Viikon mietiskelyn aihe 10.8.2018

Profeetta Danielin todistus Yehowan suuruudesta.


Tanakh kertoo kolmesta eri Danielista, nimittäin Daavidin toisesta pojasta, joka eli noin 1000 eaa, Iitamarin sukuun kuuluneesta papista, joka lähti Baabelista Jerusalemiin yhdessä pappi Esran kanssa 458 eaa ja Danielista, jonka Baabelin kuningas Nebukadnessar vei Jerusalemista pakkosiirtolaisuuteen ja koulutti ylimmäksi neuvonantajakseen hoviinsa.

Nimi
Daniel, tarkemmin Dani’EL, hebreaksi דּנאל muodostuu kahdesta sanasta ”Dáni” tarkoittaen Tuomarini ja ”EL”, mikä on yksikkö muoto sanasta Elohim. Yhdessä ne merkitsevät ”EL on Tuomarini”. (Vertaa nimeä esim. nimeen Immanu’EL, joka on yksi Vapahtajamme nimistä merkiten ”Kanssamme on EL”.)

Tämä viime mainittu Daniel oli profeetta, joka eli arvioiden mukaan vuosina 605 - 530 eaa. Hän oli syntyperältään jonkun Juudan heimon ylimyksen poika, mutta hänen sukujuuriaan ei tarkemmin tiedetä, vaikka hän oli Yehowan silmissä yksi kolmesta vanhurskaimmasta miehestä Vanhan Liiton ajalta! Luemme siitä Yehowan maininnan
Hes. 14:12 - 14

 

>>12. Minulle tuli tämä Yehowan sana: 13. "Ihmislapsi! Kun maa *) tekee syntiä minua vastaan olemalla uskoton ja minä ojennan sitä vastaan käteni, murran siltä leivän tuen ja lähetän maahan nälän hävittääkseni siitä ihmiset ja eläimet. 14. Jos siellä olisivat silloin nämä kolme miestä, Nooa, Daniel ja Job, he pelastaisivat vanhurskaudellaan vain oman henkensä, sanoo Adonai, Yehowah.<< *) maa tarkoittaa tässä kansaa ja Jerusalemin asukkaita.

Kohta jatkuu jakeissa 19 - 21 seuraavasti:

 

>>19. Tai jos minä lähettäisin ruton tähän maahan ja vuodattaisin vihani sen päälle surmaten ja hävittäen siitä ihmiset ja eläimet 20. ja Nooa ja Daniel ja Job olisivat silloin sen keskellä, he eivät he voisi, niin totta kuin minä elän, sanoo Adonai Yehowah, pelastaa poikiaan eikä tyttäriään. Ainoastaan oman henkensä he pelastaisivat vanhurskaudellaan.

21. Totisesti näin sanoo Adonai Yehowah: Entä sitten, kun minä lähetän Jerusalemiin neljä pahaa tuomiotani: miekan, nälän, pahat petoeläimet ja ruton hävittämään siitä ihmiset ja eläimet?<<

Huomaamme jakeista seuraavat kolme asiaa, mitkä ovat ajankohtaisia meillekin nykyisin:

- Yehowan vallassa on rangaista syntistä kansaa ja hän käyttää tarvittaessa kovia otteita!
- Kansamme vanhurskaat kristityt eivät voi pelastaa lapsiaan. Vain itse he pelastuvat.
- Suomen kansa on rikkonut hyvin paljossa Raamatussa meille annettuja säädöksiä, ja siksi suuret rangaistustuomiot kohtaavat kansaamme.

Profeetallisesti näen kolmen rangaistustuomion kohtaavan Suomea ja Ruotsia seuraavassa järjestyksessä:
Nälänhätä, rutto ja sota. Tänä kesänä ovat maanviljelijämme menettäneet paikoitellen jopa yli puolet normaalisadostaan ja se ei ole sattumaa, vaan Kaikkivaltiaalta tullut rangaistus! Ruotsia on sen lisäksi vaivannut ennen näkemättömät metsäpalot!

Missä Suomen ja Ruotsin kansat ovat rikkoneet Raamatun säädöksiä? Esim. seuraavissa: Aborttilainsäädäntö, sukupuolineutraali avioliittolaki, toistuva Raamatun opetusten halveksinta kaikissa joukkomedioissa. Pakanauskonnon, islamin, asettaminen samaan arvoon kuin kristinusko ja Vapahtajamme Adonai Yeshuan lunastustyön hylkääminen.

Myös se on suuri synti Suomessa, että maanviljelijät ja karjankasvattajat saavat liian pienen korvauksen tuotteistaan ja heidän verotuksensa on kohtuutonta! Tätä aiheuttaa rajaton ahneus jalostus-, kuljetus- ja tukkumyyntiportaissa! Myös verotus on kohtuutonta heitä kohtaan. Tätä menoa maanviljelys ja karjatalous vähitellen katoaa maastamme.

