Kuka on lähin omaisesi?


KUKA ON SINUN LÄHIN OMAISESI?
 

    
  Normaalissa kielenkäytössä lähimmällä omaisella tarkoitetaan lähiomaista, joka useimmiten on lapsella hänen isänsä tai äitinsä, aikuisella hänen aviopuolisonsa jne.

  Tässä tutkielmassani käsittelen aihetta uudestisyntyneen kristityn lähtökohdasta katsoen eli paljon syvemmällä tasolla kuin vain ihmisen maallisten sukulaisuussuhteiden perusteella. Syvemmällä tasolla tarkoitan kristityn todellista läheisyyttä ja suhdetta häneen, jota hän eniten rakastaa ja kenen apuun hän mieluiten turvautuu ahdingossa ollessaan.

  Lähtöjakeiksi valitsen seuraavat Vapahtajamme Adonai Yeshuan sanat hänen itse valitsemilleen opetuslapsille:

A) Matt. 10:37-39.
>>37. Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, ei ole minulle kelvollinen, ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtään enemmän kuin minua, ei ole minulle kelvollinen. 38. Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, ei ole minulle kelvollinen. 39. Joka löytää elämänsä, kadottaa sen, ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.<<

B) Luuk. 9:23-24.
>>23. Yeshua sanoi kaikille: ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. 24. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, pelastaa sen…”<<

  Otin esille tuon toisen kohdan siksi, koska siitä selviää että se ja myös edellinen lainaus koskee meitä kaikkia, jotka tahdomme periä ikuisen elämän. Jos olet kuullut jo aiemmin kutsun lähteä seuraamaan Adonai Yeshuaa, mutta sinua ei ole silloin kiinnostanut se, eikä kiinnosta nytkään se, että voisitko saada varmuuden todellisen Luojan olemassaolosta, niin sinun ei kannata lukea tätä tämän pidemmälle.

  Jos sen sijaan olet kiinnostunut tulla tuntemaan hänet, Yeshua HaMashiach’n, joka nytkin kutsuu sinua seuraamaan häntä täällä ajassa, jotta voisit saada sielullesi pelastuksen ja päästä ikuisuudessa hänen kuningaskuntaansa, niin lue tarkkaan tämä tutkielma!

  Eräs kirjanoppinut kysyi Yeshualta:
”Mikä on suurin kaikista käskyistä?” (Mark. 12:28)  Siihen Yeshua vastasi jakeissa Mark. 12:29-31.

>>29. …"Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Yehowah, meidän Elohimimme, Yehowah on yksi. 30. Rakasta Yehowaa, sinun Elohimiasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikella ymmärrykselläsi ja kaikella voimallasi.'

31. Toinen on tämä: ’Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.’ Ei ole näitä suurempaa käskyä.
<<

  Yleisin virhe kristityillä, että me emme laita noita kahta käskyä arvojärjestykseen edes teoriassa, saatikka sitten käytännössä! Yehowah Elohim lähetti luotaan taivaan kirkkaudesta ainutsyntyisen Poikansa syntymään ihmiseksi maailmaan ja sovittamaan meidän syntimme, että me voisimme päästä uudestisyntymisen kautta hänen lapsikseen!

  Yehowah tahtoo olla Isämme ja siten myös meidän lähin omaisemme eli lähiomaisemme. Syy tähän on siinä, että hän rakastaa meitä ikuisella rakkaudellaan. Hän tietää sen, että jos me emme opi jo täällä maailmassa tuntemaan häntä rakastavana ja luotettavana Isänämme, niin emme opi tuntemaan häntä koskaan ajan rajan tuolla puolenkaan.

  Ainoa tapa ihmiselle oppia tuntemaan taivaallinen Isä on syntyä uudestisyntymässä hänen lapseksi tekemällä ensin parannus elämässä ja sitten ottaa upotuskaste vedessä
Yeshua HaMashiach nimeen syntien anteeksisaamiseksi. Vain tätä tietä kulkemalla ihmiselle on luvattu Pyhän Hengen lahja jakeiden Apt. 2:38-39 mukaisesti, kuten apostoli Pietari julisti israelilaisille hebreaksi jo ennen kuin nykyisiä Uuden Testamentin kirjoituksia oli edes kirjoitettu millään kielellä.

  Monet kirkkokunnat ja lahkot opettavat aivan erilaista tietä tulla Korkeimman lapseksi, mutta ne ovat harhaoppeja, joista Paavali vakavasti varoitti jo etukäteen jakeissa
Gal. 1:8-9. Kehotan jokaista lukijaa pitäytymään tiukasti apostolisissa opetuksissa, koska vain sillä tavoin voimme saada pelastusvarmuuden ja Pyhän Hengen todistuksen sydämeemme siitä, että me olemme Korkeimman lapsia.

