Viikon mietiskelyn aihe 6.7.2018


Olet rakastettu ja kutsuttu rakastamaan!

Oikea kristityn suhde taivaalliseen Isäämme on Isä lapsi suhde. Olemme uskon kautta Korkeimman poikia ja tyttäriä. Maailmassa tapahtuu usein, että lasten isovanhemmat rakastavat lastenlapsiaan enemmän kuin heidän vanhempansa.

Taivaallisella Isällämme, Yehowah Elohimilla, ei ole lastenlapsia. Hänellä on valtavasti ainoastaan rakkaita lapsia. Jokainen meistä, hänen lapsistaan, on jo ikuisuudessa, ennen maailman perustamista, huolella suunniteltu ja meille on annettu erityispiirteet, joita yhdelläkään toisella ihmisellä ei ole.

Nuo erityispiirteet eivät näy vain ulkonaisessa olemuksessamme, joka rapistuu iän myötä ja jonka jätämme tänne siirtyessämme taivaskotiin, vaan ennen kaikkea ne näkyvät sisäisessä olemuksessamme, jos emme kätke niitä muilta. Toisinaan ne näkyvät, vaikka yritämme kätkeä ne muilta. 

Apostoli Johannes kirjoitti lapseudestamme 1. Joh. 3:1-6 näin:

>>1. Katsokaa, millaista rakkautta Isä on meille osoittanut, että meitä kutsutaan Elohimin lapsiksi, joita me olemmekin. Siksi maailma ei tunne meitä, koska se ei tunne häntä. 2. Rakkaani, nyt me olemme Elohimin lapsia, eikä vielä ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee.

Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on. 3. Ja jokainen, joka panee häneen tämän toivon, puhdistaa itsensä, niin kuin hän on puhdas. 

4. Jokainen, joka tekee syntiä, harjoittaa laittomuutta, sillä synti on laittomuutta. 5. Te tiedätte että hän ilmestyi ottamaan pois synnit. Hänessä ei ole syntiä. 6. Ei kukaan, joka pysyy hänessä, tee syntiä, eikä kukaan, joka tekee syntiä, ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.<<

Kuten jakeen 3 lopusta ilmenee, on meidät kaikki kutsuttu puhdistautumaan Vapahtajamme Adonai Yeshuan esimerkin mukaisesti. Koska tämä turmeltunut lihamme kammoaa pyhittäytymistä ja puhdistautumista ja haluaisi elää vain turmiollisten himojen mukaan, on se pidettävä uskon kautta ristille naulittuna.

Siksi Paavali kirjoitti roomalaiskirjeessä 12:1-2 näin:

>>1. Niin minä Elohimin armahtavan laupeuden kautta kehotan teitä, veljet (ja sisaret), antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Elohimille otolliseksi uhriksi! Tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. 2. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Elohimin tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä!<<

Monella kristityllä on erittäin vääristynyt kuva asemastaan Korkeimman lapsena. Hän kokee sen orjuutena ja etteivät hänen omat kykynsä riitä kaikkeen siihen pyhitykseen ja nuhteettomaan vaellukseen, jota häneltä odotetaan.

Tuollainen kristitty ei ole koskaan edes kokenut aitoa syntymistä Pyhästä Hengestä! Uudestisyntynyt tahtoo nimittäin kokosydämisesti kaikessa seurata Adonai Yeshuaa, tarvittaessa jopa marttyyrikuolemaan asti! Sen vaikuttaa hänessä uusi luomus, joka hänen sisimpäänsä luotiin uudestisyntymisessä.


Tällaisesta - ei vielä Hengestä syntyneestä kristitystä - on meille annettu esimerkki jakeissa Ap.t. 19:1-6

>>1. Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia. 2. Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan." 

3. Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella." 4. Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Yeshuaan." 

5. Sen kuultuaan he ottivat kasteen Adonai Yeshuan nimeen. 6. Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.<<

Moni sanoo tuon luettuaan, että ”kyllä minä olen kuullut Pyhästä Hengestä”, mutta se ei ole sama asia kuin, että hän olisi saanut Pyhän Hengen!

