin ja ehyellä sydämellä, ilman että minun pitäisi puolittain miellyttää myös mahdollista aviopuolisoa. Opastuksen tähän sain Paavalin opetuksista, mutta ensisijaisesti siitä, kun sain kokea sellaista agapé-rakkautta, jota ei ole mahdollista kokea miehen ja naisen välillä.

Vaikka kiusauksia ei ole puuttunut, niin Vapahtajani Yeshuan suuren armon avulla olen säilynyt naimattomana jo 46 vuotta ja säilyn loppuun asti.

Otan esille myös tapauksen omasta elämästäni, jossa olisin rikkonut erään toisen antamani lupauksen, mutta Vapahtajani auttoi yliluonnollisella tavalla minua pitämään senkin, koska hän tiesi, etten suinkaan halunnut ostaa TV:tä katsellakseni sen roska-ohjelmia. Siksi hän ESTI minua kolme eri kertaa ostamasta TV:tä!

Halusin ainoastaan oppia Ruotsin kielen audiovisuaalisesti niin hyvin, että kykenisin läpäisemään erittäin korkeatasoisen testin, jota vaadittiin pääsyyn AMU-Centerin jatkokurssille nimeltä: ”Praktisk konstruktions- och produktionsteknik för maskiningenjörer” eli ”Käytännön suunnittelu- ja tuotantotekniikkaa koneinsinööreille”.

Voit lukea siitä alla olevasta linkistä, josta opit myös sen, miten vaarallisena Yeshua HaMashiach pitää TV:n katselua kristityille. Laitan ko. linkin alle myös toisen linkin nimeltä:
”Televisio on Pedon kuva!”

a) Mönkään mennyt aikeeni ostaa TV ja siihen liittyen muutakin merkillistä:
https://toteutuneita.blogspot.com/2013/02/osa-32-tukholmassa-1984-85.html

b) Millainen TV TODELLA on? (Kelaa sivua alas ja ällisty miten hyvin TV jo tuolloin vuonna 1984 täytti Sakarjan profetian tästä lopun ajan laitteesta!)
https://tv-is-the-image-of-the-beast.blogspot.com/

- - -

Voi, miten kurjasti kävikään eräälle rakkaalle uskonveljelleni Antille siksi, että hän rikkoi Yehowah Elohimille antamansa lupauksen! Hän, lähetyssaarnaaja, kertoi itse tämän tapauksen minulle. Hän on nukkunut pois jo vuosia sitten.

Tunsin Antin hyvin ja arvostin hänen kokosydämistä antautumista palvella kaikessa Vapahtajaa. Hän oli tehnyt keski-ikäisenä lupauksen Elohimille olla koskaan hankkimatta TV:tä kotiinsa, koska se jo silloin (1970-luvulla) sisälsi niin jumalatonta ohjelmaa.

Vuosia kului ja hänen kaksi poikaansa varttuivat nuorukaisiksi. He kumpikin asuivat isänsä hirsirakenteisen omakotitalon yläkerrassa. Vanhin pojista sanoi, että hän tahtoo ostaa TV:n seuratakseen urheiluohjelmia. Pojan isä, Antti suostui siihen ja salli poikansa ostaa TV:n yläkertaan eli Antin kotiin vastoin hänen Elohimille antamaansa lupausta!

Oli eräs pakkastalvi ja tuo mies oli vaimonsa ja kahden poikansa kanssa talon yläkerrassa katselemassa uteliaina TV:stä jotain hiihtokilpailua. Kohta joku heistä tunsi nenässään savua? Kun hän katsoi alas vievään portaikkoon, oli se sankkana savusta! Koko väki otti jotain kangasta suunsa eteen ja juoksi nopeasti ulos kovaan pakkaseen henkensä edestä!

He siirsivät auton kauas palavasta talosta ja katselivat, miten Rutikuiva talo paloi perustuksia myöten. Vain piippu jäi pystyyn! Ilmeisesti alakerran takasta oli vierinyt palava hiili lattialle, sytyttänyt ensin maton, sitten puulattian ja lopuksi koko talon palamaan. Perhe pelastautui autollaan tuttujensa luo hätämajoitukseen. Veljelläni ei ollut tietääkseni palovakuutusta taloonsa(?)

Opetus tuli kalliiksi! Oli kuitenkin hyvä, että Antti kertoi siitä avoimesti muille uskoville varoitukseksi, eikä pitänyt asiaa vain omana ikävänä ja hävettävänä salaisuutenaan!


Kuuntelemme lopuksi pari aiheeseen enemmän tai vähemmän liittyvää laulua:

a) Robin Mark:
”Faithful one!”
https://www.youtube.com/watch?v=Uxviwvjyg1w

b) Pekka Salminen: ”Uskon, vaikken näe!”
https://www.youtube.com/watch?v=X2e-hSwQn9c
 

Kommentit

  1. Jos kuulet Herralta selvän kehoituksen tehdä jotain, toimi niin. Vaikka se sillä hetkellä tuntuisi hyvinkin vaikealta ja jopa vastenmieliseltä, se merkitsee tahdossa kulkemista. Seuraukset voivat olla ikävät, jopa katastrofaaliset, mutta Herra ei silti hylkää. Kunhan sinä teet pietarit ja alat seurata Häntä jälleen.
    Hän ei hylännyt profeetta Joonaakaan, päinvastoin, Herra teki Joonasta esimerkin ja Messiaan tulemuksen tunnuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein kirjoitit! Tuo soveltuu vain heihin, jotka osaavat erottaa Hyvän Paimenen äänen pimeyden hengen äänestä, kun tämä yrittää matkia Hyvän Paimenen ääntä.

      Kannattaa nimittäin varmistua siitä, että kehoitus tulee todella Adonailta! Eräs uskonveli kuuli autolla ajaessaan selvää miehen ääntä, joka kehotti häntä tekemään tiettyjä tekoja, ottamaan suuria pankkilainoja näennäisesti järkeviin rakennuskohteisiin. Uskonveli totteli kuuliaisesti ääntä.

      Sen seurauksena hän velkaantui lähes 500 000 euroa. Kaikki hänen omaisuutensa ulosmitattiin ja velkoja jäi vielä saamatta suurimman osan saatavistaan.

      Perhe lähes hajosi, sillä vaimo aikoi erota. Aloitin uskonveljen kanssa rukouskampanjan että hänen vaimonsa peruisi eroaikeensa. Siihen rukoukseen on onneksi vastattu toistaisesti myöntävästi, mikä on ollut heidän pienten lastensa parhaaksi. Mies oppi "kantapään kautta" ettei pidä totella ääntä, jos ei ole 100 %:n varmuutta kuka puhuu.

      Olen kahdesti kuullut vastaavanlaisia "vääriä" ääniä, mutta "henkien erottamisen armolahjan avulla" kummallakin kerralla paljastui, että ne tulivat pimeydestä!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018