  Kuten apostoli Pietari julisti israelilaisille hebreaksi jakeissa Apt. 4:10-12, ei ole meille ihmisille taivaan alla annettu mitään muuta nimeä, jossa me voimme pelastua kuin Yeshua HaMashiach HaNotzri. Monet opettavat nimiä, kuten ’Jeesus Kristus Nasaretilainen’, mutta ne ovat ihmisten keksimiä nimiä, joita eivät alkuperäiskirjoitukset. Kun apostoli Pietari julisti nuo nimet, ei siihen aikana ollut vielä kirjoitettu mitään Uuden testamentin kirjoituksia hebreaksi eikä kreikaksi.

  Korkeakirkolliset opettajat vetoavat jakeeseen
Matt. 28:19, jossa Yeshua käski (muka) kastaa kaikki kansat ’Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen’. Kyseessä on myöhempi roomalaiskatolisten tekemä peukalointi eli väärennös noin 300-luvulta. Sen osoittaa jo se, ettei kenenkään Yeshuan lähettämistä ensimmäisistä apostoleista kerrota Uudessa Testamentissa kastaneen tuolla tavoin, vaan poikkeuksetta Yeshua nimeen. He eivät myöskään koskaan kastaneet sylivauvoja, vaan uskoon tulleita, jotka ottivat julistetun sanan vastaan (Apt. 2:41) ja suullaan tunnustivat uskonsa.

  Olen kastanut useita naisia ja vielä useampia miehiä vain tuolla tavoin. Useimmat heistä olivat jo aiemmin kastettu jollakin apostolien opetuksista poikkeavalla tavalla, mutta he haluavat seurata Adonai Yeshuaa apostolien opettamalla tavalla. Siinä he tekivät oikein, sillä on viisasta lähteä seuraamaan Adonai Yeshuaa oikeaksi osoitettujen Pyhien Kirjoitusten opettamalla tavalla. Syynä tähän on se, että Pyhän Hengen lahja on luvattu vain heille jakeessa Apt. 2:39.

  Jos joku uskoo saaneensa tuon lahjan jollakin muulla tavoin, niin hänen tulee menetellä kuten ne pakanat Korneliuksen kodissa, jotka saatuaan Pyhän Hengen, kastettiin heti sen jälkeen upotuskasteella. Jos hän ei tottele tätä kehotusta, niin hän ei tottele seuraavaa Vapahtajamme Adonai Yeshuan opetusta Mark. 16:16.

>>Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.<<
Useimmat lukevat ensimmäisen lauseen näin:
”Joka uskoo, pelastuu.” Se on kuitenkin väärä tapa lukea. Yeshua sitoi pelastuksen uskoon ja sitä seuraavaan kasteeseen! Mitä tulee toiseen virkkeeseen, sisältyisi siinä mainittuun uskoon myös kasteelle meno.


MISTÄ TIEDÄT SAANEESI PYHÄN HENGEN LAHJAN?

  Jos olet mennyt uskovien upotuskasteelle, on sinulle annettu lupaus Pyhästä Hengestä. Kun kasteessa tai sen jälkeen koet jonain päivänä, että yliluonnollinen rakkaus vuodatetaan sinun sydämeesi ja sen ohessa alat ihan mielettömästi rakastaa Luojaasi ja kaikkia ihmisiä, ja lähes halkeat ilosta, niin saat olla varma siitä, että olet saanut lahjaksi Pyhän Hengen.

  Kun itse sain kokea tuon yliluonnollisen rakkauden täyttävän koko olemukseni 31.8.1972 Hesan Vartiokylän Jeesus-talossa illalla klo 21, niin aloin syleillä kaikkia ympärillä olevia tuttuja ja tuntemattomia kristittyjä. Se tunne oli niin mielettömän ihana, ettei sitä voida sanoin kuvailla. Sain siinä ohessa myös vierain kielin puhumisen lahjan ja kolme muutakin armolahjaa.
Armolahjoista suurin on ikuinen elämä Adonai Yeshua HaMashiach’ssa! Erittäin suuri armolahja on myös pyhien perintöosa kuningasten Kuninkaan ikuisessa kuningaskunnassa!

  Tuon suurimman armolahjan Paholainen on yrittänyt ryöstää valheillaan ja monilla harhaopeillaan, mutta koska sain lahjaksi myös henkien erottamisen armolahjan, jota myös pyysin, niin olen sen avulla selviytynyt todella ovelista ja ’läheltä kristinuskoa viistävistä’ harhaopeista, joihin suureksi surukseni moni ennen tuntemani kristitty on eksytetty. En ala luetella niitä harhaoppeja, vaan pitäydyn vain ristiinnaulitussa Adonai Yeshuassa.


MINUN LÄHIN OMAISENI ON Yeshua HaMashiach

  Hän osti minut vapaaksi synneistäni, Perkeleen pauloista ja helvetin kadotustuomiosta pyhällä verellään, viattomalla kärsimisellään ja hirvittävissä tuskissa ristille kuollessaan!
HalleluYah! Juudas kirjoitti jakeen 1:4 lopussa, että Yeshua HaMashiach on meidän ainoa Valtiaamme. On tarpeen tietää, että hänellä on myös Isänsä nimi, jossa hän varjelee meidät, hänen seuraajansa, ominaan. Tuo yhteinen nimi on Yehowah!

