Voiko kärsimyksiin olla kätkettynä siunaus?


VOIKO KÄRSIMYKSIIN OLLA KÄTKETTYNÄ SIUNAUS?


Coronaan sairastunutta naista hoidetaan italialaisessa keuhkosairaalassa 2020.

  Raamattuni tarkoin useita kertoja läpilukeneena ja useiden omieni ja lähimmäistenikin kokemusten perusteella voin vakuuttaa, että kärsimykset on tarkoitettu jokaisen ihmisen parhaaksi!

  Minun maailmassani ei mitään tapahdu sattumalta, eikä Luojani sallimatta! Kun tämä on myös Raamatun ilmoittama totuus, niin kaikenlaisia kärsimyksiä on syytä tarkastella niihin johtavien syiden perusteella.

  Tämä on hyvin lyhyt tutkielma ja tarkoitettu juuri nyt keskellä kärsimystä eläville, jotka eivät jaksa syventyä liian laajaan tutkielmaan. Siksi otan lukuun vain keskeisimmät syyt.

  Sellaisia syitä löydämme useita Raamatun lehdiltä, usein rivien välistä lukien, esimerkiksi seuraavia:


a) Perinnölliset sairaudet. Näihin emme voi itse paljoakaan vaikuttaa, vaan joissakin tapauksissa pyrkiä estämään niiden puhkeaminen ja ennalta ryhtyä niiden rajuutta ehkäisemiin toimenpiteisiin.

b) Oman piittaamattoman elämän seurauksena ansaitut sairaudet. Näitä ovat kauan tupakoineilla kurkku- ja keuhkosyöpä. Lisäksi niihin kuuluvat liikaa alkoholia juoneilla aivo- ja sisäelinsairaudet. Myös monenlaiset holtittoman sukupuolielämän mukanaan tuomat sairaudet, kuten HIV, kuppa, tippuri jne. kuuluvat tähän ryhmään.

c) Ylensyönti, mässäily ja epäterveellinen ruoka tuovat mukanaan täällä länsimaissa kosolti ns. elintasosairauksia syötyämme liikaa roskaruokaa.

d) Ravinnonpuute, vitamiinien-, kivennäisaineiden ja puhtaan juomaveden puute sekä riittävän monipuolisen ravinnon puutekin aiheuttavat useita sairauksia. 

e) Monenlaiset uskonkoetukset epäuskon hälventämiseksi voivat sisältää tilapäisiä sairauksia. Myös ylpeys voi johtaa sairaukseen rangaistuksena. 

f) Meitä kristittyjä voidaan pitää ahdingossa, kuten Paavalia muinoin. Adonai Yeshua oli sallinut Saatanan enkelin mennä asumaan ja rusikoimaan hänen lihaansa, ettei hän ylpeilisi. 2. Kor. 12:7. Juuri tuossa alennustilassa Paavali toimi suureksi siunaukseksi aikansa kristityille ja vielä tänäänkin useiden kirjeidensä kautta. 

  Kun Paavali oli kolmasti rukoillut päästäkseen vapaaksi tuosta enkelistä, sanoi Adonai Yeshua: "Minun armossani on sinulle kylliksi, sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa!" (Lue 2. Kor. 12:5-12)

g) Kirouksen mukanaan tuomat sairaudet. Näistä on pitkä luettelo jakeissa:
5. Moos. 28:15-61. (lainaan tähän alle vain jakeet 58-61)

>>58. Jos et tarkoin noudata kaikkia tämän lain sanoja, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan, niin että pelkäät tätä kunniallista ja pelättävää Yehowah nimeä, sinun Elohimiasi,
59. niin Yehowah panee sinun ja sinun jälkeläistesi kärsittäväksi erinomaisia vaivoja, suuria ja pitkällisiä vaivoja, pahoja ja pitkällisiä sairauksia.

60. Hän kääntää sinua vastaan kaikki Egyptin taudit, joita sinä pelkäät, ja ne tarttuvat sinuun.
61. Ja kaikkinaisia muita sairauksia ja vaivoja, joista ei ole kirjoitettu tässä lakikirjassa, Yehowah nostattaa sinua vastaan, kunnes sinä tuhoudut.<<


  Raamatun opetukset ovat niin tiiviisti laaditut ja kaiken kattavat, että usein yllätyn niitä tarkatessani! Esimerkiksi jakeeseen 61 sisältyvät myös esim. sikainfluenssa ja tämä nykyinen COVID-19-tauti sekä kaikki muutkin epidemiat ja pandemiat !

  Kaikki nuo edellä luettelemani kohdat a)…g) aiheutuvat tottelemattomuudesta Yehowah Elohimin kallisarvoisia opetuksia kohtaan, siis joko meidän oman tai suvussamme eläneiden vanhempien ja esivanhempien tottelemattomuudesta. 


  Voimme lukea jakeista Jaak. 1:13 ettei meidän rakas taivaallinen Isämme kiusaa ketään salliessaan monenlaisten rangaistusten kohdata meitä luotujaan erilaisten sairauksien muodossa. 
 

