Viikon mietiskelyn aihe 18.5.2018


Naimattomuus Uuden Liiton Kirjoituksissa



Viime viikon tutkielmassani käsittelin pääkohdittain siviilisäätyjä Uuden Liiton Kirjoituksissa. Nyt otan tarkastelun alle naimattomuuden ja mitä siitä on opetettu lähinnä Uuden Liiton Kirjoituksissa. Kyse on armoituksesta, mikä ei sovi kaikille, vaan ainoastaan harvoille. Otan ensisijaisesti esiin ne edut, joita naimattomuus tuo tullessaan.

Käsitteenä naimattomuudella tarkoitetaan: naimaton on henkilö, joka ei ole koskaan ollut avoliitossa, avioliitossa eikä rekisteröidyssä parisuhteessa.

Seuraavien ihmisten Adonai Yeshua opetti olevan avioon kelpaamattomia ja kristinuskon puitteissa heille ei tule kysymykseen avoliitto, rekisteröity eikä rekisteröimätön parisuhdekaan, joihin liittyy seksin harjoittaminen:

Matt. 19:12 >>
Sillä on niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka, ovat avioon kelpaamattomia. On myös niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi. Lisäksi niitä, jotka taivasten kuningaskunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi. Joka voi sen itseensä sovittaa, se sovittakoon."<<

Edellisessä Adonai Yeshua kehottaa kuulijaa itse ottamaan selville sen, mihin ryhmään hän kuuluu. Tämä asia on perin tärkeä ja asian selville ottaminen on yksi kristityn tärkeimmistä tehtävistä, koska se säteilee koko hänen edessä olevaan elämäänsä ja tulevaisuuteensa ja usein jopa ikuisuuskohtaloonsa!

Jos kristitty päätyy tutkisteltuaan omalla kohdallaan naimattomuuteen, niin hän saa tukea päätökselleen seuraavista Uuden Liiton opetuksista:

a) Tuo edellä mainitsemani jae Matt. 19:12. (kts. aiempaa tutkielmaani siitä)

b) 1. Kor. 7:32-35
 
>>32. Tahtoisin teidän olevan ilman huolia. Naimaton mies huolehtii siitä, mikä on Adonain, miten miellyttäisi Adonaita. 33. Naimisissa oleva taas huolehtii maallisista asioista, siitä, miten miellyttäisi vaimoaan, 34. ja hän on jakautunut kahtaalle.

Nainen, jolla ei enää ole miestä, ja neitsyt huolehtivat siitä, mikä on Adonain, että olisivat ruumiiltaan hengeltään pyhiä. Naimisissa oleva taas huolehtii maallisista asioista, siitä, miten miellyttäisi miestään.

35. Sanon tämän teidän omaksi hyödyksenne, en kahlitakseni teitä, vaan siksi, että eläisitte säädyllisesti ja pysyisitte häiriytymättä Adonaissa.<<

Tuo opetus tulkitaan usein kieltona mennä avioon. Sitä se ei ole! Paavali opettaa naimattomuuden olevan selvästi eduksi evankelioimisessa. Hän perustelee sen sillä, että naimaton voi antautua kokosydämisesti Adonain Pyhän Hengen johdatettavaksi juuri niin kuin hän itsekin teki saamansa kutsumuksen jälkeen. Tuohon aikaan vain mies sai toimia seurakunnan virassa nimeltä: evankelista. Suosittelen paluuta tuohon käytäntöön.

c) 1. Kor. 7:36-38

>>36.
Jos joku luulee menettelevänsä väärin naimaikäistä tytärtään kohtaan, ja jos naimisiin menon pitää kerran tapahtua, niin tehköön, niin kuin tahtoo; ei hän syntiä tee, menkööt naimisiin.

37. Mutta jos joku pysyy lujana sydämessään eikä ole minkään pakon alainen vaan hallitsee oman tahtonsa ja on sydämessään päättänyt pitää tyttärensä naimattomana, tekee hyvin.