  Joku voi sanoa, että hänen lähin omaisensa on taivaan Isä. Hänelle muistutan siitä, että Adonai Yeshuan opetuksen mukaan kukaan ei voi tulla Isän luokse, muutoin kuin hänen kauttaan. Yeshua on ainoa Tie Isän luokse.
Joh. 14:6. Vain sillä ehdolla, että olemme kätketyt Adonai Yeshuaan, voimme tulla elävään yhteyteen Yehowah Elohimin kanssa.

  Tästä syystä ei ole mahdollista, että lähin omaisemme olisi taivaan Isä, jos emme ole ensin hyväksyneet Adonai Yeshuaa Messiaaksemme ja sallineet hänen tulla uskon kautta asumaan sydämeemme ja puhdistamaan sen pyhällä verellään taivaskelpoiseksi. Hän on sen lisäksi myös kuninkaani ja olen kokonaan hänen omaisuuttaan, mikä käy ilmi jakeista
1. Kor. 3:21-23.

>>21. Älköön siis kukaan kerskatko ihmisistä, sillä kaikki on teidän. 22. Teidän on Paavali, Apollos ja Keefas. Teidän on maailma ja elämä ja kuolema, nykyiset ja tulevaiset. Kaikki on teidän. 23. Mutta te olette HaMashiach’n, ja HaMashiach on Elohimin.<<

  Myös seuraavat jakeet osoittavat, ettemme voi päästä taivaallisen Isämme yhteyteen ilman että olemme yhteydessä hänen Poikaansa, Adonai Yeshuaan: Joh. 14:21,23.

>>21. Se, jolla on minun käskyni ja joka noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja joka minua rakastaa, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmoitan itseni hänelle. 23. Jos joku rakastaa minua, hän pitää minun sanani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme hänen luokseen asumaan.<< Isä ja Poika tulevat siis luoksemme Pyhän Hengen kautta joko yhdessä tai sitten ei kumpikaan heistä! 

  Yeshua HaMashiach kärsi käsittämättömän hirvittäviä kärsimyksiä jo ennen kuin hänet naulittiin ristille. Häntä pilkattiin pahimmalla mahdollisella tavalla. Hänet ruoskittiin, hänen päälleen syljettiin, hänen partaansa revittiin, häntä mukiloitiin ja hänet pakotettiin kantamaan oman ristinsä, joka todellisuudessa oli meidän ristimme.

  Sitä hän kantoi Via Dolorosaa eli "Kärsimyksen Tietä" pitkin, välillä sen alle lyyhistyen ja sai silloin ruoskan iskuja lisää. Kun hän ei enää jaksanut kantaa loppumatkasta ristiään, pakotettiin muuan kyreneläinen Simon kantamaan sitä lopun matkaa Golgatalle asti. 

  Siellä Yeshua riisuttiin alasti ja naulittiin ristille, jossa hän joutui kitumaan kuusi (6) pitkää tuntia aamuyhdeksästä iltapäivään kello 15 asti, jolloin hän kuoli täydellisenä syntiuhrina minun ja sinun syntien vuoksi ja koko ihmissuvun syntien vuoksi. Ristinkuolema oli siihen aikaan kaikkein kivuliain tapa kuolla ja siksi se suoritettiin vain kaikkein suurimmille rikollisille, kuten murhaajille ja kapinoiden johtajille.

Tämän pahan ja turmeltuneen maailman silloisen henkivallan johtaja, Perkele, aiheutti silloin sen, että Vapahtajamme joutui kärsimään sellaiset kärsimykset, mikä oli vain mahdollista ihmisenä kärsiä! Vaikka Adonai Yeshua tiesi jo etukäteen taivaan kirkkaudessa ollessaan, mitkä kärsimykset häntä tulevat odottamaan maan päällä, niin silti hän suostui Isänsä ehdotukseen syntyä ihmiseksi maailmaan.

  Ainoa syy siihen oli hänen pohjaton rakkautensa Hyvänä Paimenena meitä kaikkia kurjia ihmisiä kohtaan, jotka ilman hänen uhrautumistaan olisimme joutuneet yhdessä Perkeleen kanssa helvettiin, ikuiseen piinaan ja vaivaan!

   

  Ennen linkkiä loppulauluihin toistan sinulle kysymyksen: ”Kuka on sinun lähin omaisesi?”


LOPUKSI TEEMAAN SOPIVIA LAULUJA

"Isän sydän hellä" Martti Kruus:  
https://www.youtube.com/watch?v=7tW7Y6xpEC8 

"On armo suuri ihmeinen" Seppo Kohvakka:  

https://www.youtube.com/watch?v=9j7z4w3dfIE 

"Yeshua"
Christafari:     
https://www.youtube.com/watch?v=htXVG-HEQpw 

”He i
s Jehovah” Bill & Gloria Gaither:
https://www.youtube.com/watch?v=yDwMLe3TGf4&list=RDBIb4vHdGmco&index=2
  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Uskonkuuliaisuus