SIIRRY TÄYDELLISYYTEEN!



Täydellisyys on ollut ihmisten
ulottuvilla jo liki 2000 vuotta!



  
Ihmistä on kautta aikojen kiehtonut mahdollisuus tulla täydelliseksi ja Luojansa kaltaiseksi. Monissa pakanauskonnoissa on laadittu erilaisia asteita ja tasoja sen saavuttamiseksi. Silti tuo tavoite on jäänyt aivan liian kauas ja saavuttamattomiin.


  Vain kristinuskossa tarjotaan meille tuo mahdollisuus ja sen voimme saada vain lahjaksi tai jäädä ikuisiksi ajoiksi sitä ilman. Voit kysyä, että miten voin perustella väitteeni? Vastaan että tietenkin luotettavilla Raamatun lupauksilla ja että täydelliseksi tuleminen liittyy olennaisesti apostoliseen uskoon! Luemme asian vakuudeksi seuraavat neljä kohtaa ja kunkin jakeen jälkeen tarkastelemme niitä erikseen, asiayhteyksissään ja lopuksi yhdessä kokonaisuutena.

PS. Käytän lainauksissa Novumin sanatarkkaa kreikkalaista Textus Receptus-käännöstä, josta olen suomentanut nuo kohdat sanatarkasti. Tarkkaavainen lukija huomaa ratkaisevan eron muihin suomenkielisiin raamatunkäännöksiin verraten!

1) Matt. 5:48. Tässä Adonai Yeshua puhuu opetuslapsilleen ja kaikille niille, jotka vastedeskin tulevat uskomana häneen, vaikka suuri kansanjoukko olikin häntä kuulemassa.

>>Olkaa siis te täydelliset, niin kuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.<<

- On selvää, ettei taivaallisessa Isässämme ole muuta kuin täydellisyyttä. On myös selvää, että Adonai Yeshua tässä kohden tarkoitti sitä mitä sanoi! Voinko siis minä ja voitko sinä olla täydellinen? Kerron nyt suuren salaisuuden sinulle: ”Voin ja sinäkin voit, mutta vain tietyin edellytyksin!” Nuo edellytykset ilmenevät jatkokohdistamme.

2) Hebr. 10:14. Jakeessa kerrotaan, mitä Adonai Yeshua teki Golgatan ristille kuollessaan meidän puolestamme.

>>Sillä hän on yhdellä uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.<<

- Jakeen mukaan meidät kristityt on jo tehty täydellisiksi, jos uskomme HaMashiach Yeshuaan omana Vapahtajanamme! Emme siis voi saavuttaa täydellisyyttä omin ponnistuksin, mutta saavutamme ja omistamme sen ainoastaan uskon kautta! Siksi aito apostolinen usko on äärettömän tärkeä ja ratkaiseva sille, millä hengellisellä tasolla me kristittyinä vaellamme!

3) Hebr. 6:1. Tämä jae on ikävä kyllä käännetty ratkaisevasti väärin kaikissa suomenkielisissä Raamatuissa. Siksi sen erittäin tärkeä alkuperäismerkitys on kadotettu!

>>Jättäkäämme sen tähden HaMashiach’n opin alkeet ja siirtykäämme täydellisyyteen ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista teoista ja uskoa Elohimiin.<<

- Sanat siirtykäämme täydellisyyteen ovat ainoat ja oikeat käännettäessä!
- On aivan ensiarvoisen tärkeää huomioida, että täydellisyyteen voidaan ja pitääkin vain siirtyä! Ikään kuin siirrymme nykyisestä paikastamme toiseen aivan eri paikkaan tai tästä olotilasta toiseen olotilaan. Tässä yhteydessä siirrymme epätäydellisyydestä täydellisyyteen, eikä täydellisyyttä millään muulla tavoin voida meidän elämässämme saavuttaakaan!

- Meissä oleva vanha ja turmeltunut luomus, lihan ja veren ruumis, pitää uskon kautta pitää kuolleena ja antaa uuden hengellisen luomuksen hallita ja elää hänelle ominaista täydellistä elämäänsä meissä asuvan Pyhän Hengen antamasta kyvystä ja voimasta! 

- Jakeessa ei tarkoiteta, että me sitten vasta joskus taivaassa tulisimme täydellisiksi opiskeltuamme taivasoppiaineita triljoonia vuosia ja sitten läpäistyämme käytännön täydellisyyskokeen täydellisyydestä, vaan sillä tarkoitetaan, että meidän tulee siirtyä täydellisyyteen juuri tässä ja nyt! Oletko valmis? PS. Älä jää ruikuttamaan: ”Minä kurja syntinen ihminen.”

4) 2. Tim. 3:14-17. Jakeessa apostoli Paavali opettaa Timoteukselle sekä keinot että syyn siihen, miksi Elohimin ihmisen tulee olla täydellinen:

>>14. Pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut, 15. ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on HaMashiach Yeshuassa.

16. Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Elohimin Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, 17. 
että Elohimin ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.<<

- Meidän tulee olla täydellisiä siksi, että meillä olisi valmius tehdä kaikkia hyviä tekoja. Ei siis lainkaan siksi, että voisimme paistatella parrasvaloissa näyttääksemme millaiselta täydellinen ihminen ulkonaisesti näyttää!


Loppuyhteenveto

  Huomaamme edellä olevista jakeista sen ihmeellisen totuuden, että sitä Elohiminkaltaisuutta, jota esivanhempamme Aadam ja Eeva tavoittelivat väärällä tavalla, he eivät saavuttaneet. Päinvastoin, he tavoittivat lähinnä Saatanankaltaisuuden, mistä maailman verinen historia selvästi todistaa.

  Sitä vastoin Adonai Yeshua tarjoaa meille lunastustyönsä perusteella uskon kautta lahjaksi mahdollisuuden olla täydellinen, kuten taivaallinen Isämme on täydellinen.

  Mielestäni tämä merkitsee käytännössä sitä, että uskomme tiukasti sen totuuden, minkä Raamatusta löydämme tämän aiheen tiimoilta, emmekä usko ”lihan ja veren” väitteitä, jotka aina vastustavat aitoja hengellisiä totuuksia! Kun uskomme näin, niin meidän tulee alkaa myös käytännössä toimia uskomme mukaisesti.
 
  Tuo täydellisyyden vaade koskee myös paikallisseurakuntia, eikä vain yksilökristittyjä. Voimme havaita sen Ilmestyskirjan seitsemästä Vähä-Aasian seurakunnalle osoitetusta paimenkirjeestä. Niiden mukaan vain Smyrna ja Filadelfia saivat moitteettomat paperit ja siitä, että Sardeksen seurakunnalle annettiin seuraava kehotus: …

>>Herää valvomaan ja vahvista jäljellejääneitä, niitä, jotka ovat olleet kuolemaisillaan; sillä minä en ole havainnut sinun tekojasi täydellisiksi Elohimini edessä.<< Ilm. 3:2

…voimme ymmärtää, että heille olisi ollut mahdollista suorittaa täydellisiä tekoja, jos heidän asenteensa ja toimintatapansa olisivat olleet oikeita. Tämä käy ilmi myös seuraavasta jakeesta:

>>Muista siis, mitä olet saanut ja kuullut, ja ota siitä vaari ja tee parannus.<< Seurakunta oli saanut valmiuden tehdä täydellisiä tekoja!



Lopuksi illan kevennys erään vilpittömän hellarin muotoilemana:

”Kovasti kilvoittelin ja uskoa koitin.
Myös jonkin himon mä joskus voitin,
mutt’ kahvin orjaksi mä silti jäin.”

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018