Viikon mietiskelyn aihe 21.9.2018

Kristittyjen vainot!



  Todellisia kristittyjä on vainottu siitä alkaen, kun ensimmäinen kristillinen seurakunta perustettiin Jerusalemiin. Se on ollut jatkumoa todellisten Vanhan Liiton aikaisten, lähinnä Israelin kansaan kuuluneiden pyhien vainoille. Luemme johdannoksi puhuttelevan kohdan Hebrealaiskirjeestä 11:35-40. (Osin RK2012 käännöksestä).

>>
35. On ollut naisia, jotka saivat kuolleet omaisensa takaisin henkiin herätettyinä. Jotkut antoivat kiduttaa itseään eivätkä ole ottaneet vastaan vapautusta, että saavuttaisivat paremman ylösnousemuksen. 36. Toiset taas saivat kokea pilkkaa ja ruoskimista, vieläpä kahleita ja vankeutta.

37. Heitä kivitettiin, sahattiin kappaleiksi ja surmattiin miekalla. He kuljeksivat lampaan- ja vuohennahoissa, olivat puutteenalaisia, ahdistettuja ja pahoinpideltyjä, 38. nuo, jotka olivat liian hyviä tälle maailmalle. He harhailivat erämaissa, vuorilla, luolissa ja maakuopissa.

39. Vaikka nämä kaikki olivat uskon kautta todistuksen saaneet, he eivät kuitenkaan saavuttaneet sitä, mikä oli luvattu. 40. Elohim oli näet varannut meitä varten jotakin parempaa, etteivät he pääsisi täydellisyyteen ilman meitä.
<<

  Tässä tutkielmassa keskityn niihin vainoihin, jotka tulevat alun perin Paholaisesta jumalattomien ihmisten ja olosuhteiden kautta. Eräät kristityt nimittäin aiheuttavat omalla taitamattomuudellaan vihaa ja vainoa itseään kohtaan yrittäessään pakolla käännyttää lähiomaisiaan, työtovereitaan, tuttujaan ja jopa heille täysin tuntemattomia ihmisiä.

  Monet, valtion maallisen johdon kanssa aviossa olleet ja yhä olevat, suurkirkot ovat menetelleet tuolla tavoin. Usein hyvin julmasti ja täysin Vapahtajamme Adonai Yeshuan opetusten vastaisesti harjoittaen ”miekkalähetystä” israelilaisten, muslimien ja muiden toisinuskovien parissa tekemällä ristiretkiä ja kiduttamalla heitä julmasti harhaoppisina!

  Tuollaiset kristityt ovat aitoja lahkolaisia, joita on syytä karttaa kuin ruttoa, sillä seura tekee kaltaisekseen, eivätkä lahkot peri ikuista elämää! Todellista vainoa länsimaissa on sellainen hyökkäys kristittyä kohtaan, mikä aiheutuu siitä, että kristityn yllä lepää Pyhä Henki, joka puhuttelee ihmisiä myös silloin, kun kristitty ei työyhteisössään edes julista pelastussanomaa.

  Noin on käynyt minulle eräissä työpaikoissa. Kerrankin esimieheni tuli luokseni juuri ennen kesälomalle menoaan ja kysyi:
”Leif, kerro minulle miten sinä olet päässyt eroon stressistä?” Siinä työpaikassa oli joku kristitty tehnyt pioneerityötä, sillä joka työpäivä tasan kello 15 soi insinööritoimiston radiosta eräs sopraanojen palvontalaulu Kristukselle!

  Sellaista kristittyä Paholainen erityisesti tarkkailee ja pyrkii estämään kaikki kahden keskiset tapaamiset etsikkoajassa olevien ja tällaisen kristityn välillä. Hän tietää, että sellainen kristitty on vaarallinen ja voittaa ihmissieluja Elohimin kuningaskuntaan. Vainon syvyys vaihtelee eri maissa. Joissakin se on erittäin väkivaltaista, jopa hengenvaarallista!

  Otsikon alla olevista kuvista huomaat erään 1972-luvun marttyyrin sen aikaisesta Neuvostoliitosta. Luin vain muutama vuosi sen jälkeen hänestä, Ivan Mojsevitjista suomeksi käännetyn kirjan nimeltä ”Vanja, Kristuksen todistaja Siperiasta!” Se järkytti minua syvästi siksi, että maininta kristittyjen vainosta tuli niin lähelle nykyaikaa!