38. Siis, joka naittaa tyttärensä, tekee hyvin, ja joka ei naita, tekee paremmin.<<

Tuollainen käytäntö oli yleistä tuohon aikaan. Nykyisin on sen noudattaminen länsimaissa erittäin vaikeaa tai mahdotonta, sillä yhteiskunnat ovat suuressa määrin rakennetut yksilökeskeisyyden perustalle. Viittaan jakeisiin 37-38.

Ymmärrän naimattomuuden perustelun naisenkin suhteen sisältävän saman edun kuin miehillä: Hän on vapaa kokosydämisesti antautumaan Adonai Yeshuan palvelemiseen.
Tämä on sielujen pelastusta ajatellen ensiarvoista!

Lisäksi naisella on kaksi muutakin etua: 1) Hänen ei tarvitse kantaa lasta/lapsia kohdussaan, eikä kärsiä synnytyskivuista. 2) Hän ei ole aviosäädyn perusteella alisteisessa asemassa mieheen nähden.


d) Viisaus pysyä lapsettomana!

Tämän kohdan löydät vain epäsuoraan Raamatusta!

Perustelen tämän kolmella esimerkillä elävästä elämästä:

1) Asuin noin vuoden Stadissa, osoitteessa Fredrikink. 30 erään fiksun suomenjuutalaisen naisen (Braine Berlin) vuokralaisena. Hän oli lapseton, iäkäs leski ja meillä oli tapana jutella sapattina teekupin ääressä elämän syvimmistä kysymyksistä.

Hän kertoi, miten vaikeaa hänellä ja hänen miehellään oli ollut heidän etnisen taustansa vuoksi elää pakolaisina eri maissa. He päättivät sen vuoksi, etteivät tahdo lapsia samanlaiseen kurjuuteen! He siis rakastivat syntymättömiä lapsiaan niin paljon, että päättivät säästää heidät maailman pahuudelta!


2) Toisena perusteluna kerron pikkuveljestäni, joka on jo neljännessä suhteessa. Ensin hän eli vuosia avoliitossa, sitten hän on ollut muiden kumppanien kanssa kolmasti avioliitossa, jossa hän edelleen elää. Hän elää suomeksi sanottuna aviorikoksessa, josta olen selväsanaisesti häntä edeltä varoittanut.

Hän sanoi kerran minulle:
”Ehkä ihmettelet syytä siihen, miksi minulla ei ole lapsia. Se johtuu siitä, että lapsuuteni oli niin kurjaa. Jouduin elämään kaiken puutteessa ihan lapsesta alkaen vanhempieni eron jälkeen, niin päätin, etten tahdo yhtäkään lasta tähän maailmaan, ettei hän joutuisi kokemaan mitään sen kaltaista!”

Ymmärsin hyvin hänen perustelunsa, sillä meillä oli sama äiti ja isä.


3) Tämä kolmas perustelu on kuin syvyyspommi. Toivon lukijoiden lukevan hyvin tarkkaan tämän! Viitaten edelliseen kohtaan 2), olen Raamattuni hyvin tuntevana tullut osittain samankaltaiseen tulokseen kuin pikkuveljeni, mutta vielä paljon paremmin perustellen!

Olen oppinut tuntemaan useita kristittyjä perheitä, joissa kumpikin aviopuoliso on ollut uskossa jo ennen heidän lastensa syntymää. Silti osa, jopa suuri osa heidän lapsista on valinnut väärän tien, joka vie lopulta helvettiin! Miten minä voisin olla pomminvarma siitä, että minä ja mahdollinen kristitty vaimoni olisimme ”onnistuneempia” kaikkien lastemme kasvattamisessa kuin he(?)

Raamatussa ei ole yhtäkään 100 %:n varmaa lupausta siitä - jos olisin avioitunut ja saanut lapsen/lapsia kristityn vaimoni kanssa -, että he kaikki ja myös kaikki heidän jälkeläisensä tulevissa sukupolvissa saisivat periä taivaan kirkkauden!

Olen samaa mieltä pikkuveljeni kanssa siitä, että jälkeläisteni tulevaisuus tässä maailmassa on nyt täysin epävarmalla pohjalla, koska länsimaat ovat jo aikoja sitten täyttäneet syntiensä mitan äärimmilleen, samoin kaikki muutkin kansat!