Vasta sitten kun hän on mennyt uskoon tultuaan uskovien upotuskasteelle ja hänen puolestaan on rukoiltu, jotta hän saisi Pyhän Hengen ja hän on todella kokenut saaneensa Hänet jakeessa 6 mainittujen tunnusmerkkien todistamana, niin asia on kunnossa! 

Jos tuota edellä mainittua ei ole tapahtunut, niin uskoon tulleen on kaikkein tärkeintä palavasti tavoitella noita kokemuksia olemalla kuuliainen ja menemällä uskovien upotuskasteelle Adonai Yeshuan Nimeen tai Yeshua HaMashiach Nimeen!

Selkein ja ihmeellisin merkki Pyhän Hengen lahjasta on se, että Yehowah Elohimin rakkaus on vuodatettu uudestisyntyneen sydämeen Pyhän Hengen kautta. En unohda sitä iltaa Stadin Jeesus-talolla 31.8.1972 klo 21, jolloin täytyin Pyhällä Hengellä, alkaen puhua vierain kielin ja koin tuon valtavan rakkauden sisimmässäni, kun Yehowan rakkaus vuodatettiin minuun!

Kyse on taivaallisen Isämme rakkaudesta lastaan kohtaan. Silloin Hän kihlasi minutkin rakkaan Poikansa Adonai Yeshuan morsiameksi ja jäseneksi hänen morsiusseurakuntaansa. Juuri Pyhä Henki on annettu meille sinetiksi siitä!

Tämän selvennykseksi on syytä ottaa esimerkki vanhoista juutalaisista häistä:

Sulhasen isä lähetti 
ennen häitä poikansa kihlatulle morsiamelle arvokkaita morsiuslahjoja, sinetiksi siitä, että morsianta rakastetaan. Esimerkiksi sopii hyvin Aabraham, joka lähetti palvelijansa Elieserin hakemaan kaukaa Kaksoisvirtain maalta, Mesopotamiasta, morsiamen valitulle pojalleen Iisakille. 

Elieserille annettiin kallisarvoisia lahjoja vietäväksi morsiamelle ja tämän perheväelle. Tuo neito oli Rebekka ja hänen piti itse päättää, että lähteäkö Eliserin mukana kohti sen tulevan sulhasensa kotia kauas vieraalle maalle, jota hän ei koskaan aiemmin ollut nähnyt, vaan vain kuullut puhuttavan hänestä.

Samalla tavalla taivaallinen Isämme on lähettänyt meillekin Pyhän Hengen lahjan, jos uskomme pelastussanomaan Adonai Yeshuasta. Juuri tuo Pyhä Henki johdattaa meidät kauas taivaallisen veriylkämme luo, taivaan kotiin, jos me päätämme seurata Häntä, joka meitä sinne johdattaa.


Paavali kirjoitti tästä taivaallisesta kihlauksesta seuraavasti: 2. Kor. 11:2-4

>>2. Kiivailen teidän puolestanne Elohimin kiivaudella. Olenhan kihlannut teidät yhdelle ainoalle miehelle asettaakseni HaMashiach’n eteen puhtaan neitsyen. 3. Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidänkin mielenne ehkä turmeltuu pois siitä vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teillä on HaMashiach’a kohtaan. 

4. Jos joku tulee ja julistaa toista Yeshuaa kuin me olemme julistaneet tai jos te saatte toisen hengen, kuin sen, jonka olette saaneet, tai toisen evankeliumin, kuin sen, minkä olette ottaneet vastaan, niin sen te kyllä siedätte.<<

Tuo on erittäin vakava varoitus meille lopun ajan kristityille, sillä nykyisin on maailmassa paljon useampia ja paljon kavalampia harhaoppeja kuin tuolloin! Sulhasemme Adonai Yeshua oli hyvin huolestunut katsoessaan eteenpäin tähän aikakauteen. Hän huokasi siitä opetuslapsilleen näin: Luuk. 18:8b

>>8. …kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"<<
Pyri siihen, että Hän löytää silloin sinut Hänen armoonsa turvautuneena!


Lopuksi kaksi hyvää aiheeseen liittyvää hengellistä laulua:

”Onneni on sinussa” Tarja Pihlajamaa:
https://www.youtube.com/watch?v=LzlxzCsWHws

”Yerushalayim Shel Zahav” Ofra Haza:
https://www.youtube.com/watch?v=BnPInqMUSJ8

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018