Viikon mietiskelyn aihe 13.7.2018

Kristityltä odotettavat hyvät teot?

  
Olen luonteeltani laiska, johtuen varmaan geeneistä ja siitä, että sydämeni syke on harvinaisen hidas. Lepopulssini on vain 45 krt/min ja verenpaineeni noin 70-vuotiaalle hoikalle: 120/75 on loistava! Olin aina joukkueeni nopein juoksija Raukissa intin aikaan. Vanhemmiten olen laiskistunut lisää, mikä on ihan normaalia.

Niin kauan kuin muistan, olen aina ollut luonteeltani pohdiskelija ja ihmettelijä. Silloin kun vanhemmat veljeni ja nuorin veli olivat korviaan myöten ihastuneet autoihin, minua kiinnosti vain elämän tarkoitus ja miten pääsisin siitä todella selvyyteen! Ajan mittaan taivaallinen Isäni palkitsi sen minulle! HalleluYah!

Sellaisiakin ihmisiä on, jotka huomaavat elämänsä ihan huomaamatta lipuvan ohitseen. Silloin osa heistä joutuu paniikkiin ja pyrkii liian lyhyessä ajassa kokemaan lähes kaikkea (valitettavasti) vain omien himojensa tyydyttämiseksi. Korviini on kantautunut hyvin säälittäviä ihmiskohtaloita näiltä tiimoilta.

Uskon Luojamme jokaista ihmistä luodessaan suunnitelleen meille jokaiselle juuri sopivat työtehtävät maalliseen ja hengelliseen elämään. Meidän tulee vain ottaa ne selville! Parhaiten tämä onnistuu rukoilemalla ja itsetutkistelulla, sekä meidät hyvin tuntevien rakkaiden lähimmäistemme ja ystävien arvioiden avulla.

Niiden, joilla on hyvin voimakas ja lihaksikas vartalo, on johdonmukaista etsiä itselleen sellaisia ammatteja, joissa voivat noita luontaisia avujaan hyödyntää. Niiden, jotka ovat musikaalisia, on mitä ilmeisimmin tarkoitettu hakeutuvan musiikin eri alojen pariin. Musiikin lajin valinnassa kannattaa oli erittäin tarkka!

Suurin luontainen lahjakkuuteni oli piirustus eli kuvaamotaito. Menestyinkin kouluaikana henkisissä kilpailuissa hyvin ja sain arvosanaksi täyden kympin. Piirsin muutamia muotokuvia ja maisemakuvia. Kansalaiskoulupohjalta ei ollut mahdollista edetä uralla, mutta Adonai Yeshua auttoi minua sublimoimisessa.

Koska omasin hyvän perspektiivitajun ja kolmiulotteisen näkökyvyn, niin sain Oy Strömberg Ab:n Konepajakoulussa koneenpiirustuksesta ysin. Ymmärsin siitä, että minun kannattaa edetä HTOL:n Teknilliseen koulun Konekonstruktio-linjalle. Luonnollinen lahjakkuuteni jalostettiin siellä ammattiin sopivaksi.

Vaikka pääsin ensi yrittämällä ja pienimmillä mahdollisilla pisteillä kyseiselle luokalle, niin edistyin niin hyvin, että valmistuin 3 vuotta myöhemmin luokkani ylivoimaisena priimuksena ja sain siitä palkkioksi kolme eri stipendiä. Tuolla alalla tein varsinaisen työni eläkkeelle asti. Kokeilin välillä myös muita töitä.

- - -

Mitä tulee meidän itse kullekin räätälöityyn hengelliseen työhön, varoitan uskoon tulleita kristittyjä hakeutumisesta erilaisten suurten tai pienten lahkojen teologisiin tiedekuntiin, opistoihin, kouluihin ja lyhyemmille kursseille! Niissä nimittäin muokataan opiskelija heidän omaan muottiinsa.

Sen sijaan kehotan jokaista lukemaan itsenäisesti ihan koko Raamatun läpi eri kieli- ja käännösversioina useita kertoja ja tekemään se rukoillen. Raamattua lukiessa on hyödyllistä tehdä muistiinpanoja niistä kohdista, joissa kokee sen Sanan voimakkaasti puhuttelevan ja niitä kohtia on tärkeää pohtia!

On hyödyllistä pitää yhteyttä ja keskustella uskoon liittyvistä asioista aitojen kristittyjen kanssa, niiden, jotka ovat olleet jo kauan aikaa uskossa ja joiden elämässä on näkyvissä Pyhän Hengen synnyttämää hedelmää sen monissa muodoissa. Tällöinkin on syytä olla opin puhtauden suhteen hyvin valpas!