  Niille, jotka eivät osaa riittävän hyvin ruotsia, mainittakoon että Ivan eli Vanja kuului rekisteröimättömään baptistiseurakuntaan Vontirovissa, Moldaviassa ja hän todisti innokkaasti Jeesuksesta armeija-aikanaan. Hän teki sen Pyhän Hengen innoittamana ja monet hänen armeijakavereistaan tulivat uskoon, sillä hänessä toimi profetian henki.

  Ollessaan viimeistä kertaa kotilomalla ennen kohtalokasta kidutusta ja murhatuksi tulemista, hän pyysi omaisiaan ottamaan hänestä valokuvan muistoksi. Jeesus Kristus oli nimittäin ilmestynyt hänelle eräänä yönä ja kertonut, mikä kohtalo Vanjaa odotti ja etteivät he enää tuon loman jälkeen tapaisi häntä elävänä. Enkelitkin olivat vierailleet Vanjan luona.

  Ennen armeijapalveluksen päättymistä olivat viranomaiset tuoneet Vanjan ruumiin umpeen hitsatussa sinkkiarkussa hänen omaistensa luo ja kertoneet Vanjan hukkuneen kasarmin lähellä olleessa lammessa. Koska omaiset tiesivät lammen olevan vain 1.5 m syvä ja että Vanja oli hyvä uimari, niin he vaativat perustuslakiin vedoten sinkkiarkun avaamista!

  Kun arkku avattiin, niin omaisia järkytti heidän rakkaan poikansa kuoliaaksi kidutettu ja runneltu ruumis! Peräti 23 silminnäkijää antoi kirjallisen todistuksen siitä, että Vanjan sydämen ympärillä oli kuusi (6) syvää pistohaavaa ja hänen päänsä oikealla ja vasemmalla puolen oli ruhjehaavoja ikään kuin hänen päätään olisi murjottu jollakin esineellä.


Kristittyjen vainot nykyisin maailmassa

  Monet kristittyjen olosuhteita kartoittavat kansainväliset järjestöt ovat laatineet raportteja yleensä uskonsa tai uskontonsa vuoksi vainotuista ihmisistä. Selkeästi kaikkein eniten vainotaan nykyisin kristittyjä ja tuo vaino tulee enimmäkseen muslimien ja ateistien taholta. Kommunistisen Kiinan ja Pohjois-Korean johto vainoaa kaikkia tunnustavia kristittyjä!

  Seuraava linkki vie Kirkko ja Kaupunki-lehden artikkeliin (tammikuu 2017), jonka mukaan maailmassa vuonna 2017 vainoa koki peräti 350 miljoonaa kristittyä uskonsa tähden! 
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/yli-350-miljoonaa-kristittya-karsii-vainosta-vaikeinta-pohjois-koreassa

  Myös seuraava Verkkouutisten artikkeli (10.1.2018) kertoo karua kieltä siitä, miten kristittyjen vainot ovat viime vuosina vain kasvaneet maailmassa. Kristittyjä oli tuolloin 2,48 miljardia eli kutakuinkin 1/3 koko maailman väestöstä. Linkin alta voit lukea suoran lainauksen Verkkouutisten artikkelista.
https://www.verkkouutiset.fi/kristittyjen-vaino-maailmalla-kasvaa/

>> Joka neljäs Aasiassa asuva kristitty kokee vakavaa vainoa vakaumuksensa vuoksi ja Afrikassa joka kahdeksas. Maailmassa on yhteensä noin 2,48 miljardia kristittyä, joista yli 215 miljoonaa kärsii kristittyjen vainoa mittaavan World Watch List 2018 -listan mukaan vakavaa, hyvin vakavaa tai äärimmäistä vainoa.

Listaan päätyneissä 50 maassa elää yhteensä noin 650 miljoonaa kristittyä, joista joka kolmas kokee vähintään vakava-asteista vainoa vakaumuksensa vuoksi. Vakavaa vainoa kokevista yli 215 miljoonasta kristitystä 53 prosenttia elää Lähi-idässä ja muualla Aasiassa, 38 prosenttia Afrikassa, 9 prosenttia Latinalaisessa Amerikassa ja 0,01 prosenttia muualla maailmassa.

Kristittyihin kohdistuvan vainon voimakkuus on kasvanut maailmassa tasaisesti viime vuosien aikana erityisesti radikaali-islamin ja uskonnollisen nationalismin lisääntymisen johdosta. Myös surmatapaukset ovat lisääntyneet edellisvuodesta.