Jos ja kun omavaraisuutemme vähitellen kuihtuu pois, tulemme olemaan täysin tuonti-elintarvikkeiden varassa ja ruuan hinta sovitaan silloin meitä kuulematta! Jos olisin nuori ja terve, niin menisin barrikadeille ja Arkadianmäelle vaatimaan terveen järjen käyttöönottoa, mutta nyt vanhuuteni ja sen mukana tulleet sairaudet ja heikkoudet estävät sen.

Säälin teitä kaikkia, joilla on lapsia ja lastenlapsia, etenkin jos he eivät kaikki ole uskovia ja uudestisyntyneitä kristittyjä, sillä perin ankeat ajat ovat heillä edessä. Samaten myös teillä, jos olette vasta keski-ikäisiä. Suosittelen varautumista kaikkeen pahimpaan siten, että alatte ottaa tosissanne pyhityselämänne ja luovutte maailman turhuuden rakastamisesta!

Tästä apostoli Johannes kirjoitti varoitukseksi meillekin näin 1. Joh. 2:15-17

>>15. Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaus ei ole hänessä. 16. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmien halu ja elämän korskeus, se ei ole Isästä vaan maailmasta. 17. Ja maailma katoaa himoineen, mutta joka tekee Elohimin tahdon, pysyy ikuisesti.<<


Mitä Daniel opetti Yehowah Elohimin suuruudesta?

Hän opetti paljonkin, mutta otan tässä esille vain luvussa Dan. 4 olevat kolme kohtaa, joissa kaikissa on sama viesti myös tämän ajan ihmisille kaikkialla maailmassa:

1) Jae 14: >>Tämä on säädetty valvojaenkelien päätöksellä ja näin ovat tästä asiasta pyhtä enkelit sanoneet, jotta elävät tietäisivät, että Korkein hallitsee ihmisten valtakuntia ja antaa ne kenelle tahtoo ja nostaa valtaan vaikka ihmisistä halvimman.<<
- Kehotan lukijaa miettimään, että sopiiko noihin kehyksiin ja missä määrin esim. Donald Trump, Vladimir Putin, Kim Jong-un, Bashar Al Assad, Recep Tayyip Erdogan jne.

2) Jae 22: >>Sinut ajetaan pois ihmisten parista, ja sinun asuinpaikkasi on oleva kedon eläinten joukossa. Sinä joudut syömään ruohoa kuin härät, ja sinä kastut taivaan kasteesta. Näin vierii ylitsesi seitsemän aikaa, kunnes tulet tietämään, että Korkein hallitsee ihmisten valtakuntia ja antaa ne kenelle tahtoo.<<
- Tuo profetia toteutui täysin 12 kk myöhemmin, koska Nebukadnessar ylpistyi ja sanoi itsekseen ääneen, että hän on suurella voimallaan rakentanut Baabelin kuninkaalliseksi asuinpaikakseen ja majesteettiutensa kunniaksi. Siksi tuli välitön vastaus taivaasta:

3) Jakeet 28-29: >>28. Sana oli vielä kuninkaan suussa, kun taivaasta kuului ääni: ”Sinulle, kuningas Nebukadnessar, julistetaan: Sinä olet menettänyt valtakuntasi. 29. Sinut ajetaan pois ihmisten parista, sinun asuinpaikkasi on oleva kedon eläinten joukossa ja sinä joudut syömään ruohoa kuin härät. Näin vierii ylitsesi seitsemän aikaa, kunnes opit tietämään, että Korkein hallitsee ihmisten valtakuntia ja antaa ne kenelle tahtoo.<<
- Kun luemme kohtaa edelleen, niin toteamme juuri niin tapahtuneen ja se on meillekin opetukseksi, ettemme menetä toivoamme, vaikka näemme hyvin julmienkin diktaattorien olevan vallassa useissa eri valtioissa. He ovat rangaistukseksi syntisille asukkaille!


Kristittyjen kutsumus

 Meidät kristityt on kutsuttu olemaan valona, suolana ja taivastoivon julistajina heille, jotka eivät rakasta tätä valheiden, vihan, pahuuden ja epäoikeudenmukaisuuden maailmaa, vaan kaipaavat totuutta, armoa, rakkautta, hyvyyttä ja oikeudenmukaisuutta osakseen. Adonai Yeshua lahjoittaa kaiken tuon ja sen lisäksi rauhansa ja ikuisen elämän sitä janoaville!


Lopuksi aiheeseen sopivia lauluja:

”My peace” – Maranatha singers:
https://www.youtube.com/watch?v=ls01XGV7oA0

”Rauhanruhtinas” – Mika Karola:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018