Viikon mietiskelyn aihe 17.8.2018

Ole uskollinen vähässä!


Maailma, jossa elämme, on annettu pahan henkiruhtinaan, Saatanan, haltuun määräajaksi. Saatanan ja hänen liittolaistensa teot ovat olleet julkinähtäviä aina siitä alkaen, kun hän onnistui langettamaan esivanhempamme syntiin paratiisissa ja erottamaan heidät pois elävästä yhteydestä Luojamme kanssa. Jo Aadamin vanhin poika Kain tappoi Aabelin. 

Sen jälkeen on ihmiskunnan historia ollut täynnä sotaa, riistoa, väkivaltaa, petosta jne. Kaikkein julmimmat sodat on käyty vajaa 100 vuotta sitten. Silti humanistit ja evolutionistit uskovat ihmisen luontaiseen hyvyyteen ja että ihmiskunta kehittyy entistä paremmaksi. Jos he todella tuntisivat kansojen historiaa, he uskoisivat sen todistavan täysin päinvastaista.

Olen viime aikoina lukenut Carl Grimbergin 22-osaista Kansojen historiaa siksi, että hän oli vakaumukseltaan kristitty, eikä ”kaunistellut” historiallisia tapahtumia kuten humanistit. Oli järkyttävää todeta, millaisia hirmuhallitsijoita onkaan muinoin ollut kansojen johdossa! Aika ei ole siitä muuttunut, vaan jopa pahentunut. Nykyisin useita kansoja johtaa julma tyranni.

Miten paljon ovatkaan äidit ja lapset kärsineet Syyriassa, jossa on meneillään sisällissota jo alun kahdeksatta vuotta! Heidän kyyneltensä määrää emme pysty arvioimaan. Toki myös isät ovat itkeneet lastensa ja vaimojensa kärsimyksiä nähdessään ja jouduttuaan itsekin elämään vuosia kauhistuttavissa olosuhteissa vailla riittävää ravintoa ja puhdasta vettä.

Tunnen kristittynä syvää sääliä ja myötätuntoa heitä kaikkia kohtaan, riippumatta heidän uskonnostaan. Saatana on heidät johdattanut uskomaan Islam-uskonnon valheisiin, joten
he ovat suunnilleen samalla tavalla petoksen uhreja kuin esivanhempamme paratiisissa. Siksi moni harras islamisti uskoo omaksi velvollisuudekseen maailman islamistamisen.


Miten me voimme auttaa heitä?

Adonai Yeshua on kutsunut meidät ”rakkauden suurlähettiläiksi” tähän vihaa, tuskaa ja ahdinkoa täynnä olevaan maailmaan. Raamatun profetioiden mukaan ajat vain pahenevat ja kansojen syntien vuoksi luonto on jo monin tavoin osoittanut, että sen kestokyky on kauan sitten jo ylitetty. Tästä ajasta on Hoosea varoittanut jo noin 750 eaa sanoen Hoos. 4:2-3

>>2. Vannotaan ja valehdellaan, murhataan, varastetaan ja rikotaan aviot, murtaudutaan taloihin, ja verityö verityötä seuraa. 3. Sen tähden maa murehtii, ja kaikki siinä asuvaiset nääntyvät, metsän eläimet ja taivaan linnut; myös kalat merestä katoavat.<<

Nykyisin ihmiskunta on herännyt pelkäämään ilmastonmuutosta, vaikka maailman merien, maaperän ja ilman tehosaastuttaminen on jatkunut jo noin sadan vuoden ajan! Maailma, jossa elämme, oli luotu alun perin kauniiksi ja tiettyyn rajaan asti itse itseään korjaavaksi ja uudistavaksi. Ahneet kansat ovat riistopolitiikallaan tehneet siitä saastutetun kaatopaikan!

Myös Suomen luonto tulee kokemaan vähitellen saastumisen. Siihen kuluu jonkin verran vuosia ja sinä aikana meidän tulee auttaa kaikkia todellisia pakolaisia katsomatta heidän etniseen alkuperäänsä ja uskontoonsa, sekä osoittaa heille vieraanvaraisuutta ja rakkautta. Ei kuitenkaan sinisilmäisesti, vaan vaatien heiltä samaa kuin muiltakin suomalaisilta.

Sen ohessa meillä todellisilla kristityillä on tilaisuus opastaa muslimit ja muiden vieraiden uskontojen edustajat rukoillen ja todistaen ainoan elävän Yehowah Elohimin luo kertomalla heille pelastussanoman Adonai Yeshuasta, koko maailman Vapahtajasta! Me apostoliset kristityt olemme muukalaisia tässä syvälle syntiturmelukseen vajonneessa Suomessa.

Siksi Adonai Yeshua opetti sanoen:
Joh. 15:14-19

>>14. Te olette minun ystäväni, jos teette, mitä minä käsken teidän tehdä. 15. En minä enää sano teitä palvelijoiksi, sillä palvelija ei tiedä, mitä hänen herransa tekee, vaan ystäviksi minä sanon teitä, sillä minä olen ilmoittanut teille kaikki, mitä minä olen kuullut Isältäni.

16. Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi. Siten, että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi. 17. Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne.

18. Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä. 19. Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi, mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sen tähden maailma vihaa teitä.<<

Jakeessa 19 mainitun vihan alkuperä on Saatanassa ja hänen liittolaisissa. Hänen liittolaisiaan ovat – useimmiten tietämättään – kaikki maailman ihmiset, jotka eivät ota vastaan pelastussanomaa Adonai Yeshuasta
*). He yrittävät kaikin keinoin estää tai ainakin hidastaa meidän kristittyjen jaloa toimintaa auttaaksemme ihmisiä pimeydestä valkeuteen.
*) Tästä Yeshua opetti sanoen Matt. 12:13 ja Luuk. 11:23

>>
Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan, ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.<<

Saatana on onnistunut lyömään pirstaleiksi myös kristittyjen yhteyden Hengessä. Sen hän on tehnyt vääristämällä alkuperäisen kristillisen opin siinä määrin jo sen alkeissa, ettei alkuperäistä enää tunnista kaiken hapatuksen ja harhaopin seasta, ellei kristitty ole saanut armon mennä uskovien upotuskasteelle ja sen seurauksena saanut Pyhän Hengen lahjan.

Pyhä Henki kykenee opettamaan kristittyä vaikka hän lukeekin perin vajavaista Raamatun käännöstä, johon on lisätty hapatusta, jota on väärennetty ja josta on jätetty pois useita tärkeitä kohtia. Siinä toteutuu jae Ps. 119:130. Tämä ’lyhyt’ psalmi kannattaa lukea myös aina iltaisin, jos on vaikeaa saada unta silmiin. Se vaikuttaa myös uneesi sitä elävöittäen!

>>Kun sinun sanasi avautuvat, niin ne valaisevat ja antavat yksinkertaiselle ymmärrystä.<<

Pyhä Henki avaa nöyrin sydämin Raamattua lukeville hengellisiä aarteita! Lue siis rukoillen ja pysähdy jakeiden kohdalla kuulostelemaan, mitä asiaa Pyhällä Hengellä on sinulle juuri nyt! Tämä on tietenkin mahdollista sinulle vain jos olet jo saanut Pyhän Hengen. Miten saat Pyhän Hengen lahjan? Mene upotuskasteelle Yeshua HaMashiach Nimeen (Ap.t. 2:38-39)


Palaan nyt lähemmin tämän tutkielman otsikossa olevaan aiheeseen:

”Ole uskollinen vähässä!”


Siihen liittyen otan esille kolme raamatunkohtaa:


a) Luuk. 16:10
>>Joka vähimmässä on uskollinen, on paljossakin uskollinen, ja joka vähimmässä on väärä, on paljossakin väärä.<<

Meille kaikille kristityille on annettu joitakin luonnollisia lahjoja ja sen lisäksi olemme saaneet uudestisyntymisessä pyhän hengen armolahjan tai –lahjoja, sekä mahdollisesti erityisiä avuja, riippuen siitä millaiseen tehtävään Pyhä Henki on suunnitellut meidän ryhtyvän. On siis tarpeen ottaa selville nuo lahjat ja armoitukset ja alkaa käyttää niitä!

Jos et itse kykene saamaan siitä selvää oman ymmärryksesi avulla, niin rukoile ensin. Ala sitten tutkia Raamattua ja odota rauhassa ylhäältä opastusta. Tätä vauhdittaa erityisesti se, jos pyrit kaikessa pyhittäytymään eli erottautumaan kaikenlaisesta synnistä, minkä ei edes pitäisi koskaan kuulua valvovan kristityn elämään missään muodossa!

Älä hoe: ”Minä olen niin kurja syntinen ihminen!” Hoe sen sijaan: ”Kiitos Yehowalle hänen sanomattomasta lahjastaan ja voittovoimasta Yeshuassa, Pyhän Hengen kautta, ylitse kaiken pimeyden ja syntiturmeluksen” Ylistä kiusausten tullen ja muulloinkin Karitsan veren voimaa, niin voitat aina! Monet kristityt ovat uskonkilvoittelustaan luopuen ripustaneet hanskat naulaan ja antaneet periksi synnille! Älä sinä ole heidän kaltaisensa!


b) Matt. 24:45-47
>>45. Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallaan? 46. Autuas on se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän! 47. Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.<<

Jae liittyy läheisesti lopun aikaan, jossa elämme. Pian Vapahtajamme noutaa valittunsa taivaskotiin. Tätä suurta vapautusta odottaessamme meidän tulee ahkeroida hyviä tekoja tehden. Yksi kaikkein jaloimmista hyvistä teoista on auttaa rukoillen ja taloudellista tukea antaen uskollisesti kaikkia heitä, jotka ahkeroivat evankeliumia vieden maailman äärissä!

Ethän sinä enää elä itsekkäästi vain itsellesi ja läheisillesi? Avaa silmäsi näkemään apua tarvitsevat maailman äärissä! Näe ne kaikki ihmiset, jotka ovat todellisessa hädässä ilman auttavaa kättä oman onnensa nojassa jumalattoman esivallan vankeina ja mikä pahinta: ilman edes tietoa siitä, mitä Adonai Yeshua on jo tehnyt heidän hyväkseen Golgatan ristillä!


c) Ilm. 2:10
>>Ole uskollinen kuolemaan asti, niin minä annan sinulle elämän kruunun.<<

Tuo jae on osa kokonaisuutta, jossa kristittyjen paikallisseurakuntaa vainottiin ja heitä kehotettiin olemaan uskollisia myös silloin, jos heidän osakseen tulisi marttyyrikuolema. Myös me kaikki länsimaiden hemmotellut kristityt olemme velvolliset olemaan uskollisia kutsujallemme juuri nyt ja myös tulevien ahdingon aikojen ja vainojen keskellä, tarvittaessa aina marttyyrikuolemaan asti!


Lopuksi kaksi aiheeseen liittyvää laulua:

1) Sweet By and By” (sävel: Kerran vaan, kohdataan) Bird Youmans:
https://www.youtube.com/watch?v=3T2bZ1SHBIo

2) ”Ole uskollinen kuolemaan asti” Soile ja Esa-Pekka Mattila:
https://www.youtube.com/watch?v=v5dAiZuH46U

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018