Edellä esittämäni varoitus johtuu siitä, että suurin osa myös aidosti uskossa olevista kristityistä on monin eri tavoin leimautunut Raamatusta poikkeavien oppien vuoksi. He ovat siis omaksuneet epäraitista opetusta kuunnellessaan jopa vuosikymmenten ajan ikään kuin mantrana lausuttuja opinkappaleita.

Harvat kristityt edes aavistavat, että esimerkiksi uskontunnustus poikkeaa Raamatun opetuksista ja että ns. ”Herran Siunaukseen” ei kuulu lainkaan loppuun sanat ”Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen”. Sylivauvakaste on todella kavala harhaoppi estäen aidon Pyhän Hengen lahjan saamisen!

Vapahtajamme alkuperäisnimi Yeshua HaMashiach on korkeakirkollisten toimesta korvattu ihmisten itse keksimillä nimillä. Roomalaiskatolisen kirkon toimesta on jopa Pyhä Henki korvattu opillisesti Paavilla (Virarivs Filii Dei). Listaa voisin jatkaa pitkän tovin, mutta nuo riittäkööt tässä esimerkeiksi.

- - -

Meidät kristityt on kutsuttu tekemään rakkauden tekoja eli hengellisiä tekoja, jotka syntyvät ensinnäkin siitä, että rakastamme yli kaiken Luojaamme Yehowah Elohimia ja rakastamme hänen tahtonsa mukaisesti myös kaikkia lähimmäisiämme. Yehowaa rakastamme olemalla kuuliaisia Hänen Sanalleen!

Millaisia nuo lähimmäisiimme kohdistuvat hyvät teot sitten ovat? Yksi selvä esimerkki on meille annettu koskien Maria Magdaleenaa, joka voiteli Vaspahtajamme Adonai Yeshuan jalat hajuvoiteella. Se on AINOA hyvä teko, josta Adonai Yeshua sääti: ”Se mitä hän teki minulle, tulee mainita hänen muistokseen kaikkialla maailmassa, missä ikinä evankeliumia julistetaan!”

Jos tarkastelemme lähemmin tuota hyvää tekoa, niin toteamme, että Maria Magdaleena, josta Adonai Yeshua oli ajanut ulos seitsemän riivaajahenkeä oli siitä alkaen seurannut Adonai Yeshuaa ja tukenut tätä varoillaan, Hän oli myös silloin paikalla suremassa, kun Vapahtajamme naulittiin ristille, Golgatalla.

Hän osoitti alati myös teoillaan sen, miten kiitollinen hän oli Adonai Yeshualle ja seurasi kokosydämisesti tätä minne vain sai luvan häntä seurata tuossa patriarkaalisessa kulttuurissa. Juuri tätä asennetta Adonai Yeshua arvosti ylen paljon ja valitsi Maria Magdaleenan seuraavaan arvokkaaseen tehtävään:


Hän oli
ensimmäinen ihminen, jolle Adonai Yeshua ilmestyi ylösnoustuaan ja jolle hän antoi pyynnön: (Joh. 20:17b)

>>…mene minun veljieni luo ja sano heille, että minä menen ylös minun Isäni luo ja teidän Isänne luo, minun Elohimini ja teidän Elohiminne luo".<<

Tämä hyvä sanoma siitä, että Vapahtajamme Yeshua HaMashiach on sovittanut syntimme Golgatan ristillä kuollessaan ja kukistanut kuoleman sekä noussut kuolleista Isän luo, on myös kaikkein arvokkain asia, mikä on annettu meille tehtäväksi viedä kaikille luoduille! Teemme sen heitä parannukseen kehottaen.

Sen ohessa autamme lähimmäisiämme myös mitä tulee ruokaan, juomaan, vaatteisiin jne. Adonai Yeshuan tahto on, että me kristityt autamme mahdollisuuksiemme mukaan koko ihmistä, kokonaista heimoa ja tarvittaessa kokonaista kansaa!

Sanoma Yeshuasta on ensisijaisesti:
~ Sanoma äärettömän suuresta rakkaudesta! ~ 


Lopuksi aiheeseen sopivia lauluja:

”On Rakkaus Herran!”
Siiloan seurakunta:
https://www.youtube.com/watch?v=z_ZvJhBmWjs  

“He is exalted/Great is the Lord!” Maranatha singers:
https://www.youtube.com/watch?v=Ic1UBwVHGGU&list=RDGa6Qtxzd6vk&index=26

“Are you washed in the blood of the Lamb?” Joey and Rory:
https://www.youtube.com/watch?v=xQ1pfbmCKb0
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018