Vaikka voisin luottaa siihen, että rukouksen voiman avulla olisi mahdollista auttaa jälkeläisiäni jopa oman poismenoni jälkeen täällä maan päällä, niin heidän ikuisuuskohtalonsa olisi kuitenkin epävarma!

Mielestäni jo se, että yksikin jälkeläisistäni joutuisi helvettiin, olisi minulle liikaa ja väärin häntä kohtaan. Siksi tahdon omalta osaltani tehdä kaiken voitavani, olla viisas ja olla siittämättä ainuttakaan jälkeläistä tähän turmeluksen täyteiseen ja persoonallisen pahan, langenneen henkiruhtinaan eli Saatanan, hallitsemaan maailmaan!

Saatana nimittäin saa hallita tätä maailmaa säädettyyn aikaan asti ja elämme edelleen hänen hallitsemassaan maailmassa, mikä ilmenee esim. jakeesta:

1. Joh. 5:19
>>
Me tiedämme, että olemme Elohimista, ja että koko maailma on pahan vallassa.<<

Jotkut perustelevat kaikkien lastensa ja näiden jälkeläisten pelastumisen vetoamalla virheellisesti jakeeseen:

Ap.t. 16:31
>>
Niin he sanoivat: "Usko Adonai Yeshuaan, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi."<<

Jae on irtitemmattu asiayhteydestään, ja usein pieleen selitetty siten, että ikään kuin jos joku perhekunnasta tulee uskoon, niin muut sen perheen jäsenet muka pelastuisivat automaattisesti! Uuden Liiton Kirjoitusten mukaan kukaan ei pelastu vanhempiensa uskolla, vaan omalla uskollaan, ja silloinkin vain, jos usko kohdistuu Adonai Yeshuaan! Luemme kyseiset jakeet:

Room. 10:9-11
>>9.
Sillä jos sinä tunnustat suullasi Yeshuan Adonaiksi ja uskot sydämessäsi, että Elohim on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut, 10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. 11. Sanoohan Raamattu: "Ei yksikään, joka häneen uskoo, joudu häpeään."<<

Koska nyt on laajasti liikkeellä kavala harhaoppi nimeltä ”kokonaisten perhekuntien pelastus”, niin alleviivaan edellisessä lainauksessani (Room. 10:9-11) sitä, että siinä selvästi edellytetään kunkin ihmisen omaa uskonratkaisua. Kukaan ei pelastu omien vanhempiensa uskon siivellä!


Me kaikki, jotka olemme syystä tai toisesta jääneet siviilisäädyltämme naimattomiksi, olemme kutsutut viemään pelastuksen evankeliumia maailman ääriin ja auttamaan ihmisiä sisälle pelastuksen arkkiin eli Adonai Yeshuaan! Jos olet lapsirakas, niin ota kannatettavaksesi orpolapsia kristillisten järjestöjen kautta ja kannata heitä uskollisesti! Saat heistä iloa jo täällä ja hengellisiä lapsia ikuisuuteen!


Lopuksi kehotus kaikille teille, jotka olette aviossa ja joilla on lapsia:

Muistakaa tehdä kaiken voitavanne heidän uskoon opastamiseksi ja uskossa kasvamiseksi. Paras tapa on osoittaa hyvää esimerkkiä viisaan ja rakkauden täyteisen kasvatuksen ohessa! Siis rakastaa, rakastaa ja rakastaa!

Säännölliset rukoukset lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten puolesta ovat teidän vastuullanne, mikäli tahdotte heille parasta ajan rajan tuolla puolen. Silti sekään ei ole tae siitä, että he kaikki lopulta kirkkauden perisivät!

Matt. 7:14 ”…se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät!”

Loppulaulu

”Ah, millaista se ompi?” - Henry Hedman:

https://www.youtube.com/watch?v=ghNjk64Blvo


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihanin piirre Adonai Yeshuassa!

Voiko kärsimyksiin olla kätkettynä siunaus?

Uskonkuuliaisuus