Miksi kaikki kristityt eivät parane?


MIKSI KAIKKI KRISTITYT EIVÄT PARANE?


  Tässä tutkielmassani käsittelen lyhyesti kristityn fyysistä terveyttä. Moni kristitty luulee, että jos hän oikein pinnistää ja tavoittelee terveyttä, niin kyllä hän sen varmasti myös saa.

  Tosiasia on, että Uuden Liiton Kirjoituksissa on ihmisille annettu useita lupauksia myös fyysistä sairauksista paranemisesta. Nuo lupaukset ovat edelleen voimassa, mutta niiden täyttymiseksi on olemassa useita ehtoja. Koska vain harvat ihmiset täyttävät nuo ehdot, niin siksi myös harvat sairaat paranevat fyysisistä sairauksista.

  Ensin kolme lupausta fyysisestä paranemisesta ja kaikki ne ovat Vapahtajamme antamia:

A) Mark. 16:17-21.
>>17. Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, 18. nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."<<

B) Matt. 10:8.
>>Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.<<

C) Luuk. 10:8-9.
>>8. Ja mihin kaupunkiin te tulettekin, missä teidät otetaan vastaan, syökää, mitä eteenne pannaan, 9. ja parantakaa sairaat siellä ja sanokaa heille: 'Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle.'<<

  Voimme lukea monesta kohtaa Uuden Liiton Kirjoituksia, että juuri niin myös tapahtui, kun Adonai Yeshuan opetuslapset lähtivät julistamaan Pelastussanomaa Vapahtajamme ylösnousemuksesta ja että hän on sovittanut syntimme ja sairautemme. Valtavat määrät sairaita parannettiin, riivaajahenkiä ajettiin ulos ja jopa kuolleita herätettiin kuolleista.

  Jotkut luulevat, että noita ihmeitä tapahtui vain ensimmäisen apostolisen sukupolven aikana, mutta enää niitä ei tapahdu, koska meille on annettu Raamattu. He unohtavat sen, että myös apostoleilla oli
Tanakh eli israelilaisten Raamattu, joka sisälsi Vanhan Liiton Pyhät Kirjoitukset. Monessa kohden noita Kirjoituksia on lupaus terveeksi tulemisesta.

  Vanhan Liiton aikaan herätettiin ainakin kaksi ihmistä fyysisesti kuolleista, parannettiin sairaita useista sairauksista, sillä Yehowah Elohim sanoi kansalleen olevansa
Adonai, (sinun) Parantajasi, hebreaksi: Yehowah Roph’ek. Luemme kyseisen lupauksen: 2. Moos. 15:26.

>>Hän sanoi: "Jos sinä kuulet Yehowaa, Elohimiasi, ja teet, mikä on oikein, niin minä en pane sinun kärsittäväksesi yhtäkään niistä vaivoista, jotka olen pannut egyptiläisten kärsittäviksi, sillä minä olen Yehowah, sinun Parantajasi."<<

  Huomaamme tuosta jakeesta, että Yehowah Elohim oli laittanut lukuisia sairauksia egyptiläisten kärsittäväksi ja Israel välttyisi niistä olemalla kuuliainen Mooseksen Lain säädöksille. Siis uskonkuuliaisuus oli silloin ehtona terveenä pysymiselle.


MITÄ PARANTUMISEHTOJA MEILLE ON ASETETTU?

  Otan ensimmäiseksi lainauksen Psalmien kirjasta: Ps. 147:3.
>>Hän parantaa ne, joilla on särjetty sydän, ja sitoo heidän haavansa.<<
  Kovasydämisyys on yksi esteistä, jonka vuoksi ihminen ei voi parantua. Ei Yehowah turhaan sano kansalleen Tanakh’issa: Jooel 2:13.

>>Reväiskää rikki sydämenne, älkää vaatteitanne, ja kääntykää Yehowan, teidän Elohiminne, luo; sillä hän on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja armosta rikas, ja hän katuu pahaa.<<

 
Myös epäusko on usein esteenä parantumiselle. Adonai Yeshua nuhteli usein ihmisiä, jotka epäilivät sitä, että pystyisikö hän parantamaan sairaita. Adonai Yeshua asuu meissä omissaan Pyhän Henkensä kautta ja pystyy parantamaan tänäänkin sairaita, jos kaikki terveyden vastaanottamiselle asetetut ehdot täyttyvät.

 
Synti eri muodoissaan on selvä este paranemiselle. Siksi synnit tulee tunnustaa ensin sielunhoitajalle ja vasta sitten alkaa rukoilla terveeksi tulemista.

 
Sairaan puolesta rukoilevan epäusko on usein este terveeksi tulemiselle. Siksi on hyvä varmistua ensin siitä, että henkilö, jolta pyytää rukousta on itse aidosti uskossa ja saanut kokea uudestisyntymisen. On näet paljon ”leipäpappeja”, jotka eivät usko Raamattuun.

  Jos nuo neljä estettä on onnistuttu raivaamaan pois, niin paraneminen on silloin varsin mahdollista.
Joitakin poikkeuksia tähänkin on. Paavali oli saanut nähdä useita taivasnäkyjä ja siksi Adonai Yeshua oli laittanut häneen Saatanan enkelin rusikoimaan hänen lihaansa, että hän pysyisi nöyränä, eikä ylpeilisi ihmisten edessä kaikesta siitä mitä oli saanut täysin armosta kokea.

  Adonai Yeshua vastasi Paavalin kolmeen rukoukseen päästä eroon tuosta ”pistimestä lihassaan” eli pimeyden enkelistä, sanoen:
”Minun armossani on sinulle kylliksi, sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa.” Jos olet armoitettu jossain määrin tuolla tavoin kuin apostoli Paavali, niin myös sinun lihaasi on saatettu laittaa pistin pitämään sinua nöyränä. Parasta mitä siinä tilanteessa voit tehdä, on palvoa alati Adonai Yeshuaa!


KENET YEHOWAH ELOHIM PARANTAA?

  Hän parantaa kenet hän tahtoo! Me emme voi komennella häntä, emmekä voi vaatia häneltä parantamista. Luin äskettäin Kathryn Kuhlmanin kirjan nimeltä ”Jumala voi”. Tuon naisevankelistan työn kautta useat kymmenet tuhannet saivat kokea fyysisen terveyden.

  Kirjan loppuosassa Kathryn kertoo, miten eräs ateisti oli tullut ihan sattumalta hänen kokoukseensa, tietämättä että kyse on kristillisestä tilaisuudesta. Mies oli ollut kuuro ja hänen korvansa avautui hänen astuessaan saliin. Hän meni eteen ja todisti siitä.

  Myös minä olen kuullut kahdelta henkilöltä, miten he olivat täysin ateisteina parantuneet yliluonnollisella tavalla vakavasta sairaudesta. Siksi
väite, että ihmisen pitää olla harras kristitty voidakseen parantua, on virheellinen noiden kolmen esimerkin perusteella! Silti on Raamatun opetusten mukaista tavoitella fyysistä terveyttä. Menestystä sinulle siinä!


LOPUKSI TEEMAAN SOPIVA LAULU

”He is Jehovah” Bill & Gloria Gaither:
https://www.youtube.com/watch?v=yDwMLe3TGf4&list=RDBIb4vHdGmco&index=2
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Viikon mietiskelyn aihe 27.7.2018