Pohjois-Korea ja Afganistan ovat saaneet suurimmat pistemäärät World Watch List 2018 -listauksessa. Kansainvälisen Open Doors -järjestön julkaisema World Watch List kokoaa vuosittain 50 maata, joissa kristityt kokevat vakaumuksensa vuoksi eniten vainoa maailmassa.

Pohjois-Korea on ollut listan ykkösenä joka vuosi vuodesta 2002 lähtien. Afganistan nousi nyt listan kakkoseksi Somalian ohi edellisvuoden kolmossijalta.

- Kristittyjen asema on Afganistanissa lähes yhtä huono kuin Pohjois-Koreassa. Pelkkä epäilys kääntymisestä kristityksi riittää Afganistanissa siihen, että suku tai viranomaiset voivat tappaa henkilön. Tämä alleviivaa sitä vastuuta, mikä turvapaikanhakijoiden päätöksiä käsittelevillä viranomaisilla on Suomessa, Open Doors Finland ry:n toiminnanjohtaja Miika Auvinen toteaa.<<


Adonai Yeshua varoitti kristittyjä vainoista

  Hän sanoi jo edeltä, mikä tulee kohtaamaan kaikkia häntä aidosti seuraavia. Matt. 10:22
>>Te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden, mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.<<

  Sellaisen k
ristityn, joka ei ole koskaan kokenut minkäänlaista vainoa uskonsa tähden, kannattaa tutkia itseään Raamatun Sanan opetusten valossa lähinnä siinä mielessä, että onko hän ihan oikeasti kristitty, vaiko pelkästään nimikristitty! Nimikristityissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät evankeliumin voiman.

  Paavalikin todisti aitoihin kristittyihin kohdistuvien vainojen olevan väistämättömiä:
2. Tim. 3:12
>>Kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti  HaMashiach Yeshuassa, joutuvat vainottaviksi.<< Poikkeusta sanaan ”kaikki” ei ole!
      

Miten sinä voit auttaa vainottuja kristittyjä?

  Kaikkein parhaiten rukoilemalla Pyhässä Hengessä ja sen lisäksi avaamalla ovet niille pakolaisille, jotka pakenevat kotimaassaan olevia kristittyjen vainoja! Lisäksi on tärkeää salakuljettaa heille Raamattuja heidän äidinkielellään, sillä niistä on huutava pula kaikissa niissä valtioissa, joissa vainotaan järjestelmällisesti kristittyjä heidän uskonsa vuoksi.

  Olin 1970-luvulla mukana
”Stefanus Lähetyksessä”. Salakuljetin Raamattuja ja myös vaatteita ja ruokaa Neuvostoliiton vainotuille kristityille muutaman kerran. En kärähtänyt vaikka jouduin kulkemaan neljän passintarkastuksen ja yhden tavaroiden tarkastuksen kautta. Järjestön jäsenet rukoilivat koko ajan puolestani ja operaatiot oli hyvin organisoitu.

  Tuo järjestö on nykyisin nimeltään
”Marttyyrien Ääni” ja he jatkavat tuota erittäin tärkeää työtä nykyisin lähinnä ateistisiin maihin ja islam-uskoisiin kansoihin. Lisäksi muihinkin, joissa avun tarvetta esiintyy. Seuraavassa linkki heidän nettisivuille, jos tahdot tutustua lähemmin heidän toimintaansa ja ruveta kannattamaan heidän työtään:
http://www.marttyyrienaani.fi/
 
  
En malta olla mainitsematta myös jo vuosikymmenet lehteä ”Ljus i Öster” lukeneena ja heidän työtään tukeneena heidän arvokkaasta työstään samaan kohderyhmään kuuluvien keskuudessa. Jos osaat ruotsia, niin tutustu heidän työhönsä ja ala tukea heidän työtään rukoillen ja taloudellisesti! Heidän kauttaan taloudellinen apu menee yli 90%:sti kohteisiin!
https://www.ljusioster.se/ (Aiempi nimi järjestölle oli ”Slaavilaislähetys”)

  Myös suomalainen FIDA tekee arvokasta työtä sellaisissa maissa, joissa kristityillä on hyvin vaikeaa elää ihmisarvoista elämää. Kristillinen orpolapsityö, vammaistyö jne.
https://www.fida.info/mita-teemme/


Lopuksi aiheeseen liittyviä lauluja:

”Vanja, sankari Siperiasta” Tanja: (Laulu on hyvä, mutta musiikki huonoa)
https://www.youtube.com/watch?v=gZ0rQbPaB5E

”Kuului suuri hätähuuto!” The Aaltos:
https://www.youtube.com/watch?v=WIo7Wvr8iCM

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018