  >>Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Elohim kiusaa minua"; sillä Elohim ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän kiusaa ketään.<< 

  Mitä tulee meihin Adonai Yeshuaan uskoviin ja hänen opetuksiaan seuraaviin, myös meitä rangaistaan tarpeen mukaan myös sairauksilla, jos emme nöyrry taivaallisen Isämme tahtoon ja suostu Pyhän Hengen johdatukseen. Se on sulaa rakkautta Isältä lapsiaan kohtaan, josta on kirjoitettu jakeissa Hebr. 12:4-11.

>>4. Ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan,
5. ja te olette unhottaneet kehotuksen, joka puhuu teille niin kuin lapsille: "Poikani, älä pidä halpana Adonain kuritusta, äläkä menetä toivoasi, kun hän sinua nuhtelee;

6. sillä jota Adonai rakastaa, sitä hän kurittaa; ja hän ruoskii jokaista lasta, jonka hän ottaa huomaansa." 
7. Kuritukseksenne te kärsitte; Elohim kohtelee teitä niin kuin lapsia. Sillä mikä on se lapsi, jota isä ei kurita?
8. Mutta jos te olette ilman kuritusta, josta kaikki ovat osallisiksi tulleet, silloinhan te olette äpäriä ettekä lapsia.

9. Ja vielä: meillä oli ruumiilliset isämme kurittajina, ja heitä me kavahdimme; emmekö paljoa ennemmin olisi alamaiset henkien Isälle, että eläisimme?
10. Sillä nuo kurittivat meitä vain muutamia päiviä varten oman ymmärryksensä mukaan, mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään.

11. Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi. Jälkeen päin se antaa kuitenkin vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut.<<

  Ollessani itse sairasvuoteessa, suoritan tarkkaa sisäistä itsetutkistelua syistä, jotka ovat saattaneet johtaa sairauteeni. Useimmin myös löydän siihen syyt. 


  En kuitenkaan ole aina löytänyt ja kerran löysin sen vasta reilun vuoden päästä saatuani toipua erittäin rankasta sairaudesta. Tuon sairauden vuoksi jouduin irtisanoutumaan mieluisasta työpaikastani noin 3 vuotta etuajassa. Reilu vuosi sen jälkeen, kun olin jo riittävästi toipunut siitä, kävin tapaamassa työkavereitani ja haastattelemassa, miten kulunut vuosi oli heillä mennyt(?) 

  Sain kuulla jokaiselta henkilöltä, ettei heillä ole koskaan ennen ollut niin rankkaa ja voimille ottanutta työvuotta! Monet heistä olivat työskennelleet useiden vuosikymmenten ajan siinä firmassa ja he kertoivat lisäksi miten rankkaa oli ollut teknisellä osastolla, jonka kautta yritettiin saada lisää töitä siinä onnistumatta. Kyseinen osasto lakkautettiin lopulta ja itse työskentelin juuri sillä osastolla yli 17 vuotta! 

  Tuon kuullessani Pyhä Henki todisti sydämessäni, että hän salli armossaan minun sairastua niin paljon, että minun oli sanouduttava irti toimestani ’vielä hyvän sään vallitessa’. Tuo oli vain yksi tapaus, jossa ymmärsin sairauden olleen minulle siunaukseksi. Sillä aikaa kun muut tekivät ylipitkiä työpäiviä ja valvoivat silmänaluksensa harmaiksi, minä sain levätä kotona ja toipua omasta sairaudestani vähitellen. Sairauksia oli oikeastaan kaksi ja molemmat liiallisen stressin aiheuttamia. Useimmat sairaudet aiheutuvat henkisistä tekijöistä.

  Sairauksiani olivat vuoto sydänkammiossa ja keuhkoahtaumatauti. En ole koskaan tupakoinut ja sydämeni on ollut vahva, sillä olen harrastanut pitkänmatkan juoksua vuosien ajan. Myös eräs uskonystäväni sai sydäntaudin liiallisesta stressistä. En ole vieläkään, yli 13 vuoden jälkeen, täysin toipunut noista sairauksista, mutta kykenen silti elämään niistä huolimatta! HalleluYah!

  Ne menestysteologian sananjulistajat, jotka julistavat täyttä terveyttä kaikille kristityille ja kärsimyksistä vapaata maanpäällistä elämää, ovat vieraantuneet apostolisista opetuksista ja johdattaneet suuret määrät kristittyjä illuusioon!

  Toki Yehowah Elohim myös parantaa Vapahtajamme HaMashiach Yeshuan Golgatan ristille kuolemisen kautta kaikenlaisista sairauksista, uskon kautta hänen pyhään vereensä ja herättää jopa kuolleista myös nykyisin! Se ei ole kuitenkaan mikään automaatio, vaan valtava armon ja rakkauden osoitus niille valituille, joilla on vielä oma työsarka täällä maan päällä kesken. Siksi meidän tulee edelleen viedä ahkerasti pelastussanomaa lähelle ja maailman ääriin, sekä rukoilla lähimmäistemme pelastuksen ja paranemisen puolesta. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Onko Yeshua HaMashiach sinulle tuttu?

Uskonkuuliaisuus